• 471
    https://twitter.com/.../1456760076371382273

    benim gördüğüm buradaki olay şu:

    90+1'de lokomotif'in 2 numaralı oyuncusu dmitri zhivoglyadov kerem aktürkoğlu'na faul yapıyor, hakem kendisine sarı kartı çıkarıyor ancak oyuncunun arkası dönük gidiyor. oyuncu giderken zaten saha karışıyor, olaylar çıkıyor.

    2 dakika civarı süren olaylar neticesinde lokomotif'den 6 numaralı dmitri barinov, bizden de mbaye diagne sarı kart görüyor. bu esnada hakem 2 numaralı oyuncu dmitri zhivoglyadov'a kartı bir kez daha gösteriyor.

    yani ilk gösterdiği, kerem'e yaptığı hareketten dolayı çıkan sarı kartı oyuncuya gösteriyor hakem. kural bunu gerektirir çünkü, oyuncuya kart gördüğü hakem tarafından gösterilmeli, iletilmeli. hakem oyuncunun görmediğini düşünerek kartı gösteriyor.

    ki dakika zaten 90+3, 90+4'de maç bitiyor. 1 dakika. oyuncunun oyuna bu 1 dakika içerisinde oyunun skoruna net bir müdahalesi yok.

    maçın tekrarı, hükmen galibiyet vs. bana kalırsa yok. velev ki olsa bile olaylar 90+1. dakikada gerçekleştiği ve maç toplamda 4 dakika uzadığı için belki son 3 dakikanın tekrardan oynamasına hükmedilebilir ancak uefa'nın da 3 dakika için her iki takımı da bir daha sahaya çıkarması (hele ki takımlardan birisi 2000 km'den fazla yol yapacak) bana kalırsa imkansız.

    ki hakem raporunda da oyuncuya "yaptığı faulde gösterilen kartı görmediği için tekrar gösterilmesi" gibi bir şey yazacaktır bununla ilgili bana kalırsa.

    neydi o tabir? heh, oyna devam.

    edit: şurada oyuncunun yüzünün kartı görürken hakeme dönük olduğu bir video var, orada o görüntüyü de hesaba katarak daha net bir değerlendirme yaptım. (bkz: #3275337)
App Store'dan indirin Google Play'den alın