• 3
    grubun bütün takımları adına en kritik maçı. bu maç düğümü çözebilir de, işleri daha da karmaşık hale getirebilir de. moskova ile 4. maça çıkmamız ve bunu kendi evimizde yapıyor olmamız bizim için muhteşem bir avantaj. ayrıca bu maç favori çıkacağımız ilk karşılaşma olacak sanırım.

    puanlar aşırı uzak değil, ardımızdaki iki takımın kadro kalitesi bizden daha iyi. henüz bu takımlara karşı 2 maç oynayacak olmamıza rağmen moskova maçını "grubun en kritik maçı" yapan şey ne?

    öncelikle grubu lider bitirmek fikstür ve tur anlamında avrupa ligi takımlarına ciddi bir avantaj sağlıyor. bu yüzden lider bitirmekle ikinci bitirmek arasında dağlar kadar fark var. bu maçı kazanmamız demek puanımızı 10'a çıkartmak demek. işin kritik noktası ise marsilya'da yatıyor.

    bence grubun en tehlikeli takımı marsilya ama hiç kaybetmemelerine rağmen 3 puanda kaldılar. şu ana kadar 3 takımla da karşılaştık ve bizi en çok zorlayan ekip marsilya oldu. biz lazio ve moskova maçlarında oyunu yönlendiren, çok etkili olmasak da(en azından oyunun büyük bölümünde) istediğini alan ve ne oynadığını bilen taraftık. marsilya maçı hariç. marsilya maçı bizi gerçekten çok zorladı. evet, marsilya maçı lazio'nun aksine deplasman maçıydı ama ben lazio deplasmanında da ciddi gol pozisyonları bulabileceğimizi düşünüyorum, marsilya maçındaki gibi bütün maç yarı sahamıza hapsolacağımızı düşünmüyorum. gelmek istediğim nokta şu: biz marsilya deplasmanında ipler bizim elimizde olmasa da(özellikle 2.yarı ) oyuna iyi adapte olduk ve kalemizi gayet iyi savunduk. kendi evimizde ise oyunu biraz daha ileride kuran bir galatasaray izleyip izlemeyeceğimizi gösterecek maç bu maçtır. eğer bu maçı kazanırsak daha dengeli bir futbol oynamamız olası. biz moskova ile oynarken lazio ve marsilya'nın da birbirleriyle karşılaşacakları düşünülürse, liderlik için marsilya maçının önemi bile kalmayabilir. lakin eğer kaybedersek lider kalabilmek için marsilya'ya karşı daha çok hücumu düşünen bir takımla karşılık vermeye çalışabiliriz. marsilya'ya karşı galibiyet almak için sahaya çıkan bir takım kalesinde çok ciddi pozisyonlar verebilir. marsilya'ya karşı en yapılmayacak şey geride boşluklar vermektir. bundan dolayı kendi evimizde alacağımız gazla birlikte istenmeyen birtakım olaylar olabilir. bu da son maç olan lazio karşılaşmasını bizim adımıza zehir edebilir. ben marsilya'nın mevcut durumunun gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum, bizim kesinlikle moskova maçını kazanıp en az 1 maçlık kredi sağlamamız gerekiyor. o yüzden işleri karıştırmamak ve lider çıkabilmek adına bu kritik maçı kazanmalıyız. aksi halde marsilya maçına dengeli ya da defansif bir oyun anlayışıyla çıkma opsiyonumuz elimizden alınır ve sahamızda marsilya'nın tehlikeli kontrataklarıyla karşılaşmak zorunda kalırız. bu maçı almak demek grubu çok yüksek ihtimalle lider tamamlamak demek, kalan 2 maç için birçok opsiyonumuzun olması demek. buraya kadar getirdik, gruptan lider olarak çıkmazsak çok yazık olur. umarım bir sürprize izin vermeyiz ve bu fırsatı değerlendiririz. grubun anahtarı bu maç. kesinlikle 3 puanı cebe indirmeliyiz
  • 4
    bu kalıbı kullanmayı çok sevmiyorum ama bu sefer

    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    4 puana kabul olduğumuz, dışarda ve içerdeki iki moskova maçının ilk ayağı olan deplasmandan 3 puanla döndük. aradaki beşiktaş mağlubiyeti biraz can sıksa da, rakiplerin hatalarıyla bugün* lige de döndük. şimdi içerde, moskova'yı yenip grup liderliği adına dev bir adım atma şansımız var. acaba konferans ligine kalır mıyız? dediğimiz gruptan lider olarak çıkma şansımız kendi ellerimizde ve avrupa kupalarının değişen statüsüne göre avrupa ligi grup liderliği = bir tane gereksiz eleme turunu direkt pas geçip kendini son 16'ya, dolayısıyla çeyrek final kapısına atman demek. rakibimiz lokomotif'in, en azından grup üçüncüsü olup konferans ligine gitme umutlarını da rusya'da çöpe attık diye düşünüyorum. onlar için neredeyse formalite maçı bence. biz ise elimize kadar gelen "avrupa kupalarında bahar aylarını görme." fırsatını değerlendirmek için sahaya çıkıyor olacağız.

    kesinlikle kazanmamız gereken, sezonun dönüm noktası maçların belki de ilk ayağı.
  • 7
    çok çok önemli maç. kazanırsak çok büyük bir eşiği aşacağız. biz avrupa takımıyız. tekrar o seviyelere çıkmak için küçük bir basamak ama çok önemli bir basamak. inşallah kazasız geçeriz. 4 maç 10 puan müthiş olur. aynen ilk maçtaki gibi sabırlı ve sakin olmalıyız. taraftar baskısı ile işimiz kolaylaşabilir. inşallah şans da yanımızda olur. neden bilmiyorum lig maçlarından daha çok heyecan duyuyorum avrupa'da. çocukluk ve gençlik yıllarımın avrupa başarıları ile dolu olması buna sebep galiba. avrupa fatihi diye boşa demediler bize. o yıllara dönüşün başındayız bence. yolumuz açık olsun.
  • 12
    zor geçeceğine inandığım maçtır. lokomotif'in artık son atımlık kurşunu bu maç. kazanamazlarsa avrupa ligi defteri tamamen kapanır onlar için. bu durum onları daha da tehlikeli hale getirebilir. diğer yandan bizim bu maçı kazanmamız demek grup liderliği için çok büyük avantaj sağlamamız demektir. heyecanlı ve güzel geçeceğine inandığım bir maç olacaktır. umarım tribünleri doldurup takıma sonuna kadar destek olabiliriz.

    inandık biz sizlere
  • 13
    3 gün kalan maç.

    https://gss.gs/t9M.jpg

    (bkz: grubun en önemli maçı)

    bu yıl değişen format ve konferans ligi sebebiyle grupta 2. olduğunuzda ucl'den gelecek olan takımla eşleşiyorsunuz. 3. olursanız da konferans ligi'nde bir takımla eşleşerek orada play-off oynuyorsunuz, kazanırsanız oradan devam ediyorsunuz.

    ve fakat uefa avrupa ligi grubundan lider çıkabilirseniz, bu turu pas geçiyorsunuz ve direkt son 16'ya kalıyorsunuz. bence çok çok büyük bir avantaj. mart ayına kadar da avrupa'da maç yapmıyorsunuz. şanslı bir kura ile çeyrek final ve sonrasını hayal edebilirsiniz...

    daha önce hiçbir gruptan rahat rahat çıkmışlığımız yok. hep son maç, son dakika, bir gol 1 puan vb hikayelerimiz var.

    bu maçı kazanabilirsek bir ilke çok yaklaşmış olacağız ve avrupa'da devam edeceğimiz de son 2 maç öncesinde kesinleşecek.

    bütün takımın bu maçı düşünerek 31 ekim 2021 galatasaray gaziantep fk maçında 2. yarıda kasmadığını düşünüyorum. dilerim taraftarımız önünde, iyi bir tribün ile güzel bir maç ile grup liderliğimizi pekiştirecek olan galibiyete uzanırız.

    edit: @noblesseoblige'nin watsapp mesajı ile güncelledim. 23 reyiz'in selamı var size. totemlerimi unutmayın diyor. *
  • 14
    sezonun en onemli maclarindan birisi. gercekten onumuzdeki aylari ve hatta ocak transfer donemini etkikeyecek bir mac.

    bu mactan sonra oynayacagimiz marsilya ve lazio maclarini kaybedebiliriz ve kimse de bir sey diyemez. guclu takimlar. kendimize liderlik kredisi vermek icin lokomotiv'i yenip lazio'nun fransa'da marsilya ile bir daha beraberr kalmasini isteyecegiz.

    orta sahada guclu durmaliyiz. anahtar orta saha. taylan, berkan ve cicaldau fizik olarak ezilmezlerse mac bize gelecektir.
  • 16
    ciddi ciddi rüyalarıma giren maç. muhteşem bir atmosferde yine 1-0 kazandığımızı gördüm. maçları nadiren bu derece umursarım ama rakipten ziyade grup liderliğimiz için kritik önem taşıyan bu maçı kaç gündür düşünür oldum. işin tekniği taktiği hoş tabi ama her şeyden önce içeride oynamamızı felaket bir avantaja çevirmeliyiz.
  • 19
    20:45'de başlayacak maçtır.

    onun haricinde yazacak pek bir şey yok.
    maçın önemi belli,
    hocamızın topçularımızın avrupa maçlarına yaklaşımı belli,
    grupta yerimiz belli.

    çıkıp inşallah 3 puanı alacağız.
    marsilya lazio maçından da gelecek bir beraberlik haberi ile aşağıdaki tabloya ulaşmak için elimizden geleni yapacağız.

    galatasaray 10
    lazio 5
    marsilya 4
    loko 1

    aslında biraz düşününce, sanırım marsilya'nın lazio'yu yenmesi bizim açımızdan daha iyi olur.

    galatasaray 10
    marsilya 6
    lazio 4
    loko 1

    zira bu senaryoda marsilya maçından 1 puan ile liderliği ve 2022 mart ayında avrupada maç yapmayı garantilemiş oluruz.
  • 20
    grubu lider bitirmek adina en onemli macimiz. diger macin skoruna gore bir galibiyet bize ilk ikiyi garantiletebilir.

    bu arada grup liderligi bize şubat ayında maç oynatmiyor. direkt son 16'ya kaldigimiz icin bu tur 10/17 mart 2022 tarihlerinde oynanacak. mart ayinda avrupa'da olmak adina 3 puan şart. insallah nisan ve mayis aylarini da goruruz ama mac mac gitmekte fayda var.
  • 21
    önceki avrupa maçlarında yaptığımız gibi yine sakin ve soğukkanlı oynamalıyız ayrıca evimizde oynamamızın avantajını kullanıp lamı cimi olmadan mutlak galibiyet almalıyız zaten lokomotif moskovanın kaybedecek bir şeyi yok ya açık oynayacaklar ya da puanı gereği maça çok konsantre olamayabilirler. taraftar da stadı doldurup takımı iterse zaten sonuç gelecektir inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın