resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2898
    messi ile birlikte bize bir tarih yaşatan futbolcu, ikisine de minnettarım bir futbolsever olarak.

    ikisinin karşılaştırılması ise resmen elma ile armudun karşılaştırılması demek. “hangisi daha iyi” sorusuna verilebilecek en iyi cevap “hangi açıdan?” şeklinde ikinci bir soru.

    ronaldo daha çalışkan, messi daha yetenekli benim gözümde mesela. messi çalışmıyor demek değil bu tabii ki ama, mesela belki messi ile emre mor’un aynı kumaşı var, ama messi daha zeki, mental olarak daha gelişmiş, daha iyi eğitim almış, daha çalışkan. ama ronaldo öyle değil. ronaldo’nun en önde gelen özelliği dediğinizde fiziği geliyor mesela. messi içinse en iyi özelliği derseniz muhtemelen dar alanda yaptıkları gelir. bu ne demek? ronaldo daha çalışkan, ama messi daha yetenekli demek.

    aynı bölgede oynuyorlar falan diye aynı futbolcular demek değil. ikisi ayrı dönemde futbolcu olsalardı muhtemelen herkes ikisine de saygı duyacaktı. ama aynı dönemde oynadıkları için ronaldo’yu daha çok sevenler messi’yi bokluyor, messi’ye tapanlar ronaldo’yu küçümsüyor. kafanız mı iyi babacım, ikisi de birer hayvan işte yani.

    böyle saçma sapan düşünceler yerine ulan ülkenin en boktan dönemine denk geldim ama yine de futbol açısından şanslıyım, böyle iki manyağın aynı anda oynadığı döneme denk geldim desenize :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın