• 3
    2021-2022 sezonunda kaybedilecek puanlardan sonra uğranılacak başlık.

    muhtemelen 30 eylül 2021 marsilya galatasaray maçı'ndan sonra kaybettiğimiz ilk puanda bu başlığa girilecek ve marsilya maçında iyiydik niye sete dönüyoruz, hoca yine eskiye döndü, hoca inatçı gibi söylemler yazılacak. sete dönünce de geçiş oyunu gibi hızlı oynamayacağımız da aşikar. peki o zaman niye sete dönüyoruz ya da set oyunumuzu geliştirmek zorunda kalıyoruz.?

    galatasaray futbol takımı ligde oynadığı her maça kazanmak için çıkar. bunun için uğraşır. eğer set oyununu geliştirmezsen, sivasspor, başakşehir gibi takımların kalecilerini göremeden maçı bitirirsin.

    peki niye beceremiyoruz bu mereti? hocamız mı kötü, takım mı kötü? aslında futbolun en zor olayı bu hücum setlerini sağlıklı ve sürekli oynamaktır. 1 ekim 2021 emre özcan'ın 30 eylül 2021 fenerbahçe olympiakos maçı ile alakalı yazısı tam da bu konu konu hakkında guardiola'nın söylediği sözlerle başlıyor.
    yazı linki https://tardini.co/...orunlar-3c23cc680962

    bahsettiği guardiola sözü ise şu: “kolay gibi görünse de yaratmak çok yorucu. çok zor. çok karmaşık. bazen başlangıçta gol yersiniz ve zaten az olan alanlar iyice azalır.”

    biz hocanın dediği gibi bunu oturtmalıyız ve set oyununu iyi oynamalıyız. 2021-2022 sezonunda ne zaman geçiş oynasak ve rakibe topu versek daha etkili olduk fakat bizden topu alan takım sayısı çok az olacak. o yüzden bu konu çok önemli. fakat önemli olduğu kadar da zor. hoca komple takımla 15 gün kamp yapabilse bu sorunları büyük ölçüde çözer fakat ne yazık ki takvim çok dar. ki bence bu sefer ki ocak ayını işaret etme sebebi, transfer değil, kamp.

    bütün bunları bilerek, bu takıma, sürekli saha içinde kalmaya çalışan, ellerinden geleni yapan, zaman zaman hatalar da yapan bu takıma sahip çıkıp sabır göstermeliyiz. geçiş oyununu daha iyi oynayıp set oyununu da oturttuğumuz zaman ligde en dominant takım biz oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın