• 405
    bu konu hakkında medyada enteresan bir söylem birliği ya da o itici tabirle "algı operasyonu" yürütülüyor. geçen tv'de gördüm adını bilmediği bir yorumcu "siz rakipleri desteklemeye devam edin göreceksiniz yakında şampiyonlar ligine takım sokamayacağız" diye taraftarlara laf sokuyordu bilmiş bilmiş.
    gerçekten çok enteresan. bunun suçlusu da mı taraftar oldu ?

    bu melet zorlama tedbirlerle ya da "herkesin acil kazanması lazım" iyi niyetleri ve birbirimize destek olmalıyız sinerjisi ile yükselmeyecek. o nedenle bjk denen kımıl zararlısının hal ve hareketlerinin iticiliğini bir kenera bırakıyorum ülke puanı için bjk ya da fb'yi kesinlikle desteklemem. diğer kulüpler söz konusu olduğunda futbolsever modumla maçları izler ona göre davranırım ayrıca ben destekleyince ne değişecek onu da anlamıyorum
    "evrene pozitif enerji gönderirsek tüm hastalıklarımız iyileşir" diyen tipler gibi alternatif çözümlerden medet ummaya gerek yok.

    türkiye futbolu yükselmek mi istiyor ? çözüm basit; önce dibi görmelidir. başka çözümü yok deniz artık bitti.
    konferans ligine takım sokacağız "köy takımı" dediğimiz takımlarla oynayacağız en dipten kazanarak geleceğiz. kıbrıs rum kesimi çıkıp şampiyonlar ligi oynayarak mı kazandı o puanları ? avrupa ligi grupları konferans ligi grubu tadındayken kendi çaplarında takımlarla karşılaşıp her sene 7-8 puanı ceplerine koydular. belçika aynı şekilde, çekya aynı şekilde... hiçbiri doğrudan şampiyonlar ligine soktukları takımlardan kazandıkları puanlarla bizim önümüze geçmedi.

    özellikle bu yıl avrupa liginde yapılan düzenleme ile gayet çekişmeli bir yapıya kavuştu ve şampiyonlar ligine ön hazırlık ligi halini aldı.

    özetle ülke puanının kurtuluşu konferans ligi ve avrupa ligidir. arada şansızlıklar olur kazık gruplar gelir vs. ama oralarda oynaya oynaya şampiyonlar ligine geçmedikten sonra puanı falan geçtim gider farkımızı yer "ama 20dk çok iyi onadık" der geliriz.
    zaten bizim kulüp yöneticilerinin çoğunun derdi şampiyonlar liginde başarı değil oradan gelecek olacak "katılım parası" ile yerel ligde öne geçme sevdası oluyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın