resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:45
Uyruk:Hırvatistan
  • 6486
    igor abimizi köşeye çekelim ve soralım; igor senle fatih terim'i kıyaslıyorlar ne dersin ? saçmalamayın. der geçer.
    ayrıca bunu yapan insanların abartıldığı kadar çok sayıda oldukalrını düşünmüyorum (olsa bile %0.01 falandır) ama emin olduğum bir grubun ısrarla ve inatla fatih terim gibi bir tecrübeyle igor tudor gibi yola yeni çıkmış birinin kıyaslandığı algısını oluşturup kendisi hakkında yapılan tüm yorumları değersizleştirmeye çalıştığıdır. daha önce de yazdım sanırsın fatih terim'i sevmek igor tudor'dan nefret etmeyi gerektiriyormuş gibi ya da fatih terim'i eleştirirken igor tudor ya da x hoca eksiksiz bir hoca deniyormuş gibi çok saçma bir durumla mücadele veriyoruz.

    bakın bu yazımda bolca fatih terim eleştireceğim. ama bu kendisinden nefret ettiğim anlamına gelmiyor. aynı şekilde ben igor tudor'u seven görevde kalması gerektiğini düşünen biriydim ve bu da igor tudor'un fatih terim'den iyi teknik adam olduğunu düşündüğüm anlamına gelmiyor.

    daha önce yazmıştık hatırlatalım...neymiş igor tudor ile bjk maçında fark yiyormuşuz... bu maçla ilgili "utandım, yıkıldım, mahvoldum" yazıyor insanlar. üşenmiyor biraz daha sürse 7 tane yerdik falan diyor. iyi de beyler biz o anı yaşadık hemde fatih terim ile kadıköy'de. ben o maç çıkışında 20li yaşların başında bir genç olarak nasıl yakıldığımı yazmayayım. ama o maç çıkışında bile fatih terim istifa etsin gibi bir şey aklımın ucundan geçmedi.

    konuya doğrudan girecek olursa bence fatih terim'i savunmak ve igot tudor'u gömmek için bu ezber argümanları artık kullanmayın. en basitinden biri çıkar şampiyonlar liginde fark yediğimiz maçları ardına bu sene sadece psv maçında yaşadığımız çaresizliği yazar...iki tane maç örneği vererek eleştirecekseniz yapmak istediğiniz şeyle vurulursunuz.

    sadece kaybedilen "büyük" maçlardan değil, içimizden geçen takımların kapasitelerinden örnekler versek bile tutarsızlık gün yüzüne çıkıyor.
    bakın derbi falan yazmayacağım bildiğin anadolu takımlarından örnekler bunlar;

    geçen sene: fatih karagümrük'ün başında kim vardı? adını sanını duymadığın teknik direktör o bile senin takımının içinden geçiyor dışından çıkıyor, hanzo bülent sana sahanda 4 atıyor, lige yeni çıkmış hatay 3 atınca 5 tane kaçırdı diye dua ediyoruz, lig sonuncusu ankaragücü falan gelmiyorum bile. son iki maç ligden düşmüş denizli'ye karşı pozisyon bulamadan devreyi kapattık, evimizde ahı gitmiş vahı kalmış malatya'ya 4 atsak şampiyon oluyorduk atamadık...

    bu sene : kasımpaşa'nın başında kim var cihat 2-0'dan döndü geldi, alanya'nın başında kim var ? 2 hafta önce gelmiş bülent korkmaz kendi sahanda sana top oynattırmadı, trabzonspor'un başında abdullah avcı, 2-0 öne geçtik baktı biz nwakeme korkusundan top oynayamaz olduk, takımımız resmen o neredeyse oraya çekiyor iki müdahale ile beraberliği buldu biraz zeki olsa 3 tane daha atardı.
    demem o ki bu ezber çok bayat. geçin bunu. görevde olduğu süre boyunca neler denmedi adama açın bakın. yine kötü insandı falan deyin ne bilim adam büyük'ü almak istiyor oradan komisyon cukkalayacaktı falan yazın yine. bunları yazdı insanlar bu adam hakkında. (ama gel gör ki o adem büyük bize kendisinden 3 sene sonra daha yaşlı şekilde gelmiş ve giderken herkes ahlar vahlar etmişti. )

    (igor tudor teknik olarak yeterlidir yetersizdir bilmem ama emin olduğum şey adam futbolcudan anlıyordu. çok eleştirilen sneijder'in gönderilmesi, bruma'nın gönderilmesi hepsi doğruydu. bizden gittikten sonra hepsinin halini gördük.

    ayrıca söylenildiğinin aksine yer yer fatih terim'i savunmak için igor tudor başlığı hortlatılıyor. görevde olduğu süre boyunca benzer mağduriyet edebiyatı "igor tudor'a laf söylesek linç ediliyoruz" şeklinde yapılıyordu oysa adama hırvat ç.....ı yazılan entry'i yazan adam mesaj atıp yaptığının yanlış olduğunu söylediğimde bana da küfür etmişti. ama buna rağmen nefret edenlerin mağduriyetleri yıllar geçmesine rağmen bitmedi. adamın galatasarayla zerre ilgisi kalmadı ama yine birilerini arlığıyla mağdur ediyor.

    ayrıca şu adamın başlığına yazmak için kendilerinden izin almamızı bekleyen bir kitle var niye? fatih terim'i savunmayı kişisel mesele haline getirmişler ve kendilerine göre her şey nefret etme yada sonuna kadar savunma ekseninde işlemeli. yahu kim fatih terim ile kendisini bir tutabilir? igor tudor kim fatih terim kim allah aşkına. igor tudor'a sorsan o bile aynısını der.

    ayrıca fatih terim'in takımlarının maliyeti ile x teknik direktörün maliyetlerinin karşılaştırması ayrı komedi sanırsın fatih terim takımları hep 96-2000 gibi vedat, fatih akyel, suat ile kuruluydu. yahu fatih terim'in ikinci döneminde bile 35+ milyon dolar para harcadık.

    üçüncü döneminde harcanan paralar yüzünden batıyoruz (burada kendisini suçlamıyorım sadece fatih terim çok makul kadrolarla çalıştı igor tudor para ezdi goygoyuna yanıt olması için yazıyorum)
    sadece bu yokluk içinde yapılan transferlerin bonservisleri 25 milyon euro'dan fazladır aşağı değildir.

    özetle bi salın arkadaş, olayları çarpıtarak neyi savunursanız savunun insanı o kişiden o davadan soğutmaktan başka bir şey elde edemezsiniz. okan buruk hain, rijkaard kötü, prandelli yeteneksiz, mancini sadece şanslı igor tudor en kötü teknik direktör. tamam allah uzun ömür versin fatih terim 99 yaşına kadar kulübün başında kalsın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın