• 81
    dünden beri susayım, yazmayayım diyorum ama olmuyor.

    hepimiz, farklı sektörlerde çalışan insanlarız. işimizde yetersiz kaldığımız zaman ne oluyor arkadaşlar? amirden, müdürden ya da sorumlu kimse ondan ayar yemiyor muyuz? işimizi daha da düzgün yapmamız için uyarı almıyor muyuz? bir hata yapıldığında işyerimizde bizi alkışlayıp mı gönderiyorlar masamıza? sorumlu kişi 'onu kazanmalıyız' mı diyor?

    demiyor değil mi? şimdi bunun kapitalizmin iğrenç çarkları arasında sıkışmanın nasıl kötü bir tezahürü olduğuna falan girmeyeceğim.

    19 eylül 2021 galatasaray alanyaspor maçı esnasında taraftarımız bazı futbolcularımızı yuhalayınca başta imparatore olmak üzere sözlükten de yazar arkadaşlar tepki gösterdi. gösterebilirler elbette ki ben de bu tür tepkileri çok sevmem ancak burada bir başka nokta var. yedlin kardeşimizin galatasaray forması ile üst düzey oynadığı bir maç var mı? ha bu sezon değil ama geçen sezonun ikinci yarısında as oyuncuydu. ömer bayram arkadaşımız oyuna girdikten on dakika sonra popişini rakibe dayamaya başlayıp, çabucak yorulmuyor mu? sol bekte başarılı olmayacağını sağır sultan duymadı mı? big babol pardon babel bey hem taraftarla dalga geçip, hem sahada jogging yapıp hem de her maç ısrarla oyuna alınmıyor mu? hadi bi soru daha sorayım; bu kıymetli beyzadeler milyon euroluk sözleşmelerle tonla para kazanmıyor mu?

    eee taraftara niye kızdık şimdi? üç gün önce lazio karşısında oynanan oyunun onda biri yok, taraftarın görmekten bezdiği adamlar ilk fırsatta yeniden kadroya yerleşiyor. biz atalay, ışık kaan dedikçe eyt'li topçular oyuna ter atmaya giriyor. iki maçtır oynamayan adam oyuna yorgun giriyor, 15 dakika koşmaya mecali yok. aynı şablon, aynı değişiklikler, aynı sistemsizlik. ama taraftar bilet alsın, ama taraftar store'lara gitsin, ama taraftar ıslıklamasın ama taraftar homurdanmasın. abi tamam dediğinizi yapsın da kurban olayım siz de bir duruş koyun şu sahada. hocasından futbolcusuna 'maç seçiyor' algısı yapışması kadar tehlikeli bir durum var mı? galatasaray abi burası.

    ilk baştaki örnekten hareketle, işini iyi yapmayan adam eleştirilir. işini iyi yapmayan adama tepki gösterilir. mesele acı ama bu kadar basit.

    edit: söz konusu futbolcuların 'milyon euro' kazanması; eşine, sevgilisine, çocuğuna küfür edilmesini haklı kılmaz. kazandıkları para, kendilerine rahatça hakaret edilebileceği anlamına da gelmez. sosyal medyadan insanları taciz etmeye gerek yok. performansı kimden bekliyorsan, tepkini ona göster kardeşim ailesinden sana ne? ben sadece performans bazlı bir eleştiride bulundum, başka noktaya gitmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın