• 65
    taraftarın da sabırlı ve olgun bir yapıya dönüşmesini gerektiren planlama.

    16 eylül 2021 galatasaray lazio maçı esnasında kerem ile ilgili yazılanlara tekrar bir bakalım. genel tema çok fazla top kaybı yaptığı üzerine. sonra fatih hocanın konuyla ilgili söylediklerine bakalım. aşağı yukarı şöyle dedi; eğer biz keremden daha garanti oynamasını istersek bu kez onun çalım, dribbling, defans arkasına koşu gibi becerilerinin de kısıtlanmasına sebep olabiliriz. onun kaybettiği topları kafasında bir sorun haline getirmesini istemiyorum. zaman içinde kaybetmemeyi de öğrenecek.

    hoca, gelişmekte olan bir oyuncu olarak keremin artı ve eksilerini olduğu gibi kabullenmiş takıma koyuyor, devamlılık göstermesi için çaba sarfediyor. altını çizeyim ısrarla pas oyunu oynatmak isteyen fatih terim, çok pas hatası yapan genç oyuncusu için, ondan garanti oynamasını isteyemeyiz diyor. peki taraftar ne diyor; ya kerem çok top kaybetti.

    aynı oyunla dünkü maçı kaybetsek bugün hem hoca hem de kerem yerden yere vuruluyordu. çünkü ne yazık ki taraftarın önemli bir kısmı hala skor odaklı. gelişime, ilerlemeye sabır gösteremiyor. bu toplum olarak genetiğimizde var. sadece futbolda değil her hiçbir alanda uzun vadeli sistem kuramıyoruz.

    yönetim ve hoca 3 yıllık yapılanma söylemiyle elini taşın altına sokmuştur. özellikle hoca şampiyonluk olmadan geçen iki yılın ardından kendisi için riskli ama takımın geleceğini kurtaracak bir tercih yaptı. yoksa genç oyunculara harcanan parayı günü kurtaracak tecrübeli oyunculara verirlerdi. ghezzala filan gösterilen ilginin sadece fiyat yükseltme politikası olduğunu düşünüyorum. yoksa hocanın ilk tercihi olsa yönetim bjkden çok daha fazlasını verip mutlaka alırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın