• 170
    (bkz: şiddetin meşrulaştırılması)

    marcao'nun, kendisine sus işareti yapan kerem'e şiddet gösterdiği olay. ama, fakat, şu, bu diye kurulan her cümle şiddeti meşrulaştırmaktır. tabii isteyen şiddeti meşru kılabilir ama en azından bu yapılacaksa lafı eğip bükmeden yapmak lazım.

    açıkçası "kerem hak etti, marcao iyi yaptı, daha çok vursaydı keşke." cümlesi, "tamam marcao da hatalı ama kerem de şöyle böyle..." cümlelerinden çooook daha samimi. ilkinde sadece şiddeti meşru görme var. ikincisinde hem şiddeti meşru görme hem de bunu çikolata sosuna batırıp pazarlamaya çalışma var.

    kerem'in de ailesinin de affetmeme hakkı var. veya bir kişi oğlunu öyle görüp fenalaşabilir. adamın babası rahatsızlanmış, hala meseleyi uzatmakla suçlanıyor. işte şiddeti meşrulaştırmak tam da budur. çünkü mesele tamamen vuran kişinin marcao olmasından kaynaklı. babel olsa, emre a. olsa şu anda herkes linç sırası bekliyordu. ama marcao olunca yakında kerem'e "özür dile de konu kapansın." da denebilir.

    illa da amalı cümle kurulacaksa onun medeni olanı şudur: kerem'in yaptığı sus işareti ve hareketleri çok sinir bozucuydu ama sebep ne olursa olsun bir insana o şiddeti göstermenin bahanesi olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın