• 105
    taylan antalyalı'nın geçtiğimiz sezon tek 6 olarak oynadığı veya gedson ile beraber oynadığı 25 lig maçında 19 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyet ile 61 puan toplamışız, puan ortalamamız yaklaşık olarak 2.44 olmuş. ligin son 30 senesinde 2.44 puan ortalamasını geçen sadece 2 takım var (2002-03 beşiktaş ve 2005-06 galatasaray). üstelik bu puan ortalamasını takımda kadro istikrarı 0'a yakınken ve taylan'ın önünde emre kılınç, emre akbaba ve sofiane feghouli gibi ideal senaryoda orta üçlünün bir parçası olarak kullanılmayacak oyuncular bol bol süre bulmuşken.

    taylan avrupa kupası maçları için yetersiz bulunur, görüşe katılmasam da anlarım.

    bu sezon 55-60 maç oynayacağımız bir sezon olacağı için 6 numara mevkisinde rotasyonun daha derin olması ve bu derinliği sağlayacak oyuncunun da kaliteli bir oyuncu olması istenir anlarım ki zaten düşüncem de bu yönde.

    6 numaraya başka özelliklere sahip bir oyuncunun b planı olarak transfer edilmesi istenir yine anlarım.

    ama taylan'ın lig için yetersiz olduğu ve bizim ligde taylan'ı yedek bırakacak bir 6 numaraya ihtiyacımız olduğu söylenirse işte bunu anlamam.

    taylan geçtiğimiz sezonki performansı itibariyle kıyaslandığı josef, gustavo, berat, siopis vs. tüm oyuncuların önünde ligin tartışması en iyi 6 numarasıdır. bu sezona bazı maçlarda sallantılı bir performans göstererek başlamış olması bu gerçeği değiştirmez. 6 numara takviyesi yapmayalım demiyorum ancak oraya alabileceğimiz herhangi bir oyuncunun taylan'dan daha değerli olmayacağını bilmemiz, komşunun tavuğunu artık kaz görmememiz, elimizdeki değerleri artık bir kalemde silmememiz lazım.

    not editi: neden tek 6 veya gedson ile oynadığı maçları göz önünde bulundurduğumu soracak olursanız "allah kimseyi hücumcu takımda etebo ile yan yana oynama mecburiyetiyle sınamasın" derim.

    ama illa ki ilk 11 çıktığı tüm maçların istatistiklerini merak ediyorsanız: 30 maçta 21 galibiyet 4 beraberlik 5 mağlubiyet ile 67 puan, 2.23 puan ortalaması.

    etebo'ya ve kadro istikrarsızlığına rağmen yine gayet iyi bir puan ortalaması yakalamışız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın