• 4
    ilk antrenman seansı 20 dakikadır kırmızı bayrakla durmuş durumda. vettel'in aracı pistte kaldı, elektrikle ilgili bir sıkıntısı olduğu için henüz çekemediler.

    pistle ilgili bazı ilginç bilgiler: pistin tasarımcısı suzuka, zolder, hockenheim (bir kısmı) gibi ikinci jenerasyon formula 1 pistlerinin de sanatçısı olan john hugenholtz. tam bir rollercoaster, 2 tane net oval kısım var, ancak birçok virajda da ufak eğimler mevcut. bazı yerlerde kaçış alanları eklense de, pist bazı yerlerdeki duvarlarla cadde pisti karakteristiğine de sahip. çok akıcı virajları var, bu açıdan mugello ve portimao gibi pistlere de benzer.

    bu arada pist çok güzel, bence harika yarışlar olacak burada ama bu sene değil. geçiş bu araçlarla zor olacak muhtemelen, düzlük sadece 600 metre. düzlük öncesindeki tam gaz geçilen oval virajda drs olması konuşulmuştu aslında, ama fia risk almadı. şu an en büyük risk, lastiklerin bu kısımda olağandışı bir tepki vermesi olur. çok ufak ihtimal de olsa, 2005 abd gibi bir senaryo karşımıza çıkabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın