• 90
    son 5 şampiyonluğumuza bakarsak 3 tanesine felipe melo, 2 tanesinde fernando reges var. iddia şu; hoca fernando reges'i sattırmış ama 6 numara aldırmamış, artık 6 numara istemiyormuş. biz fernando reges'i sattığımız yaz nzonzi, seri ve lemina'yı aldık. bunlardan nzonzi 6 diğer ikisi 8 ama zorunluluk durumunda 6 olarak düşünülen isimlerdi. ancak seri ve lemina da en iyi performansını 6 da verdi. yanlış kadro mühendisliği yapmamıza rağmen pandemi araya girmese yine şampiyonduk.

    geçtiğimiz sezon taylan antalyalı 6 numaraya devşirildi. ama bu taylan'ın müthiş bir oyun kurma yeteneği var diye değil. bildiğin zorunluluktandı. adam yoktu orada çünkü. josef bedelsizdi. ama karın kası sakatlığı mevzusu olsun, instagram canlı yayınında galatasaray'a küfür etmesi olsun, arabistan'a giderken tt arena'nın yanından nasıl koydum ama paylaşımı yapması olsun hepsi birer olumsuzluktu. üzerine bir de kulübün avukatları eski kulübüyle olan davasını kaybedeceğine kesin gözüyle bakıyorlardı. uzak durduk ve taylan'a kaldık. yoksa hoca 6 numara istemediğinden falan değil hani. bu 2 yıllık süreçte ibrahim sangare, cuelar, moder, okay, ndayishimiye falan bir sürü 6 numara da istedi hoca. hani hoca fernando reges sonrası 6 numaradan vagzeçti olayı kocaman bir şehir efsanesi. çapa istemiyorum oyun da kursun istiyorum demek 6 numara istemiyorum demek değildir zira. galatasaray'da son 10 yılda nigel de jong dışında çapa da görmedim şahsen. adam harbi çapaydı.

    2021-2022 yazında hem 3 yabancı kuralı hem de gedsın fernandes nedeniyel 6 numara biraz 2. planda kaldı. çünkü gedson'un müthiş bir kontra atak savunma yeteneği var. gedson'u tekrar kadroya kattığımız zaman taylan ve berkan ile 6 numarayı idare edebilirdik. ancak gedson'un tekrar kadromuza katılamadığı bir senaryoda 6 numaraya transfer elzem gözüküyor.

    6 numara denilince insanların aklına neden top tekniği olmayan çapa geliyor onu da anlamış değilim. melo, fernando, nzonzi, seri, lemina, hamit, donk. şu adamların hiç birinin top tekniği taylan'dan daha kötü değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın