• 15
    türk futbolu zaten nev-i şahsına münhasır bir iklim ama bunun içinde akıl sır erdiremediğim olayların başında gelir ilk 3-5 haftadaki saha sonuçları nedeniyle teknik direktör değişikliği.
    kardeşim sen kulüp olarak koca yaz kampını, yapılan tüm transferleri (bu tartışılabilir) ve kadro yapılanmanı mevcut teknik direktöre emanet etmişsin, adam 2 ay boyunca takımı çalıştırmış, iyi kötü birşeyler denemiş, sonra lig başlayınca 3. maçta görevden alıyorsun,
    son örneği;
    https://twitter.com/.../1432288535273410566

    hayır da göztepe, konya, rize, antalya....vs. olarak beklentin nedir sezondan?
    derece mi? sonuçta ilk 4'ü alacak takımlar az çok belli.
    iyi futbol mu? ülkede kim kaybetmiş ki sende olsun?
    avrupa kupalarına katılım mı? yapacağın topu topu 2 maç, o da orta düzey avrupa ülkelerinin alt sınıf takımlarına diş geçiremeden eve dönmeyle sonuçlanan bir süreç.
    kısaca ne bekliyorsun??

    sonuç olarak teknik direktörler nasıl ki sezonda 2'den fazla takım çalıştıramıyor, aynı şey kulüpler için de geçerli olmalı bence, bir kulüp aynı sezon içinde en fazla 2 teknik adamla çalışabilmeli, ki ahbap-çavuş ilişkilerine bağlı özensiz teknik direktör seçimleri azalsın, ne sistemi olduğu belli olmayan ama yıllardır kıyıda kenarda ucuza iş bekleyen vasıfsızlar piyasadan silinsin, hakikaten ortaya bir şey koyabilen, çağdaş futbola dair fikri ve planı olan liyakat sahibi isimler kalıcı olsun.

    neyse, işin sonu dönüp dolaşıp deveye sorulan "boynun neden eğri" sorusuna verilen cevaba varıyor, biz de burada 3-5 satır fikrimizi yazalım diye kendimizi paralıyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın