• 398
    (bkz: #3233522)

    maçtan önce yazdığım entryde, “kasımpaşa’nın sahada uçacağını, bizi yenmek için yırtınacağını” yazmıştım ve aynıyla vaki oldu. ben demiştim demek için değil dünkü maçın beklediğim gibi olduğunu anlatmak için yazıyorum bunları.

    ben üzgünüm ama (yenilmediğimiz için) çok üzgün değilim. kasımpaşa kesin bize fark atmak için çıkmıştı sahaya. en azından kesinlikle galibiyet istiyorlardı. ancak ilk yarıda hiç beklemedikleri bir galatasaray ile karşılaşıp iki gol yediler ve süngüleri düştü.

    morutan ve cicaldau’nun başarılı işbirliği ilk golü, morutan’ın presi ve şutu sonucu kaleci ertuğrul’dan dönen şutu tamamlayan kerem ile ikinci golü bulduk. ancak ben hiçbir an kasımpaşa’nın bu skora razı olacağını düşünmedim. çünkü maçtan önce yazdığım gibi sahada koşmuyor adeta uçuyorlardı. yani olağanüstüden de olağanüstü motiveydiler!

    diagne’nin o pozisyonları kaçırması gayet doğaldı. çünkü diagne biraz yorgundu. açın pozisyonları tekrar izleyin. kasımpaşalı defans oyuncularının nasıl koştuğunu göreceksiniz. ertuğrul’un ve arkadaşlarının nasıl yer çekimini hiçe saydıklarını göreceksiniz. ha, buna rağmen kazanabilir miydik evet kesinlikle kazanabilirdik. çünkü dediğim gibi morutan ve cicaldau kasımpaşa için sürprizdiler.

    ilk yarıda diagne’nin pozisyonlarını mostafa yakalasa kesinlikle gol yapardı.. çünkü diagne üst üste oynadığı maçlar nedeniyle yeterince dinamik değildi.

    defalarca yazdım tekrar yazıyorum. türkiye’de hiçbir futbolcu üst üste üç, dört maç iyi oynayamaz. bunu düşünüp rotasyonu çok planlı yapmak gerek. ikinci yarıda mostafa oyundaydı ama bu sefer de takım halinde dinamizmimiz yok olduğundan mıstafa’ya tek pozisyon dışında top getiremedik. yani mostafa’nın ilk onbir başlaması diagne’nin son yarım saatte girmesi doğru olurdu.

    şimdi bir kasımpaşa’nın bize karşı oynadığı oyuna ve takımın koşu mesafesine bakın bir de karagümrük'ün on kişi kalmış bjk’ye karşı oynadığı oyuna. karagümrük kazara gol atarız diye kaleye gitmeye korkarken kasımpaşa adeta yedi başlı ejderha kesildi. bunlar geçtiğimiz sezonun ilk yarısında da aynen böyleydi bu sezon da.

    diagne’nin ve taylan’ın kaptırdığı top sonucu gol yememiz evet talihsizlik ama o gollerde kasımpaşalı oyuncuların ne kadar cesur ce hızlı olduklarını es geçmeyelim. asıl dikkat etmemiz gereken konu o. her iki pızisyonda da kasımpaşalı futbolcular ronaldo gibiydiler. hele bizim de geriden pasla çıkma terranemizi çok iyi kullandılar. evet iki kez prese karşı çok iyi çıktık pasla ama üçüncü de adamlar cezayı kesti.

    defanstan prese karşı pasla çıkmamız iyi de çıktıktan sonra rakibin eksik yakalanmasını değerlendirmen gerekir. değerlendiremiyorsan ne önemi var ki. biz iki kez başarılı pas yapıp presten çıktık ama orta sahada frene bastık. o zaman ne değeri kaldı ki presten kurtulmanın.

    kusacası milli ara öncesi beklediğim gibi bir maç oldu ama biz fırsatları değerlendiremeyince beraberliğe razı olduk.

    ligdeki bu maç, avrupa kupası için bize ders olmalı. bir musibet bin nasihatten iyidir der atalarımız.

    -defanstan pasla çıkmak iyidir ama rakip çok adamla gelmişse ısrar etmek hatadır. presten kurtulunca da rakibin önde kalmış oyuncuları nedeniyle eksik kalmasını değerlendirmeniz gerekir. değerlendiremiyorsanız presten çıkmanın ne değeri kalır ki?
    -rakip çok hızlı ve diriyse biz de sahada o’na aynı hız ve dirilikte cevap vermeliyiz.
    -mücadele gücü, koşu mesafesi, dinamizm olarak dünkü maçın çok üzerine çıkmalıyız. (ki avrupa’da başarı gelsin.)
    -avrupa takımları bize karşı hep olağanüstü motive çıkıyor. çünkü tarihimizden korkuyorlar. o nedenle avrupa kupası maçlarına bir başka motive olmalıyız.

    her maç yüksek motivasyon ve mücadele gücü ile oynamak için takım içindeki rotasyonu çok iyi planlamalıyız. her oyuncu için ayrı istatistik tutmalı, her futbolcunun aldığı süre, form grafiği, koşu mesafesini dikkate alarak forma vermeliyiz. böylece yükü tüm futbolcular arasında paylaştırmalıyız.

    avrupa kupası takımları dünkü kasımpaşa’ya göre çarpı birbuçuk. demek ki onlara karşı daha çok koşmalı, takım halinde savunmaya yapmalı ve hücuma çıkmalıyız.

    bu entryde luyindama’ya bir parantez açmazsam günah olur. dün iki %100’lük gol pozisyonunu önledi. birinde omuzuyla önledi diğerinde yusuf erdoğan’ı madara etti. havadan gelen hiçbir topu rakibine koklatmadı. aynen devam luyi. alkışlar sana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın