• 43493
    yeni transferler yapılıyor. bilhassa morutan, ilk defa oynuyor. herkes heyecanlı. ve ilk yarı morutan, cicaldau, kerem harika futbol oynadılar. bu sefer de diagne tekledi. kaleciyle karşı karşıya kaldı. üç çok net gol pozisyonunu, ağırlığı nedeniyle değerlendiremedi.
    ilk yarının son üç dakikasına bakınca; o sürekli hücumu düşünen galatasaray’ın yerine, al gülüm, ver gülüm, muslera’ya geri pas yapan bir takım izledik. bilemiyorum tabii ki yenilerin bir alışma dönemi olacak ama bir de gerçek var, bu geri pas hastalığından futbolcular kurtulamadığı müddetçe sarı-kırmızılıların iki yakası bir araya gelmeyecek. fatih terim bunun önüne geçemiyor. mutlaka florya’da oyuncuların beyinlerini yıkıyordur. ama nafile, hiçbir işe yaramıyor.
    ikinci yarıya başlıyorsun, o ilk yarıdaki süratli ve tempolu takım gitmiş; yerine kasımpaşa kalesine gidemeyen bir takım gelmiş. bunun sebebi nedir, bilemiyorum. hele yenen bir ikinci gol var ki, mantığım kabul etmiyor. gerçekten çok komik. muslera eliyle topu taylan’a atıyor. taylan düzelteyim derken topu kaptırıyor. umut bozok da takımı lehine rahatlıkla beraberlik golünü atıyor.
    tamam muslera iyi bir kaleci. şu an gerçek performansını gösteremiyor ama böyle de hatalar yapmaması lazım. o topu taylan’a neden atıyorsun? tabii sadece uruguaylı file bekçisi değil, taylan da onun kadar suçlu. bunların ikisi de galatasaray futbolcusu. ikisi de milli futbolcu. böyle hatalar acaba ne zaman bitecek?
    luyindama’nın ayağına top gelince eminim 30 milyon galatasaray taraftarının da yüreği ağzına geliyordur. bu yetmiyormuş gibi kendi yarı sahasında luyindama daha hala çalım yapmaya çalışıyor, topu ileri kullanamıyor. alpaslan’ın randers maçındaki futboluna bayıldım. fatih hoca mutlaka bizim düşündüklerimizi düşünüyordur. ne var ki luyindama’dan galatasaray ne kadar faydalanır? burada koca bir soru işareti var.
    berkan gerçekten iyi mücadele edip, çok koşuyor ama verdiği pasların çoğu yerini bulmuyor. kendini geliştirmesi lazım. van aanholt çok başarısızdı, kötü günündeydi. boey’de de avrupa maçının yorgunluğu vardı. nelsson’un ise daha tam olarak hazır olmadığını düşünüyorum. sonuçta çok farklı kazanacağı bir maçta galatasaray puan kaybetti.

    osman şenher

    (bkz: 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın