resim
Alexandru Cicâldău
Takım:CS U Craiova
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 418
    alexandru cicaldau, hatayspor maçında nasıl oynadı? bu sorunun cevabını net bir şekilde bulmak için bu entryi girdiğim anda gstv’de tekrarı yayınlanan maçı izledim.

    -öncelikle oynadığı süre içinde takımın en çok koşan futbolcusu olabilir. opta verilerine bakamadım ama ondan daha çok koşan oyuncumuz varsa o da boey’dir.

    -koşuyor ama öyle boş koşular yapmıyor. oyun zekası bence harika. nereye koşacağını, nerede olacağını biliyor. birinci golümüzde yaptığı koşu ve topla buluşması mükemmeldi. top direkten dönmese maçın kahramanı olabilirdi.

    -neredeyse hatasız tek pas oynuyor. sol kanattan kerem’i iki kez harika kaçırmış. sağ kanatta da boey ve diagne ile çok iyi paslaşmış. hatta diagne’ye öyle bir pas atmış ki diagne ayağının altından kaçırmayıp pası tamamlasa, cica topu alacak ve kerem ile birlikte rakibin iki oyuncusuyla başbaşa kalacak. nitekim bunu farkeden riberio, kayarak faul yapmış ve cica’nın koşusunu engellemiş. işte riberio sırf bu nedenle 2. sarı kartı görmeliydi. öyle topsuz alanda kayarak cica’yı düşürmesi tesadüf değildi. doğabilecek gol şansını bertaraf etme amaçlıydı o faul.

    -oyun zekası çok üst dizeyde. pas atarken, pas alırken, topsuz oyunda, pozisyon almada çok iyi.

    -faydalı ama çok gösterişsiz bir oyun oynuyor. yani iliç’e çok benziyor. gösterişsiz oynadığından ne yaptığını anlamak kolay olmuyor. o’nu ancak ileri düzey futbol adamları görebilir. düşünün ki maç sırasında ben de tam farkına varamadım yaptıklarının.

    -uzaktan şutlarının ve serbest vuruşlarının da iyi olduğunu duyduk ve skills görüntülerinde izledik ama henüz bizde bu özelliklerini gösteremedi.

    kısacası iki maçta biz cica’nın %50’sini gördük diye düşünüyorum. eğer fatih hoca, bu faydalı oyunu taktir eder ve takım oyununda cica’dan yararlanmaya devam ederse hem çok gol atar hem de asist yapar. umarım doğru düşünüyorumdur.

    (bkz: 23 ağustos 2021 galatasaray hatayspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın