• 43410
    paraların nerde olduğunu o algıyı yapanlara sormak lazım. çok ayıp bir şey. rapor çıktı çıkıyor, çıksın artık bu rapor ben de bileyim. şu an ki ceo’muz o zaman finanstan sorumluydu. paraya o bakıyordu. onu da işe ahmet bey aldı, ahmet bey de hem finansmana bakıyor, hem de icra kurulu başkanı. bir şey varsa onlara sormak lazım. hep algı yapıldı.

    vida’nın parası yüksekmiş. vida bonservissiz alınmış bir oyuncu. yeni bir oyuncu transfer ettik, sağ bek(rosier). 5 milyon euro bonservis verdik. 5 yıllık kontrata göre yılda 1 milyon euro yapıyor. bunu da biz bonservissiz almışız. dünya finalini oynamış bir oyuncu bu. adam iyi oynayıp, takım şampiyon olunca parasını ödedik de oldu. oynamayınca bu para niye bu kadar verildi. başarı olunca herkes sahipleniyor. ben bu zamana kadar 100 milyon euro’nun üstünde oyuncu satmışım. beşiktaş 113 yıllık tarihinde öyle bir gelir elde etmemiş. biz marka değerini yükselterek oyuncu satmışız, gelir elde etmişiz, stat yapmışız. hep bir algı. paralar nerede? cevap versinler işte. ben iktidarda değilim ki. o süreçte çok üzüldüm.

    ahmet nur çebi ile 6.5 yıl çalıştım. çok saygı ve ilgi gösterdim ahmet bey’e. ben bıraktıktan sonra ahmet bey devam etsin benim için sıkıntı yok ki. şu andaki yönetimdeki arkadaşlar her gün bana gelirlerdi: ‘başkanım bu senin altını kazıyor’ diyorlardı, ben de uğraşmayın ahmet bey yapmaz diyordum. şimdi onları yönetim kuruluna almayınca onlar beraber olup bana saldırıyorlar. komedi ilişkiler ama üzücü. bu işler gelecek geçecek, finalde yüz yüze bakıyorsun. aynı ortamlardasın, karşılaşıyorsun. neden bu kadar kin, nefret var bilemiyorum. hiç tahmin etmezdim, şaşırdım ve üzüldüm.

    şenol hocadan sonra abdullah avcı ile çalışmaya karar verdik. yönetim kurulunda tartıştık, konuştuk ve öyle bir karar verdik. benim de istediğim bir hocaydı, çok da düzgün bir insandır. abdullah avcı bizde 11-12 milyon tl’lik 3 senelik bir kontrattı. bu sene sergen hoca 30 milyona çalışıyor. sözleşmenin içinde cezai bir madde yok. bunun bilinmesi lazım. abdullah hocanın da bunu açıklaması lazım. benim beşiktaş’ı karıştırmak gibi bir niyetim olmadığı için susuyorum, göğüslüyorum, geçer diyorum. geçmiyor. abdullah avcı’nın kontratını biz yaptık. bizden sonra gelen yönetim bozdu. kap’a olan açıklamada tek taraflı olarak feshettik diyor. del bosque’den hiçbir farkı yoktur. del bosque’de tek fark yıldırım demirören yönetimi sözleşmeyi yapmış ve yine aynı yönetim feshetmiştir. anlaşmadan feshetmiştir. burada da biz yapmışız, ahmet nur çebi yönetimi tek taraflı feshetmiş. bir kontratı tek taraflı feshetmenin şartları nedir? kontratta ne şartlar varsa yapacağız demektir. sonrasında anlaşmak istemişler, oturmuş konuşmuşlar. mahkemeye gitmeden lav edelim diye bir sözleşme konuşmuşlar. konuştukları sözleşmede abdullah avcı ücretini alacak, ne zaman bir takımda çalışmaya başlarsa o kulüpte eğer aynı paraya çalışırsa ki trabzon’da aynı paralara çalışıyor sanırım. bu şartlarda sözleşmede bitecekti. orada bir kefalet mevzusu oluşmuş. abdullah avcı, çebi’den kefalet istemiş. başkan bunu kabul etmemiş. olabilir. ahmet ürkmezgil de abdullah avcı’ya beşiktaş’ta kimsenin parası kalmaz, bir şey olursa da ben de burdayım demiş. o da kabul etmiş kefalet de olmadan. senet de olmasın sözleşme denilmiş. ne kadar süre boşta kalırsa beşiktaş kulübü parasını ödeyecek. bir kulübe giderse de sözleşme feshedilecek denilmiş ve bu sözleşme imzalanmamış. beşiktaş kulübü bu sözleşmeyi imzalamamış. imzalamayınca abdullah avcı mahkemeye gitmiş, mahkemede de sözleşme tek taraflı feshedildiği için bir karar vermiş. bunun benimle ne alakası var? del bosque’nin sözleşmesini fesheden yıldırım demirören yönetiminin suçu var. beşiktaş o sözleşmeye 8.5 milyon euro para ödemiş. bu sözleşmeyi de tek taraflı olarak anlaşmadan fesheden şu anki yönetim, suçlu ben. sözleşmede özel ve cezai bir madde yok. salt bir sözleşme. 11 milyon tl den 3 yıllık sözleşme. sözleşme çok pahalı değil. şu anki beşiktaş’ın hocasının aldığı paraya bakılsın. arada öyle bir fark yok. ayrıca şu anda pandemi dönemi. o günün bütçeleriyle bugünküler farklı. bütün işlem algı üzerine.

    ahmet nur çebi’ye asla mobbing yapmadım. çebi senelerde içinde biriktirmiş. öyle algılıyorum bugün. bizle beraberken böyle bir durum yoktur. ahmet nur çebi’yle olan duygusal ilişkimi kestim. yolda görsem selam vermem. ben ona hiçbir kötülük yapmadım. hayatım boyunca da saygı gösterdim. ben başkanım o benim yanımda çalışıyordu. hep el üstünde tuttum, abi dedim.
    erdal torunoğulları ile ahmet nur çebi birbirini yerlerdi. erdal torunoğulları dış transfere bakardı, çebi bana niye haber vermediniz diye kavga ederlerdi, ben araya girerdim. hangi dönem ahmet nur çebi’yi ezmişim, erdal torunoğulları cevap versin. ben çebi’nin muhatabı değilim. ben kamuoyunda anlatıyorum.

    fikret orman

    https://www.youtube.com/watch?v=6axpWPqZLic
App Store'dan indirin Google Play'den alın