resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 20110
    galatasaray'ı bir taraftar olarak seven, takıma ağabeylik yapan, neredeyse 500 bin euro bile etmeyen maaşla düzenli 11 oynayıp hem yerli kontenjanını dolduran hem de takıma teknik/oyun zekası olarak katkı sağlayan futbolcu. oyunun tıkandığı anlardaki kilit dokunuşlarından bahsetmedim bile...

    tüm bunlara rağmen eleştirilmesi biraz enteresan oluyor. sonuçta bu kadar teknik, bu kadar ağabey, bu kadar galatasaraylı ve bu kadar kariyerli bir oyuncuyu bu kadar ucuza alma şansımız yok. aktif futbolu takriben 5 sene önce kafada bitirip kendini kenarıya çekmiş olması, tam emekli olacakken daha önce çiğnediği hocanın elini eteğini öpüp ilk 11'e kapağı atması falan çok önemli sorun addedilmemeli.

    ayrıca teknik olarak sol kanat yerine amc tarzı bir pozisyonda hem daha dar sorumluluk bölgesi hem de rakip kale önünden hemen önceki bir pas istasyonu gibi değerlendirilirse çok daha efektif olacağı düşüncesindeyim. ne 40-50 metre bindirme yapacak, ne defansın arkasına sarkacak hali var. dirençli ve "çok koşan" orta saha oyuncularımızın kendisini tolore etmesi, felç ettiği sol kanatta oluşan gediklerin tolore edilmesinden çok daha kolay ve risksiz olur. hem de kendisinin oyun zekasını/tekniğini çok daha efektif bir noktada kullanabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın