• 20
    galatasaray taraftarı olarak artık kendilerine sabretmeyi öğrenmemiz, hatalarında arkalarında durup gelişimlerine destek olmamız gereken futbolcu tipi.

    aslında tüm sporlarda bu şekilde de, bizim lokomotif takım futbol olduğu için futbolcular çok daha önemli.

    kadroya baktığımızda şu anda eldeki kullanılabilir olan 23 yaş altı futbolcularımız:

    berk balaban (21)
    ışık kaan arslan (20)
    valentine ozornwafor (22)
    sacha boey (20)
    atalay babacan (21)
    erkan süer (20)
    kerem aktürkoğlu (22)
    barış alper yılmaz (21)
    yunus akgün (21)
    ali yavuz kol (20)

    tam 23 yaşında olan da mostafa mohamed ahmed - berkan kutlu.

    12 kişimiz var bu kategoriye girebilecek. aslında avrupa'da bu yaş 17-21 arasıdır, bizde 23 hatta 25'e kadar bile oyuncu genç sayılıyor. hatta semih şentürk'e kariyeri boyunca "genç semih" demiş bir ülkeyiz düşünün artık. *

    şimdi ben nereye geleceğim de bu konuyu açtım?

    çünkü bu oyuncular hata yapacaklar. hata yapa yapa öğrenecekler. biz de bunlara sabredeceğiz.

    mesela 28 temmuz 2021 galatasaray psv eindhoven maçını düşünün. 2. yarının başı gibi kerem'in 3 kişinin arasından çıktığı bir top var, harika çıkardı. sonra topu sola doğru açıp ryan babel'e döndü, babel sağına çekip 30 metreden belki daha uzaktan kaleye vurdu ve top dağa taşa gitti.

    şimdi ryan babel bu durum sonrasında "ben buralardan şut çalışıp ya da başka oyun setleri çalışıp oyunumu geliştirmeye çalışayım" der mi? 34 yaşındaki ryan babel'den bahsediyoruz, aralık ayında 35 yaşında olacak ve bizden sonra büyük olasılıkla futbolu da bırakacak ya da saçma sapan bir takımda 1 yıl daha oynayıp bırakacak. umrunda olur mu?

    aynı pozisyonda topun barış alper yılmaz'a geldiğini düşünün. ve barış alper yılmaz'ın aynı şutu çektiğini düşünün. 21 yaşına yeni girmiş barış o top öyle gittikten sonra bu dediğim çalışmaları yapar. yapmalıdır. ve yapacaktır da. hocası buna yönlendirdiğinde oyuncunun odağı bu olacaktır. ya da kerem'in, yunus'un, ali yavuz'un. hepsinin.

    ya da 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçını düşünelim. luyindama'nın belinin dönmediği pozisyonları. ışık kaan'ın aynı şekilde beli dönmediğini düşünün. bunun üzerine sürekli çalışır. luyindama çalışır mı çalışıyor mu çalışmaz mı bunu söylemiyorum ancak söylemeye çalıştığım genç oyuncu yaptığı hatayı yapmamak için daha fazla çalışacaktır çünkü formayı kapmak için azimli olacaktır.

    formayı bu oyunculara vermezsek hata yapıp yapmadıklarını göremeyeceğiz. hangi hataları var bilemeyeceğiz ve bunları düzeltmek üzerine çalışmayacaklar. böylece gelişmeyecekler.

    yani babel - arda kanatları ile forvette falcao savunmada halen formunu bulamamış luyindama ile oynamaya çalışmak yerine bu genç oyuncular ile oynayalım. maç kaybedeceksek bu gençlerin hatasından kaybedelim, babel'in durarak oynaması yerine barış'ın yaptığı hata yüzünden kaybedelim kaybedeceksek. ve bu çocuklara karşı da anlayışlı olalım. anlayış göstereceksek bu çocuklara gösterelim.

    misal "taraftar ömer bayram'ı ıslıklamasın" deniliyor. doğru. ömer de ıslıklanmasın. ama ömer yerine koyacak bir genç oyuncumuz yok mu? onu koyalım ömer yerine, o çocuk da ıslıklanmasın.

    sabır, sabır, sabır.

    eğer bir şeyler "değişe değişe değişecek" ise, böyle değişsin. "kontenjanı ayarlayabilirsek donk'u geri alalım" demeyelim, donk yerine ışık kaan var işte, oynasın ve donk'un yapacağı hataları o yapsın. yapsın ki yapmamayı öğrensin.

    ozan kabak kaç kere penaltı yaptırdı? yaptıra yaptıra öğrendi ve geçtiğimiz sezon van dijk sakatlanınca gidip sezonun 2. yarısını liverpool'da tamamladı. öğrene öğrene gelişti ve oynayarak öğrendi. zorunlu kalmasaydık ve ozan oynamasaydı bugün belki halen ozan'ı sağa sola kiralıyor olacaktık ve gittiği saçma sapan 1. lig 2. lig takımlarında da oynamaycak ve o ozan kabak bugün sağdan sola savrulan bir isim olacaktı.

    velhasılı elimizdeki değer bizim için gerçekten değer mi yoksa yetersiz mi, bunu bile bilmiyoruz ki biz. görmüyoruz ki. antrenman fotoğrafı görüyoruz ozornwafor'un fiziği çok kuvvetli, boyu var. tamam da oynamadı ki bu adam, tanımıyoruz ki biz bu adamı? bir 5 maç 10 maç görsek bu adamı belki büyük bir cevher olduğunu keşfedeceğiz. belki de çemişgezekspor'da bile oynayamayacak bir adam, bilmiyoruz, görmedik, tanımıyoruz adamı.

    tüm taraftarlarımıza buradan yıllardır yaptığım bu çağrıyı tekrar yapıyorum:
    lütfen genç oyunculara karşı sabırlı olun. yaptıkları hatalara daha anlayışla yaklaşın ki onlar da çalışıp gelişip bu hatalardan öğrensinler. genç oyunculara karşı sağduyu bu kulübün geleceğinin en önemli yapı taşı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın