• 74
    oyuncu tercihleriyle alakalı bazı hatalarımız olduğunu düşünüyorum. guidetti'yi eleştirmek haddime değil ama, 2. sette maç kötü giderken hande yerine şeyma'yı oyuna sürdü. şeyma iyi bir voleybolcu ama 4 numarada ve de 5 numarada tam istediklerimizi yansıtamadı. özellikle arka alana geldiğinde, işin savunma boyutunda fazla geride kaldı. asya takımları bu tarz yerleşim hatalarını affetmez, nitekim o boşluktan bol bol sayı buldu. halbuki rusya maçında yaptığımız doğru hamleyi, yani tuğba'yı 4'e alma hamlesini yapsaydık, maçı muhtemelen kazanırdık.

    bunların haricinde son sette 3 farkla öndeyken, yeterli enerjiyi sahaya yansıtamadık. açıkçası ben o sıra da bir tuğba hamlesi bekliyordum. bir diğer eleştirim de karar setine kadar rotasyonu sınırlı tutuyoruz. doğru altılı aramayı anlarım ama ilk sette çıkan hande'yi son sete kadar hiç almamayı ve de şeyma'da bu kadar ısrar etmeyi anlayamadım. ama tabii ki guidetti hocamız buralara gelmemizdeki en büyük neden. sadece ufak durum tespitim bunlar.

    biraz şansızdık da, onu da ifade edeyim. üçlü hücum turlarında ya servis hatası yaptık ya da yeterli skor teminini elde edemedik. ikili değişiklik hakkımızı kullandık, sonuç alamadık. kırılma anlarında hep biz zorlandık. bir de çok iyi hücumlarımızı, gerçekten iyi karşıladı kore. yani bazen olmayınca olmuyor. öncelikle guidetti hocamızın, sonra kaptanımızın ve son olarak da tüm takımın emeklerine sağlık. biz desteğe devam edeceğiz tabii ki. 2024'te inşallah diyelim.
    edit. imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın