• 11
    21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı'nda fernando muslera dışında ilk 11 olarak sahaya çıkan 10 futbolcuyu inceleyelim:
    jesse sekidika : 0 bonservis , 250 bin euro maaş.
    christian luyindama : 8 milyon euro bonservis, 1 milyon 50 bin euro maaş
    marcao teixeria : 4 milyon euro bonservis, 1 milyon 300 bin euro maaş
    alpaslan öztürk : 0 bonservis, 500 bin euro maaş
    ömer bayram : 400 bin euro bonservis, 650 bin euro maaş
    aytaç kara : 0 bonservis, 600 bin euro maaş
    arda turan : 0 bonservis, 500 bin euro maaş
    emre kılınç : 0 bonservis, 800 bin euro maaş
    kerem aktürkoğlu : 0 bonservis, 90 bin euro maaş
    ryan babel : 2 milyon euro imza parası, 2.5 milyon euro maaş.

    toplam : 14.4 milyon euro bonservis ve imza parası maliyetine ek olarak 8.25 milyon euro maaş bütçesi olan bir kadro.

    hocanın bu maçta inandığı kadro bu. falcao ve mostafa'nın hazır olmayışları, feghouli'nin bitmek bilmeyen isteksizliği, oğulcan'ın tff engeline takılması, takımdaki tek sağ bek olan yedlin'in corona olması, taylan'ın pubis sakatlığı vesaire vesaire.

    elimizde olan kadro bu. rakamlar ortada. bu takımdan avrupa'da başarı beklemek hele de daha tatil havasından çıkamadan 1.5 yıl sonra deplasmanda 40 bin kişiye karşı üstelik en güvendiği isim olan muslera'nın maç boyu saçma sapan hatalarını da düşündüğümüzde bırakın iyi oynamayı direnç koymasını bile belki beklememeliydik. herkes diyebilir avrupa'nın küçük takımları 5 milyon bütçeli takımlar bile direnç koyabiliyor diye ama bizim onlardan en büyük farkımız kendimizi hala ama hala dev aynasında görmemiz maalesef. önce seviyemizi bilsek iyi olacak.

    galatasaray olarak sorunlarımız ne 5 yemek ne kötü oynamak ne avrupa'da başarısız bir tablo çizmek. bunların hepsi birer sonuç. nedenlere odaklanmadığımız sürece kaybetmeye devam edeceğiz. altyapımızdan birer tane sol ve sağ bek çıkarmaktan aciziz. beceremiyoruz ve sürekli olarak hata yapmaya devam ediyoruz. fatih terim bugünden itibaren galatasaray'daki belki de en az kredisi olduğu sezona giriyor. keza seçimi kıl payı kazanan burak elmas yönetiminin de bugünden sonra çok bir kredisi olduğunu düşünmüyorum. bu noktada 15-20 günde yapılacak icraatlar galatasaray'ın geleceğini şekillendirecek. umarım az hatalı bir 15-20 gün geçirerek önce avrupa ligi gruplarına katılır yerlerde sürünen uefa puanımızı artırır sonra da lige sağlam şekilde girebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın