• 2
    henüz netleşmemiş kadrodur.

    başkanının burak elmas olacağı 19 haziran 2021'de,
    teknik direktörünün de fatih terim olacapı 20 haziran 2021'de netlik kazanmıştır.

    2020-21 sezonu kadrosu

    kaleci: muslera, okan, fatih
    sağ bek: yedlin, linnes, omar, şener
    stoper: marcao, luyindama, donk, ozornwafor
    sol bek: sarrachi, e.taşdemir, ömer
    orta saha: taylan, gedson, etebo, e. akbaba, e.kılınç
    sağ kanat: feghouli, oğulcan
    sol kanat: onyekuru, kerem, arda, babel
    forvet: mustafa, falcao, halil

    güncel 2021-22 kadrosu

    kaleci: muslera, fatih, ismail
    sağ bek: boey, yedlin, omar
    stoper: marcao, luyindama, ozornwafor, alpaslan
    sol bek: van aanholt, e.taşdemir
    orta saha: cicaldau, taylan, e.kılınç, aytaç, ömer
    sağ kanat: feghouli, oğulcan, sekidika, yunus
    sol kanat: kerem, babel, jimmy, barış
    forvet: mustafa, falcao, diagne, ali

    olması gereken 2021-22 kadrosu

    kaleci: muslera, transfer, fatih
    sağ bek: boey, transfer
    stoper: marcao, luyindama, transfer, alpaslan
    sol bek: van aanholt, e.taşdemir
    orta saha: taylan, gedson, cicaldau, aytaç, transfer, e.akbaba, ömer
    sağ kanat: kerem, oğulcan, yunus
    sol kanat: e.kılınç, barış, arda
    forvet: mustafa, falcao, halil

    okan gittiği için yedek kaleci lazım. fatih ile olmaz. stopere bir takviye şart. sağ beke yerli genç bir yedek lazım. orta saha da gedson ve ilave bir yedek gerek. aytaç'la maytaç'la olmaz. berkan kutlu iyi olur. onyekuru'dan tamamen umudumu kestim. feghouli gitmeli, o nedenle sağ kanat da gerekiyor gibi ama tam emin değilim. halil dervişoğlu alınmalı ve falcao gidecekse bir kişi daha lazım. durumlar karışık gibi. bunlar tabi tartışılır.
  • 3
    avrupada yer alacagimiz icin türkiye altyapısı almış en az 4, kulüp altyapısı almış en az 4 oyuncu barındırmak zorunda olan kadrodur.
    taylan, emre kılınç, emre taşdemir, okan koçuk, kerem, aytaç birinci maddeyi dolduruyorlar.
    arda turan, emin bayram ikinci madde için ismi yazılabilecekler. buraya yazilacak diger isimler kritik. bir de buraya yazamiyorsak burayı bos bırakma hakkımız var. ama bence bos bırakmadan isimleri yazmaliyiz. bartug vs mesela. bu sayede cocuklara size guveniyoruz mesaji vermis oluruz. bos birakmanin kimseye faydasi yok.
    ömer bayram, alparslan, emre akbaba gibi yerli ama yurtdışında eğitim almis adamlar buralara dahil değiller.
    tff altyapi nasıl desteklenir buradan ders almali.
    burak elmas söylediği sözlerde gercekci ise 10 gün içinde kadronun son halini görmüş olacağız.
  • 4
    omar'ın durumuna göre 1 adet sağ bek, kesinlikle 1 sol bek, 2 adet orta saha, 1 adet 10 numara ve 2 adet kanat olmak üzere toplam 7 transfere ihtiyacı olan yapı. takımdan eksilen oyuncular olursa tabi ihtiyaçlar artacaktır. gönlüm, falcao, babel ve feghouli'nin maaşlarından çıkılmasından ve diagne'nin satılmasından yana. önümüzde 1 ay gibi bir süre var ancak 2 hafta içerisinde eksik bölgelerin en azından alternatiflerle doldurulması gerekiyor.
  • 6
    maliyetler bakımından iflas etmiş kadrodur. geriye sadece sportif geleceği inşa etmek için radikal kararlar almak kalıyor.
    en son örneğini ünal karaman'ın trabzonspor'da başararak siyasi sebeplerle görevden alınana kadar oynattığı güzel futbolda gördük.
    bir kangren var, o uzuvlar kesilmesse sonuç çok daha ağır olacak. temposu, isteği, fizik durumu yetersiz kim varsa, bakın "kim varsa" kadro dışı kalmak zorunda. artık ne şiş yansın ne kebap, belki alıcısı çıkar demek kadar saçma bir fikir yok. sizin kemiksiz 5 m euro net maaş alan temposuz ve istikrarsız veteran forvetinizi kim napsın? ne vereceği belirsiz bazen iyi bazen kötü sağlık koşusu tadında hücum savunma yapan kanat ya da kanattan bozma iç ya da devşirme forvetinizi de kim napsın? sırf kulübün iç dinamiklerini biliyor diye taraftar diye her maç bir saat tek olumlu dokunuşunu beklediğiniz bitik oyuncunuzu da kimse istemez. bu takıma bir iyilik yapın ve yeni nesilde biraz kıvılcım gösteren isimleri motive edip onları sahaya sürün. en azından hırslı, aç ve temposu yüksek bir oyuncu grubuyla devam edelim.
  • 9
    öncelikle stoper için luyindama ile yollar ayrılmalı biz ne kadar ısrar edersek edelim o eski performansına gelmeyecek ne kadar erken yolları ayırırsak o kadar iyi olacak. 4-5 milyon eurolara alıcı bulursak yollanmalı ve luyindama'nın yerine kaan ayhan alınmalı, sağ bek için sistemimize uymayan yedlin ile yollar ayrılmalı ve fiorentina'dan lirola veya fulham'dan kenny tete tarzı bir oyuncu satın alma opsiyonuyla kiralanmalı, sol bek için ise werder bremen ile küme düşen ludwig augistinsson satın alma opsiyonlu kiralanabilir. orta alanda mutlaka berkan kutlu ve gedson ile anlaşılmalı. kesinlikle oyunu yönlendirecek sorumluluk almaktan kaçmayacak bir 10 numaraya ihtiyacımız var. babel, feghouli ve falcao gibi maliyetli oyunculardan çıkılmalı bu üçlünün geçen sene bize kazandırdığı maç sayısı maximum 5'tir. hızlı kanat oyuncusu için bruma tarzı bir oyuncuyla kiralık veya satın alınarak anlaşılabilir. bu tür bir oyuncuya cidden ihtiyacımız var kerem ve yunus harici kanat oyuncumuz yok ve bu iki oyuncunun da daha pişmesi gerekiyor. fatih hocanın oynamak istediği oyun anlayışı dinamik oyuncuların oynaması gereken bir yapı fakat biz bu oyunu arda, feghouli, babel tarzı oyuncularla oynamaya çalışıyoruz. ilk 11'de yer alan oyuncuların en az 7-8'inin koşan olması gerekirken bizim takımımız tam tersi genelde ayağına top bekleyen tarzda bir yapıya sahip. medyada yazıldığı gibi ghezzal, alioski, van arnolt tipi 30 yaş üstü bir transfer rotası çizeceksek 3 yıl ileri simüle edelim de boşa beklemeyelim.
  • 10
    feghouli hariç fatih terim'in eseridir. ayrıca hiçbirinin alınan başarısız sonuçlarda terim'in yüzde biri kadar hatası yoktur.

    not: birçok kişi değinmiş ama yazmazsam olmaz. geldiği günkü performansının üstüne koyan tek futbolcu taylan. o da terim'in istemediği yönetimin fırsat olarak son gün aldığı oyuncudur. inanmayan araştırsın.
  • 11
    21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı'nda fernando muslera dışında ilk 11 olarak sahaya çıkan 10 futbolcuyu inceleyelim:
    jesse sekidika : 0 bonservis , 250 bin euro maaş.
    christian luyindama : 8 milyon euro bonservis, 1 milyon 50 bin euro maaş
    marcao teixeria : 4 milyon euro bonservis, 1 milyon 300 bin euro maaş
    alpaslan öztürk : 0 bonservis, 500 bin euro maaş
    ömer bayram : 400 bin euro bonservis, 650 bin euro maaş
    aytaç kara : 0 bonservis, 600 bin euro maaş
    arda turan : 0 bonservis, 500 bin euro maaş
    emre kılınç : 0 bonservis, 800 bin euro maaş
    kerem aktürkoğlu : 0 bonservis, 90 bin euro maaş
    ryan babel : 2 milyon euro imza parası, 2.5 milyon euro maaş.

    toplam : 14.4 milyon euro bonservis ve imza parası maliyetine ek olarak 8.25 milyon euro maaş bütçesi olan bir kadro.

    hocanın bu maçta inandığı kadro bu. falcao ve mostafa'nın hazır olmayışları, feghouli'nin bitmek bilmeyen isteksizliği, oğulcan'ın tff engeline takılması, takımdaki tek sağ bek olan yedlin'in corona olması, taylan'ın pubis sakatlığı vesaire vesaire.

    elimizde olan kadro bu. rakamlar ortada. bu takımdan avrupa'da başarı beklemek hele de daha tatil havasından çıkamadan 1.5 yıl sonra deplasmanda 40 bin kişiye karşı üstelik en güvendiği isim olan muslera'nın maç boyu saçma sapan hatalarını da düşündüğümüzde bırakın iyi oynamayı direnç koymasını bile belki beklememeliydik. herkes diyebilir avrupa'nın küçük takımları 5 milyon bütçeli takımlar bile direnç koyabiliyor diye ama bizim onlardan en büyük farkımız kendimizi hala ama hala dev aynasında görmemiz maalesef. önce seviyemizi bilsek iyi olacak.

    galatasaray olarak sorunlarımız ne 5 yemek ne kötü oynamak ne avrupa'da başarısız bir tablo çizmek. bunların hepsi birer sonuç. nedenlere odaklanmadığımız sürece kaybetmeye devam edeceğiz. altyapımızdan birer tane sol ve sağ bek çıkarmaktan aciziz. beceremiyoruz ve sürekli olarak hata yapmaya devam ediyoruz. fatih terim bugünden itibaren galatasaray'daki belki de en az kredisi olduğu sezona giriyor. keza seçimi kıl payı kazanan burak elmas yönetiminin de bugünden sonra çok bir kredisi olduğunu düşünmüyorum. bu noktada 15-20 günde yapılacak icraatlar galatasaray'ın geleceğini şekillendirecek. umarım az hatalı bir 15-20 gün geçirerek önce avrupa ligi gruplarına katılır yerlerde sürünen uefa puanımızı artırır sonra da lige sağlam şekilde girebiliriz.
  • 12
    aslında epey bir sıkıntılı kadroya sahip olduğumuz görünüyor.

    öncelikle kuralda toplamda max 28 oyuncu yazabiliyoruz. ilave olarak sadece 2001 üzeri altyapı oyuncuları yazılabilir. berkan mahmut ve bartuğ elmaz ara ara kullanılabilir.
    fatih hocanın her zaman söylediği gibi yabancı sınırı değil yerli sınırımız var kurallarda şöyle (2021-2022 sezonu için):
    a) 4 adet 97 ve sonrası doğumlu altyapı oyuncusu
    b) 2 adet 97 ve sonrası doğumlu türk milli takımında oynama uygunluğu olan oyuncu
    c) geri kalan yerli oyuncular (min 8 adet) eğer daha üzeri oynatacaksak yabancı sayısını azaltmamız gerekecek !!!! işte burası çok önemli

    şimdi oyuncularımıza geçelim.
    a)
    1- berk balaban (keşke ikinci kaleci olarak kullanabilecek kadar iyi bir kaleci olsaydı. çok fark ederdi)
    2- ışık kaan arslan
    3- atalay babacan
    4- yunus akgün veya ali yavuz kol (şimdi burada ne karar verilir ben de bilmiyorum. yunus oynamak için gitmek istiyor olabilir. bütün anadolu kulüpleri kendini isteyecektir. ali yavuz'u göndersen forvet rotasyonun daralacak. buradaki karar da kritik)

    b)
    5- kerem aktürkoğlu
    6- barış alper yılmaz

    c)
    7- fatih öztürk (muhtemelen gönderilip yerin başka kaleci alınacak *ataberk konuşuyor ama bu listede bir fark yaratmayacak)
    8- alpaslan öztürk
    9- ömer bayram
    10- emre taşdemir
    11- taylan antalyalı
    12- berkan kutlu
    13- aytaç kara
    14- emre kılınç
    15- emre akbaba
    16- arda turan
    17- oğulcan çağlayan
    18- halil dervişoğlu (bir şekilde aldık diyelim)

    şimdi yukarıda toplamda 18 futbolcu oldu. sadece 10 futbolcu daha eklenebilir. 14 yabancı kuralı oldu sana 10 yabancı kuralı. onları da yazalım

    19- muslera
    20- marcao
    21- yeni yabancı stoper (luyindama satılmak zorunda)
    22- van aanholt
    23- boey
    24- yedlin (satılabilirse ne ala ama kadroda başka yedek sağ bek yok)
    25- cicaldau
    26- gedson (bir şekilde aldık diyelim veya harroui)
    27- babel
    28- mohamed mostafa

    şimdi bu listeye göre bizim hiç transfer yapmamamız gerekiyor. bunun yanında gönderilecek oyuncular:

    jesse
    ozornwafor
    omar (sözlelmesi dondurulacak)
    diagne
    falcao
    feghouli
    jimmy
    ismail çipe

    şimdi burada ben açıkçası arda ve emre akbaba'nın gereksiz yere uzatıldığını düşünüyorum. onun yerlerine daha genç yabancı oyuncular kadroya katılabilirdi. şimdi kadroya bir sağ açık almak istesek birini göndermemiz gerekiyor. oğulcan en yakın aday gibi gözükse de o da forveti yedekleyebilen bir oyuncu. yani aslında durum baya bir sıkıntılı. yeni oyuncu isterken yukarıdaki durumu dikkate almamız gerekiyor.
  • 13
    yeni getirilen saçma sapan 28 oyuncu kuralı ile birlikte kurmanın zor olduğu kadro. o kadar saçma bir kural ki her mevkide 3 yedek oyuncu bulundurma gibi bir ihtimaliniz dahi yok. beton ve peruk kafalıların getireceği kural ancak bu olurdu zaten... neyse duruma gelelim.

    emre tasdemir ve emre akbaba ile sozlesme uzatilmasi cok gereksiz olmus. arda avrupa kupalarinda altyapidan gelen kontenjani dolduruyor o yuzden cok mantiksiz sayilmaz bence.

    mevcut yerlilerle birlikte yabancı oyuncu hakkımızı kendi kendimize 10'a indirmiş durumdayız.

    emre tasdemir'i kiralik gonderirsek tekrar 11 yabanciya geliyoruz. halil'i alabilmemiz halinde +1 yabanciya gerek kalmayacak o yuzden yabanciyi 11+halil olmus gibi dusunebiliriz. falcao, feghouli, ozornwafor, omar kadroya kaydedilmeyecek. yedlin, diagne, jesse, jimmy, luyindama satiliacak. yani kadrodaki 11 yabanci kabaca: muslera, sacha, stoper, marcao, aanholt, cicaldau, gedson(muadili), sag kanat, mohamed, babel ve yedek sag bek olarak olusturulabilir.

    kaleci: muslera + yerli yedek + altyapi kalecisi
    stoper: marcao + isik kaan
    2. stoper: yabanci transfer + alparslan
    sag bek: sacha boey + transfer(jesse kalabilir)
    sol bek: van aanholt + omer bayram
    dos: taylan + aytac
    merkez os: cicaldau + gedson(muadili) + berkan + kilinc + akbaba + arda + atalay
    sag kanat: transfer + yunus
    sol kanat: kerem + babel + baris
    forvet: mohamed + halil + ogulcan

    su kadro ile devam ederiz. babel satilirsa yabanci bir 6 numara gelebilir.

    yeni yabancı kuralında kimin emeği varsa da allah gani gani belasını versin, gün yüzü görmesin inşallah.
  • 14
    28 kişilik oyuncu kayıt hakkımız olsa da 4 tane 97 doğumlu sonrası altyapı oyuncusu kaydetmemiz lazım. şu an bu kriterlere uygun ve antrenmanlara çıkan 6 futbolcumuz var.

    berk balaban-2000
    yunus akgün-2000
    atalay babacan-2000
    kaan arslan-2001
    erkan süer-2001
    ali yavuz kol-2001

    altyapı oyuncularımız dışında ise 30 futbolcumuz bulunuyor. bunlardan 24 tanesini kaydedebiliriz. transfer yapmamak koşulu ile 6 tanesi ile yolları ayırmamız lazım.

    dragonfly16‘nın entrysinde sonuna kadar katıldığım bir nokta var. emre akbaba, ömer bayram ve emre taşdemir üçlüsü ile sözleşme imzalayarak işimizi çok zorlaştırdık. ölçsekte biçsekte 24 kişilik kadroyu zor kuruyoruz. bana kalırsa emre akbaba ve emre taşdemiri 1 sezon için anadolu takımlarına kiralamalayız. hem belki kendilerini toparlar hem de kadroda yer açmış oluruz. bakalım nasıl bir planlama yapacağız. benim aklımda ki planlama şu şekilde.

    muslera
    yedlin-luyindama-marcao-aanholt
    cicaldau-taylan-transfer
    transfer-mohamed-kerem

    fatih
    boey-alpaslan-transfer-ömer
    arda-aytaç-berkan
    emre-diagne-babel

    berk-kaan-atalay-yunus-barış-oğulcan

    3 transfer yapmamız durumunda 9 oyuncu ile yolları ayırmamız gerekecek. bu 9 oyuncu da şu şekilde oluyor.

    ismail çipe
    omar elabdellaoui
    james ozornwafor
    emre taşdemir
    emre akbaba
    sofiane feghouli
    jimmy durmaz
    jesse sekidika
    radamel falcao

    bu saatten sonra ilk iş oyuncu göndermek olmalı. eğer başaramazsak 7-8 tane oyuncuyu kadro dışı bırakıp, boş yere para ödemek durumunda kalacağız. bence kulüp olarak bir karar alıp eldeki oyuncuları göndermeden transfer yapmamalıyız. bakalım önümüzde ki bir aylık süreç bize neler getirecek…
  • 15
    şişkin bir kadrodur. 28 kişilik kadro gayet yeterli bir kadro bana göre. zaten ideal olan 23 kişilik kadrodur. 5 tane de altyapı ilavesiyle 28 kişilik kadro oluşuyor. kadro mühendisliğini beceremiyoruz. bu çok açık. kimse kafamıza silah dayayıp emre akbaba ve emre taşdemir işe sözleşme uzatmamızı emretmedi. ya da arda turan ile. inanılmaz şişkin bir kadromuz var ve ciddi bir boşaltma yapmamız gerekiyor. bir takımda biri altyapıdan çıkma 3 kaleci olur. bir takımda 2 sağ bek ve 2 sol bek olur. bir takımda maksimum 5 stoper olur biri altyapıdan olmak kaydıyla. bir takımda maksimum 7 orta saha oyuncusu olur biri altyapıdan olmak kaydıyla. bir takımda maksimum 5 kanat oyuncusu olur biri altyapıdan olmak kaydıyla be bir takımda 3 forvet olur. şu basit işleri bile yapamıyoruz. bizim takımda 3 sağ bek var. bunun yanında 7-8 tane kanat oyuncusu var. 3 tane sol bek var. böyle kadro mühendisliği olmaz.
  • 16
    falcao, feghouli,babel(profesyonelliğine saygı duysam da), ozornwafor(stoperde gedson fernandes'i bile kesemiyorsa kontenjan işgal etmesine gerek yok), sekidika - yedlin(kalmaları ya da gitmeleri çok bir şey fark etmiyor. yalnız yedlin giderse mutlaka alternatifi lazım.), omar(sözleşme dondurma), diagne(gönderip yerine alternatifi alınmalı tercihen halil dervişoğlu) gibi isimlerle yolları ayırmamızla birlikte hem maaş açısından hem de şişkinlik açısından rahatlayacak kadro.
  • 17
    kural gereği giderek sayısı artması gereken türk oyuncular yerine yabancı oyuncular ile yolları ayırmamız gereken kadromuz. bence şu dar piyasada emre akbaba ve ömer gibi idare eder oyuncuları göndermemiz yerine falcao ve feghouli'nin gönderilmesi lazım. yerlerine de yabancı oyuncular değil de ali yavuz ve yunus akgün ile doldurmamız lazım.

    diyeceksiniz ki falcao ve gehouli nere ali yavuz ve yunus nere... çok doğru ancak bölgelerindeki rotasyonda 3. oyuncu konumunda falcao ve feghouli. yani falcao mostafa'nın ve yeni gelecek forvetin(diagne?) arkasında iken feghouli yeni gelecek sağ kanadın ve oğulcan'ın arkasında. rotasyondaki 3. oyuncu rolünü ali yavuz ve yunus çok çok rahat doldurur.

    bence hocanın kafasında bu sene 16-18 türk ve 12-10 yabancılı bir kadro var. transfer değişken bir şey olduğu için kesin konuşamıyorum ancak hoca 3 senelik yapılanmada her sene oyuncu göndermek zorunda kalmak istemiyor. bu yüzden 3 sene sonraki kurala göre kadro kuruyor. bu sene çoğu maçta sahada 4-5 türk görebileceğimizi düşünüyorum.

    2 ağustos 2021 itibariyle kadroda 15 yabancı oyuncu var. kesin kadroda olacaklar: muslera, sacha, yabancı sağ stoper, marcao, aanholt, cicaldau, yabancı orta saha (gedson ve ya dieng), babel, yabancı sağ kanat ve mostafa. yeni forvet (halil dervişoğlu) gelmezse diagne ve devre arasında dönecek omar eklenirse 12 yabancı yapar. luyindama, ozornwafor, yedlin, feghouli ve falcao ile yolların ayrılacağını düşünüyorum. gitmedikleri takdirde istisnasız hariç kadro dışı kalacaklar zira yer yok.

    yerlilerden gidebilecekler;
    fatih öztürk.
    ismail çipe fesih edilir.
    george bello gelirse emre taşdemir kiralanabilir ancak tam tersi emre kalıp bello kiralanabilir de.
    jimmy gitti diye bakıyorum.

    berk balaban (zorunlu), alpaslan, ışık kaan, berkan mahmut, ömer, emre taşdemir (?), taylan, berkan, aytaç, atalay, erkan süer, kerem, barış, arda, yunus, kılınç, akbaba, oğulcan ve ali yavuz kalıyor. 19 türk oyuncu.

    2021-2022 süper lig sezonunda ışık kaan, berkan mahmut, erkan süer ve ali yavuz kol 01.01.2001 tarihinden sonra doğdukları için listeye yazılmadan oynatılabiliyor. kadroya kayıt edilmesi şart sadece 15 türk oyuncu kaldı.

    berk balaban, atalay ve yunus 01.01.1997 sonrası doğumlu alt yapı menşeili olan en az 4 oyuncu kurulanı sağlıyorlar ancak 1 kişilik boşluk oluşuyor. yani kadroya yazabileceğimiz maksimum isim 27'ye düşüyor.

    berk balaban'a zorunlu yazmamın sebebi bu yüzden. alt yapı harici kaleci yazarsak 1 boşluk daha oluşturmamız gerekiyor. eğer yedek kaleci berk balaban olursa 15 türk oyuncu ve 12 tane yabancı yazabiliyoruz. olmazsa 11 yabancı yazabileceğiz.

    barış, berkan ve kerem ise 01.01.1997'den sonra doğmuş en az 2 türk oyuncu bulundurma kuralını sağlıyorlar.

    şu durumda 3 yabancı transferi hakkımız var.
    bir sağ stoper bu kim min-jae olur, tanganga olur, anel ahmedhodzic olur farketmez. atletik ve topla ilişkisi iyi olsun yeter.
    bir orta saha bu gedson olmazsa dieng olur. tempolu ve 15-20 ikili mücadeleye girecek bir isim olmalı. gedson'ın artısı hücum katkısıydı.
    en son oyun kurma özellikleri olan, top saklayabilecek ve sürpriz faktörü bir sağ kanat oyuncusu lazım. buraya yapılacak transfer tecrübeli bir oyuncu da olabilir.

    halil dervişoğlu transferi durumunda diagne'ye yada omar'a yer kalmıyor. bunun nedeni ise kadro limiti. yani illa türk forvet almamıza gerek yok. yabancı da olabilir, diagne de kalabilir.

    yine george bello transfer olursa ya taşdemir'in gönderilmesi gerekecek. kural yabancı sayısını kısar ve türk oyuncu sayısını arttırırken ne kadar doğru olur bilemiyorum. orada kullanabileceğimiz bir ömer bayram da var. george'un gelişimini devam ettireceği (mümkünse bizim kontrolümüzde) pişmesini beklemek en mantıklısı.

    bu kurala göre bu sene u25 olan kurallar seneye u24 sonra da u23'e düşecek. 18-19 yaşındaki oyuncuları pilot takımda oynatarak a takıma katılmadan önce istenilen seviyeye ulaştırılması daha yararlı olacaktır. bu kısıtlamalarla baş ederken kaliteyi koruyabiliriz bu sayede.
  • 18
    falcao ve feghouli mevcut maaşlarını başka bir yerde bulamayacağı için ayrılacaklarını hiç sanmıyorum. yabancılardan devam edecek olursak jese, ozornwafor gönderilmeli. luyindama yerine biri alınmayacaksa kalsın, 2- milyondan fazla teklif alacağını sanmıyorum. hatta sözleşmesi bile uzatılmalı, herife 8 milyon yatırım yaptık biraz performansını yükseltip satalım satacaksak. fatih hoca yedlin'i beğenmiyor, ilk fırsatta göndermeye çalışacaktır. omar'ı hepimiz seviyoruz bu saatten sonra eski haline dönebileceğini sanmıyorum, moral olsun diye antrenmanlara çıkıyor anladığım kadarıyla. babel'in kalmasını hoca istiyordur o yüzden kalsın diyorum. diagne'nin 5-6 teklif almasını olası görmüyorum o yüzden o da takımda kalmalı fatih hoca mohamed bir maç kötü oynarsa falcao'yu ilk 11e yazar yoksa adım gibi eminim.

    türklere gelecek olursak fatih öztürk ve ismail çipe'nin sözleşmesi feshedilmeli. berk balaban ikisinden de çok daha iyi kaleci, muslerayı yedekler. ışık kaan stoper rotasyonunda kalmalı, fena iş çıkarmıyor en az luyindama kadar performans verecektir. atalay'a herkes fiziksel durumundan dolayı laf ediyor ama fizyoloji diye bir şey var. herkesin yapısı aynı değil belki kilo alamıyordur gerçekten bilmiyorum. yeterince çevik olabilirse aklı ve yeteneği ile gayet bu ligde iş yapabilir. erkan keza aynı şekilde. emre taşdemir'le sözleşme yenilenmesini de anlamsız buluyorum kadro çok şişkin sol beki ömer bayram yedekleyecektir ikisinden biri atıl duruma geliyor bu halde. emre akbaba ile yeni sözleşme yapılmasına lafım yoktu ama covid olalı haftalar oldu hala ses yok, ağır geçirdiği söyleniyor. bu kadroda nerede şans bulacak diye kendime sorarken takımın hocasının fatih terim olduğu aklıma geldi, bir şekilde şans bulacaktır eminim. genel kamuoyunun aksine yunus'un büyük bir atılım yapacağını düşünmüyorum, son izlenimim oyuncu hakkında olumsuz. dilerim şans bulur da beni yanıltır çok isterim.

    bu sezon u19 takımında dikkat çeken eren aydın, bartuğ elmaz ve berkan mahmut keskin'in a takıma alınması çok iyi olabilirdi. u19 takımından birkaç oyuncu antrenmana çıkmış ama bartuğ alınmamış. duyduğuma göre lisansı da çıkarılmamış bartuğ'un. sözleşme uzatmıyor deniyor ama fatih hoca bartuğ'u çağırıp ben sana şans vereceğim dese reddedeceğini sanmıyorum. eğer bartuğ giderse büyük bir potansiyel gitmiş olacak. 6 numara pozisyonuna transfer yapılması yerine bartuğ taylan'ı yedeklemeli. oyun tarzları birbirine benzer hatta bartuğ'un oyun görüşü ve tekniği çok daha iyi. elbette eksikleri var ama bartuğ elmaz a takım rotasyonuna dahil edilip çalıştırılırsa harika bir oyuncu kazanabiliriz.
  • 19
    feghouli'nin kadro dışı kalacağını, babel'in kanat performansını düşünürsek, orta sahanın kanatlarında ciddi kalite eksiğimiz olduğu görülmekte. bu iki ismin dışındaki kanat oyuncuları genelde genç ya da gelecek vaadeden isimler. teknik ekip tarafından bir sağ kanat takviyesi olacağı söyleniyor. ancak bence sol kanada da sınıf atlatacak bir isim şart. tabi bu 8+3 yabancı kuralında nasıl olacak orası da muamma.
  • 20
    14 yabancı, 14 yerli futbolcu yazabiliyoruz. yerli futbolculardan 4 tanesi 97 yılından sonra doğmuş altyapı oyuncusu olmalı.

    berk balaban, ışık kaan arslan ve atalay babacan kadroya yazılacak oyuncular. bu oyuncular dışında bir tane daha altyapı oyuncusu yazılmalı. (2001 ve sonra doğanların listeye yazılmasına gerek yok)

    97 yılından sonra doğmuş iki futbolcu yazmamız gerekiyor. bunlar da kerem aktürkoğlu ve barış yılmaz.

    geriye yazabileceğimiz 8 futbolcu kalıyor.

    1- taylan antalyalı
    2- berkan kutlu
    3- emre kılınç
    4- aytaç kara
    5- arda turan
    6- oğulcan çağlayan
    7- alpaslan öztürk
    8- ömer bayram

    fatih öztürk, emre akbaba ve emre taşdemir gibi oyuncular listenin dışında kaldı. zaten emre taşdemir'in rize ile adı anılıyor. emre akbaba'ya ise giresun talip. halil dervişoğlu'nu transfer edersek, listeden bir oyuncunun daha çıkarılması gerekecek.

    yabancı oyunculara bakalım.

    1- muslera
    2- boey
    3- yedlin
    4- luyindama
    5- marcao
    6- aanholt
    7- cicaldau
    8- babel
    9- mohamed

    feghouli ve falcao ile yolların bir şekilde ayrılacağını düşünüyorum. ozornwafor ve sekidika kiraya verilir. elabdellaoui'ye lisans çıkarılmayacaktır. diagne de bonservis geliri elde etmek için satılacaktır.

    5 yabancı oyuncu alma hakkımız oluyor. bir stoper, bir orta saha, bir tane de kanat oyuncusunun alınacağı kesin. geriye kalan 2 kişilik kontenjandan birinin sol beke kullanılabileceğini düşünüyorum.

    emre taşdemir'in takımdan ayrılacağı konuşuluyor ve o bölge için george bello ismi gündemde. ayrıca halil'in transferi gerçekleşmezse, yabancı bir santrafor daha alınabilir.

    son olarak şunu belirtmeliyim ki; kadroda en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurulurken, en az 14 yerli oyuncu bulundurulması gerekiyor.

    yani siz kadronuza 10 yabancı yazdığınız takdirde, 18 adet yerli oyuncu yazabiliyorsunuz. veya 12 yabancı yazarsanız, 16 yerli yazabiliyorsunuz. yabancılardan ne kadar eksilirse, yerlilerden o kadar artıyor.
  • 21
    gün itibariyle kalite anlamında çok eksiği olan ve ne vereceği belli olmayan kadro.

    transfer profili nihayet ffp 'nin bitmesi ve vizyonlu bir yönetim ile olması gereken haline dönse de, özellikle stoper, orta saha ve sağ kanada çok üst seviye 3 oyuncu şart. yani öyle acaba oynar mı, patlama yapar mı, kendini geliştirir mi ? değil. net 3 oyuncu lazım.
    defansta adı geçen tanganga olabilir ama orta sahada çözüm üretecek adamlar emre kılınç, arda, emre akbaba filan olamaz. tüm sezonu berkan, taylan, cicaldau 3'lüsüyle de geçiremeyiz, ayrıca yaratıcılık anlamında yetersiz kalırız.
    morutan olabilirdi mesela o profilde bir oyuncu lazım.
    kanatları da tüm sezon kerem'in sırtına yıkamayız. barış alper henüz gelişecek bir oyuncu, babel de tüm sezonu kaldıracak yaşta değil. mümkünse tempolu bir oyuncu lazım artık.

    kimse forvet demiyor ama tüm sezonu muhammed'le geçirmek bize eren derdiyok'lu sezonu hatırlatabilir.
    diagne giderse, falcao'yu yok hükmünde sayarsak başka forvet yok (eğer orada babel izlemek istiyorsanız başka)
  • 22
    ilk 11 açısından halen çok eksiği olan kadro. burada en önemli sorun, tabii ki 11'de oynayacak olan üç türk oyuncu. hocanın açıklamasına göre bu oyuncular emre kılınç-taylan-akbaba-kerem-berkan-oğulcan'dan üçü olacak gibi duruyor. hangi kombinasyonla oynanırsa oynansın, maalesef yerli kalitemiz ülke düzeyiyle de bağlantılı olarak düşük, buna ek olarak bu üç yerli oyuncudan da en az ikisinin orta sahada oynayacağını düşünürsek, burası için gerçekten çok ciddi bir kalite eksiği mevcut. o yüzden (cicaldau'nun nasıl oynadığını bilmemekle birlikte) buraya da bir transfer gerektiği aşikar. avrupa ligi'nde yabancı açısından bir sorun yaşamıyor olmamıza rağmen, bizim 14 yabancıdan 9-10 tane ilk 11 oynayacak yabancıyı da bulmamız çok mümkün görünmüyor. zira bu oyuncuları sezon içinde sürekli 11 oynatma durumumuz da yok. işimiz gerçekten kolay değil. gönül isterdi ki gedson ve halil'i de alıp işi bitirelim. yerli havuzunda oynatabilme durumumuz olan en üst düzeyde türk futbolcuyu bir şekilde bağlamak gerek.
  • 23
    halil ve gedson transferleri de yapıldıktan sonra ciddi ayrılıklar olması gereken kadrodur. 4 altyapı ve 2 yerli genç kontenjanı sonrası sadece 22 oyuncu kaydedebiliyoruz ve benim tahminim aşağıdaki oyunculardan 4 tanesi ile yolları ayırmak zorunda kalacağız.

    garanti gidecek sekidika hariç;
    babel
    feghouli
    falcao
    akbaba
    oğulcan (ben kalacağını düşünüyorum)
    diagne
    mostafa

    düzeltme: a takım listesi 35 kişiye çıkarılmış. o yüzden entrynin bir anlamı kalmadı. bilgi için lazarın kahvesi ve 4staredgala‘ya teşekkürler
  • 24
    hadi van aanholt bonservissiz geldiği için imza parası yedirildi de 1.7 milyon euro verildi yıllık diyelim ama diagne'nin 2.4, babel'in 2.75 ve muslera'nın 2.5 milyon euroluk maaşları çok fazla. galatasaray bu paraları ödeyecek bir takım değil, olmamalı da. bence 2 bile çok, bu takımın tavan ücreti 1.5 milyon euro olmalı. şampiyonluk ve avrupa başarı primleri ayrı.

    edit: 2020 yılında diagne ile ilgili 325 bin euroluk bir indirim haberi var. 2 milyon euro alıyor diyelim biz. ya o değil de bunlar nasıl paralar ya! yuh yani!
  • 25
    defansif bir sol bek, hızlı top kapan ve mücadeleci orta saha oyuncusu alması elzem olan takım.
    tamam genç ve tecrübeli harmanı yaptık. hatta süre de istendi ona da eyvallah ama görünün köy klavuz istemez.
    ya üçlü savunma ile sistem değişikliğine gidilecek ya da bu söylediğim tarz 2 adam alınacak.
    marcao affedilir ve takıma geri dönerse üçlü sistem ile kadro kafamda oturmuş oluyor öteki türlü mutlaka bu saydığım iki transfer yapılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın