• 31
    geride bırakılan 2006-2007 sezonu galatasaray için kara bir yıl olmuştu. fenerbahçe’ye karşı geride kalmış olmak gündemin birinci maddesiydi. bugün sizlere bu duruma karşı önlem alınmaya başlanan 2007 yazını anlatacağım. ekonomik ve sportif olarak fenerbahçe ile baş edebilmek için galatasaray’da feldkamp önderliğinde, gelenlerin ve gidenlerin baş döndürdüğü büyük bir transfer hareketliliğinin yaşandığı yazdı bu.

    ***

    bölüm 2: “revizyon”

    feldkamp’ın teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla teknik patron tartışmalarının ve yönetimdeki çatlakların son bulması sağlanmış galatasaray’da transfere odaklanılmıştı.

    karl heinz feldkamp, 2006-2007 sezonunda yaşlı ve sınırlı yetenekleri olan bir takım şeklinde nitelendirilen bir galatasaray devralmıştı. adnan polat’ın alman teknik direktörü bu kadar ısrarla istemesinin nedeni de takımı en hızlı ve zahiyatsız şekilde gençleştirecek tanıdığı tek teknik direktörün kalli olmasıydı.

    evet yaşlı kurt galatasaray’da bir revizyon yapması için getirilmişti ve revizyon, yenileme ya da reform, adına her ne derseniz deyin bu feldkamp’ın en çok sevdiği şeylerin başında geliyordu.

    karl-heinz feldkamp katı disipliniyle, otoriter yapısıyla, gösterişsiz futbolcularla oluşturduğu takımları hızlı şekilde başarıya adapte edebilmesiyle tanınıyordu. yani revizyon ve disiplin onun için en önemli iki kelimeydi. kalli için yıldızlar değil, talimatlarını harfiyen sahada uygulayacak futbolcular olmazsa olmazdı. o gün kimse bilmiyordu ama alman hoca kadrosunda alex, kezman, roberto carlos gibi yıldızları bulunan ama zico’nun oyuncular üzerinde otorite problemi yaşadığı konuşulan fenerbahçe’yi de şampiyonluk yarışında bu şekilde ekarte etmeyi planlıyordu. feldkamp’ın düşüncesine göre fenerbahçe’de yıldızlar olsa da takım olma hüviyeti yoktu ve zico disiplin sağlayamıyordu. ve ona göre rakibin en zayıf karnı da buydu. kendisiyse, kendi düşüncesine göre galatasaray’da revizyon ve disiplini sağlayıp ipleri sıkı tutarak şampiyonluğa ulaşacaktı. yaşlılığı tartışılan teknik direktörün kendisine bu kadar güvenmesinin sebebi de buydu.

    kalli işe ilk olarak teknik ekibini oluşturarak başladı. yardımcılığını daha önceki yıllarda galatasaray ve beşiktaş’ta çalışırken olduğu gibi yine ahmet akcan'ın yapması kararlaştırıldı. altyapı antrenörü burak dilmen'in de hem yardımcılığını hem de tercümanlığını gerçekleştirmesini uygun gördü. cevat güler'i de antrenör olarak kondisyon çalışmalarıyla ilgilenmesi için ekibe dahil eden alman çalıştırıcı, nezihi boloğlu’nu da kaleci antrenörü olarak görev yapacak olsa da onun sadece kalecilerle ilgilenmesini değil, yeri geldiği zaman takımla ilgili çalışmalar yapmasını da istediğini belirtip teknik heyetini kurdu.

    ve arkasından da hızlıca takımı revize etme işine koyuldu.

    feldkamp imza töreninde "almanya'dan oyuncu getirecek misiniz" şeklindeki bir soruyu "evet" diye yanıtlamış ve bunların türk olacağını söylemişti. adnan sezgin de feldkamp’tan aldığı rapor doğrultusunda almanya 2. futbol ligi takımlarından rw essen de forma giyen ve almanya ümit milli takımının da değişmez isimlerinden gurbetçi futbolcular 21 yaşındaki serkan çalık ve barış özbek’in transferlerini tamamladı.

    5 haziran 2007’de sağ kanat barış özbek ve forvet serkan çalık için rw essen’e toplam 416 bin euro yetiştirme bedeli ödendiği açıklanarak transferler duyuruldu.

    gelenler kadar gidenler de vardı sarı kırmızılı takımda.

    1 haziran 2007’de yıllık ücretinde indirime gitmeyi kabul etmeyen kolombiyalı kaleci mondragon almanya’nın köln takımına transfer oldu. mondragon'un gitmesiyle ilgili değerlendirme yapan feldkamp, "şu anda 2 kalecimiz var. kaleci almayabiliriz ama nezihi hocayla konuşacağım, eğer 'kaleci almalıyız' derse, o zaman değerlendiririz" ifadesini kulandı. galatasaray mondragon’un transnferinden 500 bin euro bonservis elde etti.

    2 haziran 2007’de galatasaray'da sözleşmesi biten japon ön libero junichi ınamoto, almanya birinci ligi (bundesliga) takımlarından eintracht frankfurt'a transfer oldu. gazeteler inamoto’nun ayrılışını galatasaraylılara müjde olarak duyurdu!

    mondragon ve inamoto'dan sonra galatasaray'a veda eden üçüncü yabancı futbolcu feldkamp’ın kadroda düşünmediği sasa ılic oldu. ılic 9 haziran 2007’de avusturya'nın salzburg kulübü ile anlaştı.

    sırp oyuncu, yeni takımının tesislerinde düzenlenen törende kendisini üç yıllığına salzburg'lu yapan resmi mukaveleye imza attı. ılic'i, galatasaray'a ödeyeceği 900 bin euro bonservis bedeli karşılığında renklerine bağlayan salzburg'da, bu transferin tahmin edilenden daha düşük bir bedelle bitirilmesi büyük sevinç yarattı. avusturya basınına açıklama yapan yöneticiler, iliç'in gerçek bonservis değerinin 4 milyon euro civarında olduğunu ifade etti. ıliç daha önce partizan'da birlikte çalıştığı, lothar matthaeus'un isteğiyle red bull salzburg'a transfer edilmişti.

    ılic, galatasaray'daki ilk sezonunda çok güzel günler geçirdiğini ve unutamayacağı bir şampiyonluk kazandığını ancak ikici sezonda herşeyin tersine döndüğünü ifade etti.

    galatasaray ukrayna'nın shakhtar donetsk kulübü'nden kiraladığı stoper tolga seyhan ile feldkamp’tan gelen talimat üzerine yollarını ayırdı.

    bunun üzerine tolga seyhan’ı trabzonspor kadrosuna kattı. imza töreninde galatasaray defterinin artık kapandığını ve geride kaldığını ifade tolga, “orada bana tahammül edilmedi. 3 hafta bile tahammül gösterilmedi ve şansız bir sezon geçirdim” diye konuştu.

    adnan sezgin ve adnan polat’la bir toplantı yapan kalli takıma acil olarak bir defansif orta saha, bir stoper ve bir de sol bek transferi yapılmasını istedi.

    adnan sezgin feldkamp’a ön libero olarak lyon’dan alou diarra ve parma’dan vince grella için görüştüğünü ancak görüşmelerde henüz bir ilerleme katedilemediğini söyledi. kalli, ön libero konusunun hayati olduğunu vurgulayıp “conceição’yu gönderdiğinizden beri bu bölgeyi ihmal etmişsiniz. saidou ya da inamoto ile geçiştirilecek bir bölgeden bahsetmiyoruz. takımın merkezi sağlam olmazsa kadro çok iyi olsa da fayda sağlayamayız. mesela 2 sene öncesi için defansta mondragon-song-tomas ve hücumda da ilic-ümit karan iskeleti iyi görünüyor ama bunları birleştirecek bir merkez oyuncu olmadığı için takım hep aksamış” diye konuştu.

    adnan sezgin “haklısınız, bu isimler üzerinde çalışmaya devam edeceğim” karşılığını verince feldkamp “kopenhag’dan linderoth çok beğendiğim ve sistemime uyacak bir futbolcudur. onunla iletişime geçer misiniz?” diyerek isveçli futbolcuyu istediğini bildirdi.
    .
    adnan sezgin şaşırmıştı. adnan polat’a bakıp polat’ın “denemeye değer” gibi bir bakış atmasıyla linderoth için temaslara başladı.

    adnan polat feldkamp’a kaleci transferi isteyip istemediğini sordu. adnan sezgin kaleci konusunun açılması üzerine antalyaspor’da önceki sezon dikkat çeken bir performans sergileyen hakan arıkan’ı transfer edebileceklerini söyledi.

    kalli “geçtiğimiz sezon ki bütün maçların kasetlerini seyrettim. hakan arıkan’ın güven veren bir performansı yok. kaleyi ona emanet edersek sorun yaşarız. o zaman da şampiyonluk zora girer. şu kupa maçında elendiğimiz erciyes takımının kalecisi dikkatimi çekti. eğer bir transfer yapılacaksa o olabilir.” dedi.

    feldkamp’ın bahsettiği kaleci orkun usak’tı. galatasaray altyapısından çıkmıştı ve önceki sezon o da performansıyla dikkat çeken bir futbolcuydu.

    adnan sezgin “evet orkun düşünülebilir. transferi şart değil diyorsanız bekleyelim. başka bir kulübe gidecek gibi olursa transferini deneriz” fikrini sunar. kalli de polat da bu öneriye “tamam” dedi.

    bu arada feldkamp tarafından transferi veto edilen hakan arıkan beşiktaş’a transfer oldu.

    öte yandan sürpriz yapmak için feldkamp’tan saklanan sır 10 numara transferi için haldun üstünel almanya’ya gitmiştir ve schalke 04 ile lincoln için pazarlık yapmaktadır.

    bu sırada başkan yardımcısı ve futbol şube sorumlusu adnan polat ümit karan, hakan şükür, rigobert song, necati ateş ve stjepan tomas ve hasan şaş ile görüşüp sözleşmelerinde indirime gitmelerini istemiş, necati ve tomas 'kesinlikle hayır' yanıtını vermiş, hasan şaş'ın belli bir indirime yanaştığı ancak çok sinirlendiği, ümit karan’ın ise menajerine bana takım bul dediği medyaya yansımıştı.

    adnan polat bu durumu feldkamp’a açınca feldkamp “hepsi gönderilebilir. benim takımımda kimse bulunmaz hint kumaşı değildir” yanıtını verdi. feldkamp özellikle ümit karan, hakan şükür, hasan şaş, okan buruk ve ergün penbe’yi kadroda görmek istemediğini vurguladı. ona göre bu futbolcular artık miadını doldurmuş isimlerdi ve takıma verecekleri bir katkı kalmamıştı.

    feldkamp buna ek olarak cihan haspolatlı ve orhan ak’ı da kadroda kesinlikle görmek istemediğini belirtti. “sizin geçen sezon maçları kazanamamanızın sebeplerinden biri de beklerde bu isimleri oynatmanız. çünkü onlar mevki olarak bek bile değil!” eleştirisini de getirdi.

    feldkamp’ın bu ifadelerine bakıldığında kadrodan yaklaşık 11-12 ismi göndermek istediği fikri çıkarılıyordu. adnan polat feldkamp’ın gözünü karartmasından biraz endişe duymuş bir şekilde “yine de hazırlık kampını bir görelim, ona göre karar veriririz” önerisinde bulundu. feldkamp “durum az çok böyle ama elbette kamp süreci önemli olacak” diyerek polat’ın üstü kapalı çok keskin olma önerisine uyacağını gösterdi.

    florya’da bunlar konuşulurken istanbul büyükşehir belediye meclisi, toki'nin yapacağı seyrantepe stadı ile ali sami yen stadının imar planlarını oy birliğiyle kabul etti. buna göre, arazinin 120 bin metre karesinde seyrantepe stadı, 218 bin metre karelik alanda yeni şişli etfal hastanesi ve 46 bin metre karelik bölümde ise turizm ve ticaret merkezi yapılabilmesi kararlaştırıldı. karara göre, ali sami yen stadı arazisi de spor alanından çıkarılarak, turizm ve ticaret alanı haline getirildi. ali sami yen stadının yerine otel, alışveriş merkezi veya rezidans yapılabileceği belirtildi. yani seyrantepe’yi alacak galatasaray karşılığında mecidiyeköy’ü kaybediyordu.

    galatasaray'da mondragon'un köln'e transfer olmasından sonra yeni kaleci alınıp alınmayacağı konusundaki belirsizlik sürerken, genç file bekçisi fevzi elmas "yeni kaleci varsa ben yokum" açıklamasında bulundu.

    eski teknik direktör eric gerets'in kendisine ve aykut'a yeterince şans vermediğini belirten genç kaleci, bir sezon daha üçüncü kaleci olarak kalmaya tahammül edemeyeceğini söyledi.

    feldkamp’ın önerisi üzerine 12 haziran 2007’de galatasaray kulübü, isveçli ön libero tobias linderoth ile 3 yıllığına anlaştı. sarı-kırmızılılar, danimarka ligi takımlarından fc kopenhag'a 2,5 milyon euro ödeyeceğini açıkladı.

    adnan sezgin, iki gün daha geç kalsalar linderoth’un fransa’ya gitmiş ve elden kaçmış olacağını açıkladı.

    galatasaray'ın yeni teknik direktörü karl heinz feldkamp ile ilk kez çalışacağını belirten linderoth, galatasaray'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''galatasaray gibi büyük bir kulüple anlaştığım için gururluyum. galatasaray çok büyük bir kulüp. her oyuncu burda oynamak ister. buraya gelmek benim için önemli bir fırsat. çok çalışarak başarılı olacağıma inanıyorum'' dedi.

    linderoth transferinin gerçekleşmesiyle keyiflenen galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, ülkesi almanya'da tagesspiegel adlı gazeteye bir röportaj verdi. röportajda yaşıyla ilgili eleştiriler için feldkamp “sepp blatter de 71 yaşındayken 4 yıllığına fıfa başkanı seçildi. papa şu an 80'inde... galatasaray ile yeni bir yola çıkmak olağanüstü bir görev. güvendiğim birçok kişi sağlığımın iyi durumda olduğunu söyledi zaten.” açıklamasında bulundu.

    takımdaki mevcut yabancılardan song dışındaki herkesin gönderilebileceğini kaydeden alman teknik adam, yönetime, "elimizde song gibi çok kaliteli bir savunma oyuncusu var. onu en iyi şekilde kullanmalıyız. kesinlikle takımda kalmalı" dediğini aktardı.

    feldkamp’ın “36 yaşında sol bek istemiyorum, gönderilsin” dediği ergün penbe gaziantepspor ile anlaştı. böylece 1994-2007 yılları arasında 13 yıl boyunca kesintisiz şekilde galatasaray’a hizmet eden ergün penbe takımdan ayrılmış oldu. ergün durumu “galatasaray gibi büyük bir camiadan ayrılmak hiç kolay olmadı.” diyerek yorumlamakla yetindi.

    galatasaray kulübü başkanı özhan canaydın, iki yabancı futbolcunun transferi için çalıştıklarını bildirdi. transfer çalışmalarında önemli yol aldıklarını ifade eden canaydın, ''neticelendiği zaman haber vereceğiz. öncelikle iki yabancının daha transferi için çalışıyoruz. teknik heyetin bize verdiği rapora göre gidiyoruz'' dedi.

    canaydın, bir gazetecinin, yabancı kaleci alıp almayacaklarını sorması üzerine, yeni sezonda türk kalecilerle devam edeceklerini belirterek, ''milli takıma da katkımız olmak üzere türk kalecilerimize şans vereceğiz. kalecilerimiz gayet iyi'' diye konuştu.

    sulu derbiden sonra taraftarı 10 numara transferiyle yatıştırmak isteyen adnan polat, lyon’lu juninho ile görüşmesi için adnan sezgin’i brezilya'ya göndermişti. buna göre sarı kırmızılı kulübün listesinde ilk sırada juninho, ikinci sırada lincoln ve üçüncü sırada riquelme bulunuyordu.

    juninho'nun maliyeti epey yüksekti. kulübüyle sözleşmesi sürse de juninho yaşından dolayı fıfa'nın belirlediği kriterler doğrultusunda kulübüne tazminat ödeyerek ayrılabiliyordu. çünkü sözleşmesinin bitimine bir yıl vardı. ancak juninho sezgin’e "beni kulübümle karşı karşıya getirmeden bu iş bitsin" deyince; adnan sezgin, onun fıfa'dan yetki verdiği bir menajer ve juninho'nun menajeriyle birlikte lyon kulübüne gitti. "bu işi güzellikle bitirmek amacındayız, juninho'yu istiyoruz" dedi, lyon yöneticileri kesinlikle juninho'yu vermeyeceklerini söyledi. görüşme olumsuz şekilde sonuçlandı. 15-20 dakika sonra sezgin’e telefon geldi. juninho'nun menajeri arıyordu ve lyon'un juninho'ya aldığından yüzde 50 fazlasını vererek mukavelesini 3 yıl uzattığını bildirdi.

    juninho transferi olumsuz sonuçlanınca mayıs ayının sonunda bu kez listedeki ikinci isim lincoln ile temas kuruldu.

    lincoln yeni bir heyecan ve futbolun dolu dolu yaşandığı bir ortam istiyordu. almanya’da bulamadığı birçok şey türkiye’de vardı.

    lincoln “g.saray'a gelirim" deyince, polat, sezgin ve üstünel hep birlikte schalke ile görüşmeye gittiler. lincoln için kulübü ilk olarak 10 milyon euro istedi. sezgin fiyatı çok fazla buldu. schalke yöneticisi andres müller "en son 8 milyon euro olur" dedi. bunun üzerine galatasaraylı yöneticiler masadan kalktılar ve havalimanına gittiler. uçak saatini beklerken lincoln'ün menajeri adnan sezgin’i aradı ve " lincoln galatasaray’ı kesin olarak istiyor" dedi.

    adnan sezgin hemen adnan polat'a, "ben brezilya'ya gidiyorum, bu iş ancak bizim çocuğu ikna etmemizle hallolur" dedi ve uçak biletini değiştirip soluğu brezilya'da aldı. ve orada lincoln'e almanya'da hiçbir zaman bulmayacağı atmosferi galatasaray'da yaşayacağını anlattı. lincoln elini kalbine götürerek "ben artık galatasaraylıyım" dedi. sezgin schalke ile sorunlar yaşadıklarını anlatınca lincoln kulübüne telefon açtı ve andres müller'e "ben bu saattan itibaren g.saraylıyım. ya da futbolu bırakıyorum ama bir daha asla schalke’ye dönmeyeceğim ona göre." dedi ve telefonu kapattı.

    adnan sezgin brezilya’ya lincoln’ün yanına gidince haldun üstünel ne olur ne olmaz diye istanbul’a dönmekten vazgeçmiş ve almanya’da kalmıştı. bunun üzerine yeniden kulübe gitti ve bonservis bedelini bir kez daha konuştu. üstünel yaptığı pazarlıkla bonservis bedelini 10 milyon eurodan 5 milyon euroya kadar indirdi ve anlaşmayı sağladı.

    schalke başkanı tönnies ileride o günü şu cümlelerle özetleyecekti: “bizim lincoln'ü satma gibi bir niyetimiz yoktu ancak üstünel geldi ve zorla randevu aldı. 2 saat görüştük. inanılmaz bir diksiyonu ve ikna kabiliyeti vardı. 5 milyon gibi komik bir fiyata lincoln'ü sattım. ertesi gün uyandığımda “ben ne yaptım” dedim.

    bu gelişmelerin ardından galatasaray kulübü başkanı özhan canaydın, transferin akşam saatlerinde tamamlandığını belirterek. ''camiamıza hayırlı olsun. avrupa'nın en güzel transferini yaptık. en iyi 10 numarayı transfer ettik. inşallah güzel günler bizim olacak. herkes gibi ben de heyecanlıyım'' dedi.

    fakat ortada çok büyük bir sorun vardı. feldkamp'ın lincoln'ün transferini kesinlikle istemiyordu. transferin kesinleştiğinden de kulüp içinde en son haberi olan kişi oldu.

    adnan polat florya’da antreman sonrası bir araya geldiği alman teknik adama durumu alıştıra alıştıra söyledi. feldkamp transfere çok sinirlendi. “siz başınıza nasıl bir sorun açtığınızı bilmiyorsunuz” dedi.

    polat bir an afalladı. kalli’nin ne demek istediğini anlamamıştı “nasıl yani?” diye sordu.

    feldkamp şöyle konuştu: “lincoln benim almanya’da takip ettiğim futbolculardandır. kaprislidir, tembeldir, zora gelemez, çalışmayı sevmez, keyfi isterse oynar. yani disipline giremez. onu bir şeylere zorlarsak sorun çıkarır. ona göz yumarsak da bu sefer takım içinde ayrımcılık nedeniyle huzursuzluk çıkar. takım olma hedefimizi baltalayabilir. benim sert tavrım onu bunaltacaktır.”

    polat feldkamp’ın abarttığını düşünüp “sen madem feldkamp’san. bir yıldızı da idare etmen gerekir” dedi.

    feldkamp deliye döndü. öfkeyle “eğer bir daha benim birine söz geçiremeyeceğimi ima edersen ya da bana ne yapmam gerektiğini söylersen derhal almanya’ya giderim ve bir daha geri dönmem” dedi.

    polat derhal alttan alıp feldkamp’ı yatıştırdı. lincoln transferini de zor da olsa dil dökerek kabullendirdi. feldkamp’la yaşanan bu ilk kriz bu şekilde kapandı. ancak kalli, lincoln hakkında bütün söylediklerinde haklı çıkacak ve brezilyalı takımda hep sorunlara yol açacaktı. üstelik feldkamp’la da yıldızları hiç barışmayacaktı.

    16 haziran 2007 günü galatasaray, uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü brezilyalı yıldız cassio lincoln transferini 5 milyon euro karşılığında tamamladığını resmi siteden de duyurdu.

    birkaç gün sonra florya metin oktay tesisleri ana antrenman sahasında özel olarak oluşturulan alanda düzenlenen törende brezilyalı futbolcu, kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. törende üzerinde adının yazılı olduğu bir tişört giyen lincoln, öncelikle büyük bir kulübün formasını giydiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ''galatasaray'a elimden geleni yapmak, gerekirse kanımı vermek için geldim'' dedi.

    bir basın mensubunun, ''hagi'nin yerini doldurabilecek misin?'' şeklindeki sorusunu lincoln, ''hagi inanılmaz bir oyuncuydu, onun yüzde 30'u kadar oynayayım benim için yeterli'' dedi.

    aynı gün steaua bükreş'le üç yıllığına anlaşan galatasaray'ın efsanevi yıldızı gheorghe hagi, galatasaray'ın yeni yıldızı lincoln için 'iyi bir oyuncu, ancak benim 10 numaralı formamı almak kolay değil. umarım galatarasay'a faydalı olur.' dileğinde bulundu.

    galatasaraylı futbolcu necati ateş, giydiği forma numarası olan 10 numarayı, sarı-kırmızılı takımın yeni transferi cassio lincoln’e hediye ettiğini açıkladı.

    tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızı kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: ''yeni takım arkadaşımız lincoln'ün transferinin hem kendisine hem de galatasaray camiasına hayırlı olmasını canı gönülden dilerim. lincoln idarecilerimiz aracılığıyla iki sezondur taşıdığım 10 numarayı benden rica etmiştir. kendim ve takım arkadaşlarım adına bir hoş geldin armağanı olarak, 10 numarayı lincoln'e hediye ettiğimi ve önümüzdeki dönemde memleketim izmir'i simgeleyen 35 numaralı formayı giyeceğimi spor kamuoyuna bildirmek isterim.

    feldkamp stoper bölgesi için adnan sezgin’den geleceğin yıldızlarından olacağını düşündüğü ismael bouzid'i istedi. feldkamp’ın isteği üzerine galatasaray kulübü, 18 haziran 2007’de almanya birinci ligi bundesliga ekiplerinden kaiserslautern'in cezayirli defans oyuncusu ismael bouzid'i 700 bin euro bonservis ücreti ödeyerek kadrosuna kattı.

    feldkamp bouzid için “galatasaray’ın ikinci stumpf’ı olacak” iddiasında bulundu. ne var ki bouzid hiçbir zaman yıldız olamadı. feldkamp’ın onu neden aldırdığı da asla anlaşılamadı. çoğu maçta bouzid’in yüzüne bile bakmadı. sarı kırmızılı taraftarlar yıllar sonra onu hatırladıklarında, cezayirli stoperi hiç açılmamış kolilere, balkonda unutulan spor aletlerine benzettiler.

    fenerbahçe real madrid’le yollarını ayıran roberto carlos’la anlaştı. fenerbahçeliler uefa kupası almış gibi sevindi.

    ümit özat, tuncay şanlı, serkan balcı derken, mehmet yozgatlı ve rüştü reçber de f.bahçe'den ayrıldılar. ayrılış nedenlerini zico ile çalışmak istememek olarak gösterdiler; onunla bir yere gidemeyeceklerini düşünüyorlardı.

    fenerbahçe'nin sheffield united'dan aldığı colin kazım richards'ın fenerbahçe'ye imza töreninde "rüştü ile de anlaştık. kısa sürede imza atarız" açıklamasını yapan asbaşkan neşet yalçın rüştü'nün sabaha karşı beşiktaş ile anlaşmasına tepki gösterdi. ligtv'nin haberine göre yalçın, "rüştü ile hafta içi her konuda anlaşmıştık. bu hafta imza atacaktı. ama o sözünü unutarak parayı tercih etti" ifadesini kullandı.

    sabah yazarı hıncal uluç, fenerbahçe'nin milli kalecisi rüştü'nün beşiktaş'a transferini değerlendirdi. fotomaç'a demeç veren uluç "rüştü, beşiktaş için çok doğru bir transfer. aslında rüştü çok geç kaldı. pendikspor maçından sonra fenerbahçe'nin tesislerinde dayak yediği gün bırakmalıydı. çünkü dayağı attıranı dünya biliyor." diyerek fenerbahçe’yle rüştü arasında eski defterleri açıp fitili daha çok ateşledi.

    20 haziran 2007’de galatasaray, kayseri erciyesspor'un kalecisi orkun uşak'ı renklerine kattı. galatasaray alt yapısında yetişen ve kayseri erciyesspor'daki performansıyla göz dolduran genç kaleci, sarı-kırmızılı kulüple 3 yıllık anlaşmaya vardı. galatasaray’ın kayseri erciyes’e bu transfer için 750 bin euro bonservis ödeyeceği bildirildi.

    orkun uşak, galatasaray ve bursaspor'un kendisiyle ilgilendiğini belirterek, ''dün akşam son olarak galatasaray devreye girdi ve 3 yıllık anlaşmaya vardık'' dedi.

    bursaspor yönetimi, kayseri erciyespor'un kalecisi orkun uşak'ın transferi için son anda devreye giren galatasaray'a tepki gösterdi.

    yönetim kurulu adına, kulübün resmi internet sitesine yapılan açıklamada, 15 gündür süren orkun uşak'ın transferiyle ilgili görüşmelerde gerek kayseri erciyespor yönetimi gerekse genç kalecinin menajerleriyle her konuda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

    açıklamada, şunlar kaydedildi: "bilindiği gibi kaleci orkun uşak'ın transferini gerçekleştirmek için 15 gündür çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

    dün akşam 18.00'de her konuda anlaşmaya vardık. ancak, dün gece geç saatlerde 15 gündür ortalarda görünmeyen galatasaray kulübü, işin ciddiyetinin farkına varıp, etik olmayan bir şekilde orkun'un transferi için yüksek bir bedel önererek anlaşmayı bozmuştur. kamuoyuna duyurulur."

    bursaspor'un ön anlaşma yaptığı kaleci orkun'un galatasaray'ı tercih ettiğini söyleyen özhan canaydın, ''bunun için bizi suçlamaları doğru değil'' dedi.

    canaydın, oyuncunun menajerinin kendilerine, ''orkun, galatasaray'ı tercih ediyor' dediğini ifade ederek, ''orkun 12 yaşından beri bizim alt yapımızda yetişmiş ve bizi tercih etmiştir. onun için böyle şeylere gerek yok. transferde bu tip şeyler olur, kırgınlıklara gerek yok. tamir edilir. türk spor kamuoyunda her camia birbiriyle iyi geçinmeye mecburdur'' diye konuştu.

    başkan canaydın, transferler için çok çalıştıklarını ifade ederek, anlaştıkları futbolcular dışında halen görüştükleri başka oyuncuların da bulunduğunu söyledi. canaydın ayrıca haziran sonunda bütün transferlerin bittiğini açıklayacaklarını ifade etti.

    bursaspor’a imza atması beklenirken g.saray’la 3 yıllığına anlaşmaya varan orkun uşak, bir anda sarı kırmızılı takımda kaleci krizine neden oldu. mondragon’un köln’e gitmesinden sonra forma için ümitlenen fevzi elmas ile aykut erçetin, yönetimin erciyesspor’un genç file bekçisiyle anlaştığını öğrenince büyük tepki gösterdiler.

    almanya’da bulunan aykut telefonlara çıkmazken fevzi, röportaj verdiği muhabire "çok sinirlendim. şu anda ne söyleyeceğimi bilemiyorum. görüşme bittikten sonra herhalde telefonu kıracağım abi" dedi. görev verildiği zamanlar aslanlar gibi çıkıp görevimizi yaptık. ’genciz, bize de sıra gelecek’ diye düşünürken yapılanlara bak. demek ki bize güvenilmiyor. g.saray’a hayırlı olsun. yolcu yolunda gerek" diyerek ayrılık sinyali verdi.

    beşiktaş yurt dışında yabancı futbolcu transferlerine devam ederken, yerli transferleri için de çabalarını sürdürüyordu. kartal'ın listesinde olan antalyasporlu volkan yaman için yönetim, kırmızı beyazlı kulübün kapısını çaldı. genç oyuncu ile yapılan görüşmede volkan'ın, "ben beşiktaş'ta oynamayı isterim. fakat bonservis sorunumu çözün. önemli olan bu. antalyaspor ile görüşün" dedi. siyah beyazlı ekip, antalya'nın kapısını çalarken, akdeniz ekibinin başkanı peker ise dün bir açıklama yaptı: "tek resmi teklif şu ana kadar beşiktaş'tan geldi. volkan yaman'ın bonservis bedelini 3.5 milyon dolar olarak belirledik. beşiktaş'a da bunu ilettik. düşünmek için süre istediler. transfer dönemi yeni başladı. resmi teklifler yeni yeni geliyor." şeklinde konuştu.

    gazeteleri okuyan feldkamp adnan polat ve adnan sezgin’e “volkan yaman tam sistemime uyan bir sol bek. serbest vuruşları da çok iyi. geçen sezonun kasetlerinde duran top sorunumuz çok açık görülüyor. volkan bu derde de çare olur. neden sol beke onu transfer etmiyoruz” diye sorar.

    adnan polat “istediğin buysa adnan sezgin seve seve antalyaspor ile görüşür” der.

    feldkamp ayrıca “yine geçen sezonun maçlarında sivasspor’daki servet’i çok beğendim. defansa onu alırsak ligin en az gol yiyen defansını kurmamda hiçbir sorun kalmaz” diyerek eski fenerbahçeli servet çetin’i de istediğini belirtir.

    böylece adnan sezgin, volkan yaman ve servet çetin transferleri için yine yollara koyulur.

    feldkamp’ın farklı bir cazibesi vardı. transferleri gösterişsiz hatta vasat gibi dururdu ama etkileri çok büyük olurdu. ve aldırdığı futbolcular sadece kendi sisteminde iş görürdü. orkun usak, aykut erçetin, uğur uçar, servet çetin, emre güngör, volkan yaman, mehmet topal, ayhan akman, barış özbek ve serkan çalık'ın hepsinin kariyerlerinde tek iyi oynadıkları sezon feldkamp'ın takımın başında olduğu 2007-08 sezonudur. bu adamların hepsinden aynı anda sadece feldkamp'ın verim alması ve feldkamp'tan önce ve sonra bu adamların kariyerinde hiçbir başarı olmaması tesadüf değildi.

    antalyaspor kulübü başkanı sedat peker, futbolcuları volkan yaman'ın transferiyle ilgili galatasaray kulübü ile anlaştıklarını belirterek, ''galatasaray ile anlaşma imzaladık. volkan bugünden itibaren galatasaraylı'dır'' dedi. başkan peker, volkan'ın transferi karşılığında sarı-kırmızılı kulüpten kaleci fevzi elmas + 1 milyon euro aldıklarını söyledi.

    galatasaray 2. başkanı adnan polat ise volkan konusunda antalyaspor ile anlaşma imzaladıklarını belirterek, ''konu bitmiştir. volkan yarından itibaren galatasaray forması giyecektir'' diye konuştu.

    sivas’a giden adnan sezgin servet çetin için 360 bin euro bonservis ücreti karşılığında anlaşma sağladı. servet, takımda forma bulma şansının kendi elinde olduğunu belirterek, ''iyi performans gösterirsem oynayacağımı düşünüyorum. galatasaray'a oynamak için gidiyorum, aksini düşünseydim kabul etmezdim. yöneticilerimiz bana güvendiler, onları mahcup etmemek için elimden gelen her şeyi yapacağım'' diye konuştu.

    adnan sezgin servet çetin’le anlaştıktan sonra sivas’tan yol üzerinde kayseri’ye uğrayıp gökhan ünal ve mehmet topuz için teklifte bulunda. kendini dev aynasında, oyuncularını da bulunmaz hint kumaşı gibi gören kayserispor adnan sezgin’i geri çevirdikten sonra gökhan ünal ve mehmet topuz'un fotoğraflarının yer aldığı ''sat-ma-ya-ca-ğız'' yazılı afişi kayseri kalesi'ne astırdı. bu anlamsız hareket arşivlerde yerini alırken ne gökhan ünal ne de mehmet topuz ilerleyen yıllarda piyasada tutunamadı.

    26 haziran 2007’de alman futbol federasyonu (dfb) tarafından yapılan açıklamada, bir dönem galatasaray'ın da teknik direktörlüğünü yapan jupp derwall'ın 80 yaşında vefat ettiği bildirildi.

    helmut schön'den sonra 1978 yılında almanya milli takım teknik direktörlüğü görevini üstlenen derwall, alman milli takımı'yla 1980 yılında italya'da avrupa şampiyonu, 1982 yılında ispanya'da düzenlenen dünya kupası'nda da dünya ikincisi olmuştu. derwall 1984-1987 yılları arasında galatasaray’ı çalıştırmış, yaptığı yeniliklerle galatasaray’a çağ atlattığı kabul görmüştü. 1986-87 sezonunda kazandığı şampiyonlukla sarı kırmızılı camianın 14 yıllık şampiyonluk hasretine son vermişti.

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, vefat eden alman teknik adap jupp derwall'in kendisinin de hayatını değiştiren isim olduğunu söyledi.

    kendisine ''galatasaray'a gelir misin?'' diyen ilk kişinin derwall olduğunu belirten feldkamp, ''kendisiyle aachen'de oynarken sık sık karşı karşıya gelmiştik. antrenörlük yaptığımda da o milli takımda çalışıyordu. galatasaray'da olmamın sebebi de sayın derwall'dir. türk insanını bana yakınlaştıran da kendisidir. 80 yaşında bir arkadaşınızı kaybedip, sonra idmana çıkmak insana zor geliyor. eşim de derwall'in eşinin yakın arkadaşı. inşallah eşi de bunu kısa sürede atlatır'' diye konuştu.

    derwall'in cenaze törenine gitmek istediğini de anlatan karl heinz feldkamp, ''ama şu anda kendisine 'senin cenaze törenine gelmek istiyorum'' deseydim, bana 'işinin başında kal' derdi. cenazeye gidemesem de almanya'ya gittiğimizde eşini mutlaka ziyaret edeceğim'' dedi.

    f.bahçe başkanı aziz yıldırım, federasyon mali genel kurulu için gittiği ankara'da sabah'a konuştu. başkan 2006’da g.saray'a şampiyonluğu kaptırdıktan sonra depresyona girdiklerini, geçen sezon boyunca takımın denizli maçını düşündüğünü söyledi. yıldırım, carlos transferi için de "depresyon geçiren bir takımı daha zor durumda bırakmazdık. mecburen yalanladık. şampiyon olunca açıkladık" dedi.

    sabah yazarı hıncal uluç, fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu tuncay'ın ingiltere'nin middlesbrough kulübü'ne transferini değerlendirdi. uluç “fenerbahçe'nin şampiyonluğunun yüzde sekseni tuncay'dır. zico bunu biliyor. kötü bir trenin, kötü bir lokomotifin yılmayan, tükenmeyen ateşçisiydi tuncay şanlı. bu sene ocağı kim ateşleyecek bilmiyorum. fener ateşleyicisini kaybetti" dedi.

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, önemli transferler yaptıklarını belirterek, ''eski ve yeni oyuncular arasındaki uyum önemli. bu transferlerin istenildiği gibi kullanılması için eski futbolcuların etkisi çok olacak. performansları, birlikte oldukları zaman ortaya çıkacak'' dedi. alman teknik adam, yeni bir ortamda, yeni oyuncularla en iyi biçimde üst sıralara nasıl gelinebileceğinin planlarını yaptığını kaydederken, galatasaray'ın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili “5 maçlık cezayı atlatmak zor olacak” şeklinde konuştu.

    galatasaray kulübü futbol a.ş. genel müdürü adnan sezgin, transferin daha bitmediğini belirterek, "gerekli olan bölgelere transferler yapılacak." dedi.

    sarı-kırmızılı takımın florya metin oktay tesisleri'ndeki çalışmasının ardından açıklamalarda bulunan sezgin, transferin devam edeceğini ifade ederek, "gerekli olan bölgelere transferler yapılacak. transfer daha bitmedi. isim veremem. herhangi bir futbolcunun isminin medyada çıkması dezavantaj olarak bizim karşımıza çıkıyor." diye konuştu.

    sezgin, orhan ak ve cihan haspolatlı’nın takımdaki durumlarının sorulması üzerine, bu futbolculara yönetim olarak ne düşündüklerini söylediklerini kaydederek, "ayrılacakları zaman kendilerine her türlü kolaylık sağlanacaktır. uzun yıllar galatasaray'a hizmet etmiş arkadaşlarımızın kulübümüzden ayrılırken onları layık oldukları şekilde ve kendilerine teşekkür ederek uğurlamak isteriz. o arkadaşların yerine de kimin oynayacağına teknik direktörümüz karar verir." diyerek sözlerini tamamladı.

    italya cumhurbaşkanı türkiye milli takım teknik direktörü fatih terim’e şövalye unvanı verdiğini açıkladı. terim’in türk-italyan ilişkilerine katkısı bağlamında bu unvana layık görüldüğü bildirildi. italya'nın ankara büyükelçiliği'nde yapılacak bir törenle fatih terim'e madalyaları ve resmi beratı italya cumhurbaşkanı adına ankara'da büyükelçi carlo marsilli tarafından verildi. türk futbol tarihinde ilk kez bir futbol adamı resmi berat ve madalya ile ödüllendirilmiş oldu. ayrıca verilen şövalye unvanı terim'e italyan vatandaşlarının hak ettiği birçok olanaktan da yararlanma imkanı tanıdı.

    karl-heinz feldkamp yakın çevresine gerets’e hiç transfer yapılmamış olmasını oldukça vahim bir durum olarak nitelendirdi. feldkamp almanya’daki dostlarına “son iki yılda heinz, carrusca, ilic ve inamoto’dan başka yabancı futbolcu alınmamış. onlar da açıkçası alınmasalar daha iyi olurmuş. kadroda 35 yaşından fazla futbolcular bile var. beklerde devşirme futbolcular oynamış. galatasaray’da durum düşündüğüm de kötü” değerlendirmesinde bulundu.

    beşiktaş, fransa'nın paris saint germain kulübünde forma giyen edouard cisse ile anlaştığını imkb'ye bildirdi.

    real madrid, kazanılan lig şampiyonluğuna karşın italyan capello'nun görevine son verdi. 4 yıldır tek bir kupa kazanamayan real'e lig şampiyonluğunu kazandıran capello, 2 yıllık daha sözleşmesi olmasına rağmen yönetim kurulu toplantısında oybirliğiyle alınan kararla kovuldu.

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, fenerbahçe ile adı transfer dedikodularına karışan ümit karan'ı idmandan çıkarttığını açıkladı.

    feldkamp, florya metin oktay tesisleri'nde yapılan idman sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ümit'in galatasaray'da kalma ya da fenerbahçe'ye gitme konusunda kafasının karışık olduğunu belirterek, ''kendisi bir karar aşamasında. ümit'in kafasının karışık olduğunu gördüm. bu yüzden de idmandan çıkarttım'' dedi.

    bir basın mensubunun ''ümit'in gidişine hazır mısınız?'' sorusunu ''evet'' diye cevaplayan alman teknik adam, daha sonra da ''bu gerçek olabilecek mi, bilmiyorum. öyle bir oyuncu verilmeden önce yerine kimin alınacağını bilmem gerekir'' diye konuştu.

    feldkamp, ümit'in kafasının rahatladığı zaman tekrar idmanlara çıkabileceğini ifade etti.

    f.bahçe yönetimi ümit karan'ın transferi için tavrını belirledi: "ona kapımız açık. ama transferi yasal şekilde, galatasaray ile mutlaka uzlaşarak bitiririz." açıklamasında bulundu.

    f.bahçe yönetiminin ümit karan'ın transferi için g.saray ile sorun yaşamak istemediği bildirilirken, "g.saray ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz. transfer yüzünden aramızın bozulması yanlış olur. bu iş olacaksa, mutlaka uzlaşmayla olacak" görüşünde birleşildiği ifade edildi. ümit karan'ın fenerbahçe ile imzalayacağı 2+1 yıllık sözleşme için sene başına 2 milyon euro alacağı, bunun 1 milyon 200 bininin garanti para, kalanının maç başına olacağı bildirildi.

    fenerbahçe ile transfer dedikodularına adı karışan ümit karan, galatasaray'ın sözleşmeli oyuncusu olduğunu ve bu konuda söyleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, fenerbahçe ile adı transfer dedikodularına karışan ümit karan'a yaptıkları terapinin iyi geldiğini ve futbolcunun ertesi sabah kendisine gelerek oynamak istediğini söylediğini ifade ederek, ''buna çok sevindim aramıza dönmesi mükemmel'' dedi.

    kafası karışık olduğu için bu oyuncuyu idmandan çıkardığını belirten alman çalıştırıcı, antrenman devam ederken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''gördüm ki dün kendisine yaptığımız terapi çok iyi gelmiş. sabah bana gelip, 'kafam rahat, oynamak istiyorum' dedi. buna çok sevindim, aramıza dönmesi mükemmel oldu. gördüm ki, bu tip heyecanlar futbolculara iyi geliyor'' diye konuştu.

    galatasaray'in tecrübeli futbolcusu okan buruk, feldkamp’ın takımın başına gelmesi ile ayrı bir hava yakaladıklarını belirterek, "yeni hocamız bize çok iyi bir şekilde güven aşılıyor ve geçen seneki kötü tabloyu ortadan kaldırmak istiyor" dedi.

    alman teknik adamın sarı kırmızılı takıma geldiği ilk günü hatırlatan okan, onun kendisi için çok önemli biri olduğunu belirterek, "feldkamp hayatımın en önemli adamlarından biri. çünkü feldkamp takıma ilk geldiğinde bana forma şansı vermişti. bende o formayı oynadığım futbol ile bırakmadım. benim için çok önemli bir yeri var. fakat o zamanlar geride kaldı ve şimdi her şeye sıfırdan başladık. şu anda ne yapıyorsak o önemli" dedi.

    feldkamp’ın çok hırslı bir yapıya sahip olduğunu ve futbol heyecanının hiç bitmediğini ifade eden okan, "bizim ülkemizde eleştirilecek her zaman bir şeyler bulunuyor. genç olduğu zaman neden genç?’ veya yaşlı olduğu zaman ’neden yaşlı’ deniliyor. bu yüzden bence bunun yaşla ilgisi yok. önemli olan insanın kendisini hazır hissetmesi ve destek verebilmesi. onun da bu isteği ve heyecanı hiç bitmemiş. insanın heyecanı biterse 30 yaşında bile yaşlıdır. ama heyecanı varsa yaşın önemi yok. bu futbolcu içinde geçerli. bence bunlar üzerinde fazla durulacak şeyler değil" diye konuştu.

    g.saray'ın gs tv haklarını doğan medya grubu'na devretme karşılığında d-smart'la iyi bir anlaşma yapıp lincoln'ü transfer etmesi beşiktaş'ı harekete geçirdi. siyah-beyazlı camia ve yönetimde, "bizim kanalımız niye bedavaya gitti? üstelik malzemelerimizi de kullanıyorlar" şeklinde tepkiler oluşurken yönetici bülent deriş şunları söyledi: "bizim yaptığımız anlaşmanın şartları g.saray'ın ki kadar kapsamlı olmayabilir. fakat bize de bir ödeme yapılmalıydı. bu rakam mesela 6 milyon euro olmazdı da 3 milyon euro olurdu. g.saray için yüksek rakam verilirken, bizim tv'nin sadece aylık masraflarının karşılanması adaletli bir yaklaşım değil. biz bjk tv'yi sadece masrafı karşılığı vermiştik. büyük adaletsizlik var" dedi.

    tümer metin, futbol federasyonu'nun resmi dergisi tam saha'da yer alan röportajında, beşiktaş'tan fenerbahçe'ye geçişiyle ilgili soruya ''hayatım boyunca aldığım hiçbir karardan pişmanlık duymadım.” yanıtını verdi.

    fenerbahçe teknik direktörü arthur zico, ümit özat ve tuncay'ın ayrılmasıyla birlikte kaptanlık pazubandı ve tuncay'ın bıraktığı 10 numaralı formayı bunların ikisine de talip olduğunu belirten alex'e vermek istiediğini söyledi. zico’nun bu tutumunun takım içinde huzursuzluğa yol açtığı iddia edildi.

    galatasaray teknik direktörü feldkamp, antrenmanda yaptığı çalımlar nedeniyle kendisini sinirlendiren hasan şaş'ın şova yönelik bir oyun sergilediğini ve bundan vazgeçmesi gerektiğini söyleyerek kafasına düdük fırlattı.

    şova yönelik bir oyun istemediğini ve sonucun kendisi için önemli olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, ''hasan bugün tamamıyla gösterişe yönelik oynadı, gol atmak için değil. önümüzdeki günlerde bunun üstünde duracağım. bizim o yönde oyuncularla çalışmaya niyetimiz yok. hasan ya kendiliğinden vazgeçecek, eğer vazgeçmiyorsa zaten oynamayacağı için sorun olmayacak. bundan dolayı ona kızgın da değilim. benim doğru bulmadığım bir anlayış. hasan'a daha önce kimse bunları söylememiş olabilir. ben onlardan ne istediğimi açık açık söylerim'' şeklinde konuştu.

    transfer konusuyla ilgili soruları yanıtsız bırakan alman çalıştırıcı, ''bundan sonra futbolcu alımı konusunda konuşmayalım. şu an üzerine durduğum konu kamp. kampa 28-29 kişi ile gitmeyi düşünüyorum. bununla ilgili çalışıyorum. kararımı perşembe günü vereceğim'' dedi.

    disiplinli bir yapıya sahip olduğunu ve özel yaşantısında da çok disiplinli davrandığını vurgulayan feldkamp, şunları kaydetti:

    ''ben hep disiplinliydim. disiplin sözcüğü benim için çok sert bir sözcük. bunu söylerken, burada yaptıklarımız ve öğretmek istediklerim büyük bir ciddiyet ile yapılmalı. bütün bunları yaparken de hata yapıyorlar. hata da yapabilirler ama çalışmalarımızdan onların da zevk almasını istiyorum. ama aşırı askeri disiplin uygulamıyorum. buradaki çalışmalarımızın hepsini tatbik etmelerini isteyeceğim. futbolculara daha çok zaman ayırıp, onları daha yakından tanıyorum. bu da bana keyif veriyor.''

    fenerbahçe kulübü, kamu kaynakları ile seyrantepe'ye stadyum yatırımının ötesinde ticari rant elde etmeye yönelik konutlar ve alışveriş merkezlerinin yapılıp galatasaray kulübü'ne devredilmesine karşı olduklarını açıkladı.

    galatasaray başkan yardımcısı adnan polat, bir basın toplantısı düzenledi. galatasaray'da artık dönüşüm sürecinin başladığını belirten polat, seyrantepe'deki stat ile ilgili olarak fenerbahçe yöneticilerine yüklendi; "böyle bir stadımızın olmasını istemiyorlar. bu nedenle engellemeye çalışıyorlar. fenerbahçe yönetimi stat konusunda kıskanç ve yanlış davrandı. inşallah kendilerini düzeltirler" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

    fenerbahçe kulübü asbaşkanı mahmut uslu, fenerbahçe'nin galatasaray'ı kıskandığı yolunda açıklamalar yapan galatasaray kulubü başkan yardımcısı adnan polat'ın kendi işlerine bakması gerektiğini söyledi. uslu, polat'ın yönetimde olmadığı dönemlerde kendisiyle yaptığı konuşmaları açıklayacak olursa polat'ın orada oturtulmayacağını da iddia etti.

    galatasaray başkanı özhan canaydın, sözleşmeli futbolcuları ümit karan'a teklifte bulunan fenerbahçe'ye sitemde bulundu. canaydın, "ümit karan'ın aklını çelmiş olabilirler. eğer böyle bir şey yapmışlarsa onları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum" dedi. takımda kalmasına rağmen ümit karan'a da kırıldığını belirten özhan canaydın, "bana fenerbahçe ile görüşmediğini söyledi. onun adına kim görüştüyse en güzel cevabı da ümit verdi" şeklinde konuştu.

    fenerbahçe başkanı aziz yıldırım tff’ye başvurup yabancı sınırının kaldırılmasını talep etti. yıldırım fenerbahçe’nin yabancı sınırının kaldırılması durumunda şampiyonlar ligini kazanabilecek güce ulaşacağını iddia etti.

    beşiktaş kulübü yıldırım demirören, yabancı sayısının arttırılması yönünde bir karar çıktığı taktirde, bu durumun türk futbolunun ve türk futbolcusunun istikbaline darbe vuracağına inandığını söyledi.

    galatasaray yönetiminin futbolculara uygulamaya çalıştığı 'yıllık ücrette indirim' isteği stjepan tomas ve rigobert song'u çıldırttı. kamerunlu savunma oyuncusu song, yönetimin yaptığı "senelik ücretini 1 milyon 500 binden 1 milyon euroya düşürelim" önerisini asla kabul etmeyeceğini, emeğinin karşılığı konusunda pazarlık yapmayacağını ve aynı tomas gibi bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. teknik direktör feldkamp'ın mutlaka takımda kalmasını istediği song'un kesin tavrını gören g.saray yönetimi bu konuda geri atmaya karar verdi.

    galatasaray başkan yardımcısı adnan polat, "parası ödenmezse yeni transfer lincoln de franck ribery gibi kaçabilir mi?" sorusuna "hayatta her şey olabilir" yanıtını verdi.

    türkiye futbol federasyonu, kulüplerin uzun süredir beklediği yabancı oyuncu sayısını 6+1 olarak açıkladı. haluk ulusoy federasyonunun kulüplere rağmen yabancı sınırını arttırmamasına başbakan erdoğan da destek verdi.

    karl heinz feldkamp adnan sezgin ve adnan polat’a forvet transferinin acilen bitirilmesini istediğini söyledi. feldkamp “işimizi hakan, necati ve ümit’e bırakamayız. bu işi bir an önce bitirirsek takımın şekillenmesi için iyi olur. kaybedecek bir dakikamız bile olmadığını düşünüyorum” dedi.

    adnan polat michael owen, nuno gomes ve javier saviola ile görüştüklerini ancak yüksek maliyetler nedeniyle sonuç alamadıklarını ifade etti. feldkamp “ben grafite’yi istiyorum” çıkışında bulundu.

    adnan sezgin “roma’dan shabani nonda’ya nasıl bakarsınız?” diye sorunca feldkamp “olabilir ama önce grafite için şartları zorlayalım” görüşünde bulundu.

    galatasaraylı yöneticilerin, nuno gomes'in transferi için milli takımlar teknik direktörü fatih terim'den yardım istedikleri ortaya çıktı. benfica terim’e nuno’yu satmayacağını kesin bir dille belirtince transfer girişimi sona erdi.

    galatasaray teknik direktörü feldkamp sakatlığı süren carrusca ile ilgili olarak "çok genç bir futbolcu. işini daha ciddiye almalı. ama bence fazla ciddiye almıyor" dedi.

    istediği 10 transferden 8 tanesinin yapıldığını ve transfer konusunda iyi iş çıkardıklarını belirten feldkamp “transferleri hazırlık kampına yetiştirmek benim için çok elzemdi. bunu başardık. biri forvet olmak üzere 2 oyuncu daha istiyorum. ancak transferde hata yapmak istemiyoruz. o nedenle acele etmeme kararı aldık. adnan sezgin ile fikir alışverişinde bulunuyoruz. fakat gökten iyi bir futbolcu düşerse de reddetmem" dedi. federasyonun, yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak çıkardığı 6+1 kararının kendisini sevindirdiğini belirten karl heinz feldkamp, "bu karar, alt yapılara zarar vermez. kaliteli futbolcu her şekilde oynar" şeklinde konuştu.

    arda turan'ın tatilini yaptığı sırada teknede bir bayanla samimi pozlar sergilemesine sinirlenen başkan canaydın, "gençsin ve böyle şeyler yaşamak senin en doğal hakkın. ama bunu paparazzilere malzeme olmadan yap. galatasaray gibi büyük bir camianın futbolcusu olduğunu unutma" dedi

    gençlerbirliği'nin genç oyuncusu gökhan gönül, fenerbahçe ile anlaşma sağladı.

    galatasaray'ın alman teknik direktörü karl heinz feldkamp, türk futbolunun durumunu avrupa şampiyonası açısından endişeyle izlediğini belirtti. feldkamp, alman kölner stadt-anzeiger gazetesine yaptığı açıklamada, türk milli takımı'nın 2006 dünya şampiyonası'na katılamamasını bugüne kadar hala anlayamadığını da söyledi.

    galatasaray başkan yardımcısı adnan polat, fenerbahçe asbaşkanı mahmut uslu'nun kendisi hakkında dile getirdiği "bana söylediklerini açıklarsam sokağa çıkamaz" sözlerine cevap verdi. sarı-kırmızılıların resmi internet sitesine açıklama yapan polat, "galatasaray kulübü olarak bu tip polemiklerin içinde olmak istemediğimizi daha önce defalarca kamuoyuna açıklamıştım. kulübümüzün son dönemde gerçekleştirdiği atılımların belli çevreleri tedirgin ettiğinin farkındayım. medya önünde yapılan açıklamaların daha açık ve net olması gerekir. kaldı ki bu çevrelerin bu tür polemiklerden beslendiği gerçeği hiçbir zaman sona ermeyeceği gibi, üzerine yenilerinin ekleneceği de bilinmektedir. bu tür yalan ve asılsız ithamlara bundan sonra yanıt vermeyeceğimin bilinmesini isterim. gayret sarf ettikleri senaryoyu, camiamızın bütünleşmiş gücü ile boşa çıkaracağımızı kamuoyuna saygı ile duyururum" ifadesini kullandı

    galatasaray spor kulübü başkanı özhan canaydın, galatasaray tv'ye seyrantepe'de yapılacak olan stat ile ilgili açıklamalarda bulundu. kulübün resmi internet sitesinden de yayımlanan açıklamada özhan canaydın, seyrantepe için çok önemli bir yatırım yaptıklarını ve bu stadın avrupa'nın ilk 10 stadı içine gireceğini söyledi.

    galatasaray teknik direktörü karl heniz feldkamp 2007-2008 sezonunda ligin çok çekişmeli geçeceğini ve şampiyon olacak takımın çok az puan farkıyla ipi göğüsleyeceğini iddia etti. en kısa sürede kadroda azaltmaya gideceğini ifade eden feldkamp, "ilk geldiğimde 36 futbolcu ile karşılaştım. hepsini tanımak zor. bugün itibariyle 29 oyuncuyu tamamen tanımış vaziyetteyim. bir veya iki oyuncu için son kararımı vermek zorundayım. kadroyu 24 oyuncuya düşüreceğim" açıklamasını yaptı.

    feldkamp "her şeyden evvel biz geçen sezon fenerbahçe'nin 14 puan gerisindeydik. bu farkta özellikle son 5 maçta oluştu. halbuki galatasaray, bir sezon önce şampiyon olmuştu. aynı antrenör ve yeni oyunculara rağmen başarı gelmedi. amacım bu yıl bu takıma ligi en üst sırada noktalatmak" dedi.

    galatasaray teknik direktörü feldkamp, necati ateş'in biletini kesti. alman teknik adam kamptaki performansından hiç memnun olmadığı ve kendisiyle yaptığı görüşmede, "çok laubali ve agresifsin. bir an önce kendini toparla" şeklinde uyardığı golcü futbolcuya 'daha fazla dayanamayacağını' anladı. hazırlık maçlarında necati'nin saha içinde arkadaşlarıyla tartıştığını gören kalli, sinirden konuşamayacak duruma geldi ve futbol a.ş genel müdürü adnan sezgin'e dönerek, "necati'yi bir daha takımda görmek istemiyorum. hemen bavulunu toplasın" dedi.

    galatasaray futbol a.ş. genel müdürü adnan sezgin, teknik heyetin raporu doğrultusunda necati ateş, orhan ak, cihan haspolatlı ve hasan kabze'yi artık kadrolarında düşünmediklerini açıkladı. kendilerine hizmetleri için teşekkür ederiz'' dedi. böylece kalli balyozunu takıma indirmiş oldu.

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, artık takımda düşünülmeyen necati, hasan kabze, cihan ve orhan'ın ardından kadrodaki azaltmanın devam edeceğini belirtti.

    galatasaray'da sözleşmesi sona eren ergün penbe, teknik direktör feldkamp'ın raporu sonrası necati, hasan kabze, cihan ve orhan'ın gözden çıkarılmasını doğru bulmadığını söyledi...

    fenerbahçe'nin gece hayatıyla da ünlü yıldızı roberto carlos'un, avusturya kampı sırasında bir striptiz kulübünde sabaha kadar eğlendiği öğrenildi..

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp; emre aşık, sabri sarıoğlu, ümit karan, hasan şaş, hakan şükür, marcelo adrian carrusca, okan buruk, ferhat öztorun, aydın yılmaz, mehmet topal ve mehmet güven'in de gönderilmesini istedi.

    adnan polat bu kadar çok futbolcunun gönderilmesinin takımda büyük bir kopukluk meydana getirebileceğini söyleyip feldkamp’tan bu oyuncuları seçerek azaltmasını istedi.

    ısrarlar sonucu feldkamp; emre aşık, ferhat öztorun ve aydın yılmaz isimlerinde karar kıldı. ikili aydın’ın kiralık gönderilip tecrübe edinmesi üzerinde hemfikir oldular. toplantıda uygun bir sol bek daha alınana kadar ferhat’ın da volkan yaman’ı yedeklemesinin daha isabetli olacağına kanaat getirildi.

    galatasaray'ın uefa kupası 2. ön eleme turundak hırvat takımı nk slaven koprivnica ile eşleşti. türk basını tarafından maçlarını 3000 kişilik gradski stadı'nda oynadığı gerekçesiyle koprivnica “köy takımı” olarak nitelendirildi.

    galatasaray teknik direktörü karl heinz feldkamp, takımının, uefa kupası 2. ön eleme turunda karşılaşacağı hırvatistan'nın slaven koprivnica takımı hakkında bilgi edinmek için bu takımın hırvatistan ligi'nde 11 ağustos cumartesi günü yapacağı karşılaşmayı izlemeyi düşündüğünü söyledi.

    feldkamp’ın kadro dışı bıraktığı futbolculardan cihan haspolatlı bursaspor ile anlaşırken hasan kabze de rusya’nın rubin kazan takımına transfer oldu. iki gün sonra da mondragon gibi ücretinde indirim teklifini kabul etmeyen stjepan tomas galatasaray’dan ayrılıp rubin kazan’a katıldı.

    öte yandan kadro dışı kalan emre aşık, necati ateş ve orhan ak ise haksız olarak gördükleri bu karara son ana kadar direneceklerini ve hiçbir yere gitmeyeceklerini açıkladılar.

    böylece feldkamp gerets’den 28 kişi olarak devraldığı kadrodan faryd mondragon, fevzi elmas, cihan haspolatlı, stjepan tomas, emre aşık, tolga seyhan, ferhat öztorun, ergün penbe, orhan ak, junichi inamoto, aydın yılmaz, sasa ilic, hasan kabze ve necati ateş’i göndererek 14 futbolcuyu tırpanlamış oldu. bu önceki sezonun yarısı kadar futbolcu demekti.

    feldkamp’ın tırpanından kurtulan ve alman teknik adamdan olumlu not alan futbolcular aykut erçetin, fırat kocaoğlu, sabri sarıoğlu, uğur uçar, rigobert song, ayhan akman, okan buruk, mehmet topal, mehmet güven, hasan şaş, hakan şükür, marcelo carrusca, arda turan ve ümit karan’dı.

    feldkamp transfer dönemi boyunca 10 futbolcu transfer ettirdi ve kadroyu 24 kişi olarak belirledi. galatasaray’a ucuz ama feldkamp’a göre etkili olacağı iddia edilen isimler kazandırıldı. bunlar; orkun usak, servet çetin, volkan yaman, tobias linderoth, ismail bouzid, cassio lincoln, barış özbek, serkan çalık ile transferin son gününde alınacak shabani nonda ve hakan balta’ydı.

    kalli sözünde durmuş, revizyonu sağlamıştı. takımın adeta çehresi değişmişti. artık geriye sadece sahaya çıkıp maçları kazanmak kalıyordu.

    5ağustos 2007’de süper ligin başlangıcının müjdecisi olan süper kupa finali oynandı. süper lig şampiyonu zico’nun fenerbahçe’si, türkiye kupası şampiyonu ertuğrul sağlam’lı beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek süper kupanın sahibi oldu.

    ***

    süper lig artık başlıyordu ve kalli söz verdiği gibi galatasaray’ı baştan aşağı yenilemiş bir şekilde sabırsızlıkla ligin ilk haftasında oynayacakları çaykur rizespor maçını bekliyordu. gelmekte olan süper lig büyük bir heyecan fırtınasını da beraberinde getiriyordu. yaşlı kurt için asıl sınav o sezon şampiyonlar liginde çeyrek final oynayacak tarihin en görkemli fenerbahçesi ile mücadele olacaktı.

    2. bölümün sonu.

    (devam edecek…)
App Store'dan indirin Google Play'den alın