resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1310
    2020 yaz transfer döneminde türkiye'de x bir teknik direktör kendisini arayıp kerem seni bu sezon ligde en az 800 dakika oynatacağım, bunun garantisini veriyorum deseydi kendisi muhtemelen şuan bizim formamızı giymiyordu. bunu kerem'i kötülemek için mi yazıyorum? hayır. 3. ligden süper lige üstelik büyük takıma gelen bir oyuncu için daha 1. sezondan 800 dakika şans bulabilmenin ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatmak için yazıyorum. 2 maç şans bulduktan sonra eli ayağına dolaşıp övgüveni yerle bir olan bir daha şans bulamayan oyuncular var hem de yığınla. dahası süper ligden geldiğinde bile bunu yaşayanlar var. ali turan'ın galatasaray forması altındaki yarım sezonunu izleyenler bilir ne demek istediğimi. adam 3. maçından sonra yeter beni oynatmayın transfer dönemi gelsin vallahi gidecem diye gün saymaya başlamıştı. kerem bunu yaşamasın dile ilk başlarda en uygun zamanlar kollandı oynatılması için.

    öncelikle kerem'in yerine oynattığımız arda'nın 90 dakikası yok bizde. sol içte oynattığımız emre kılınç'ın da sol kanatta arda turan vrken gösterdiği performans ile sol kanatta başka biri varken gösterdiği performans çok farklıydı. arda'nın beyni kendi vücuduna hükmedemese bile emre kılınç'a çok yardımcı oluyordu. yani futbol aaa onun yerine şu oynadı denilerek geçiştirilecek basit bir oyun değil.

    bir diğer mevzu şenol hoca oynatmadı mevzusu. a milli takımımız oynadığı 3 maçta da mahkum oynadı. hücumlarda çok ağır ve etkisiz kaldık. kenan da kötü olunca herkes kerem'e haksızlık yapıldığını düşündü ki takıntı yüzünden oynatılmadığı ise barizdi. dolaysıyla insanların kerem neden şans bulmuyor sorusunu sormak için son derece haklı sebepleri vardı. ancak galatasaray yeri geliyor 6-7 kişi ile savunma güvenliğini elden bırakmayan bir takıma karşı oynuyor. böyle takımlara karşı da kerem'in çbukluğunun hiç bir önemi kalmıyor. çünkü böyle maçlarda daha çok mariano'nun feghouli'nin pas yeteneğine, babel'in şutlarına tecrübesine ihtiyaç duyarsınız. her senaryonun oyuncu ihtiyacı farklıdır. ve futbolda genç oyuncu gelişimi konsol oyunlarından çok çok farklıdır. burada hem fiziksel hem de psikolojik faktörler ön plandadır. bazı futbolcuları sürekli oynatarak geliştirebilirsiniz ancak bazı oyuncular sürekli oynadığında gerilemeye başlar. ilk etaplarda sadece doğru anlarda oynamaya ihtiyacı vardır çünkü. ya bitkiyi bile öğlen güneşinde suladığınızda yanıyor. kerem üzerinden dönen bazı muhabbetleri okumak beni ciddi anlamda yoruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın