resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 12606
    adana demirspor ile anlaştığı söylenen eski futbolcumuz.

    gelirken transferine aşırı karşıydım. hiçbir yıldız futbolcumuzla anlaşamayan o sıralar kompleksleri tavan yapmış igor tudor ve tarihin en kötü 3 başkanından biri olan dursun özbek'in podolski ve bruma'nın ardından en sonunda galatasaray efsanesi wesley sneijder'e de sataşması, çektiği muamele, sneijder'in büyüklük gösterip son sezonunda alacağı 4 milyon euro'yu bırakıp gitmesi sonrasında yerine geleceği söylenen daha kalitesiz bir futbolcuya 10 milyon euro bonservis ve 4 milyon euro'ya yakın maaş vermeleri ve bu futbolcunun kariyerinde hiçbir takımda tutunamamış belhanda olması bardağı taşıran son damla olmuştu.

    geldiği ilk sezonda özellikle kestiği duran toplarla beğeni toplamış hatta alex'ten sonra duran toptan en iyi orta açan futbolcu güzellemeleri yapılmıştı. yine de yaptığı bazı basit top kayıpları, tüm maç canını dişine taktığı maçın en kritik anında saçmalayıp rakibini kovalamaması derken tepkiler de almaya başlamıştı. hakkının yendiği bir mevzu ise böyle 10 numara mı olur eleştirileriydi. belhanda galatasaray'a imza attığı günden beri igor tudor ve fatih terim yönetiminde neredeyse hiçbir maçta 10 numaralı bir sistemle oynamadı. kendisi de bu sistemde hep hücuma dönük sol veya sağ iç oyuncusu olarak oynadı. 2018-19 sezonu devre arasında kendisi için gelen 10 milyon euroluk teklif fatih terim tarafından kabul edilmedi. bunda terim'in hem takımı 6 ay forvetsiz bıraktıktan sonra diagne transfer rezilliğine layık gören beceriksiz yönetimin yerini dolduramayacağının endişesi, hem de daha ozan ve garry'den gelen paranın harcanamamış olması sonucu belhanda'dan gelecek paranın da ffp kısıtlamasına mundar olmaması, ve seneye elimizde satacak bir futbolcu bulundurmak istemesi büyük etkendi. nitekim aynı sezonun devamında verdiği üst düzey katkı ile birlikte feghouli, onyekuru ve muslera ile birlikte şampiyonluğun kare aslarından biri olarak 22. şampiyonluğumuzun mimarlarından oldu.

    yaşadığı çocukluktan gelen sinirli psikolojik sorunlu yapısı gereği çok fazla gereksiz hareketlerde bulundu, selçuk inan'la frikik tartışması, emre akbaba'yla frikik tartışması, fenerbahçe maçlarında gördüğü gereksiz kırmızı kartlar, maç bittikten sonra gördüğü kırmızı kart derken kötü geçen bir şampiyonlar ligi maçı sonrası taraftara küfür etmesi kendisi ile galatasaray taraftarı arasındaki bütün ipleri kopardı. sezon sonunda fatih terim'in satılabilir raporu vermesine rağmen diğerleri gibi o da becerilemedi.

    yıllar boyu tartışılacak olan son sezonu olan 2020-21 sezonunda ise eldeki tek merkez orta saha olarak sezona giriş yaptı. arda ve feghouli ile olan uyumu sayesinde sezona iyi başladı. bir anda kendisini takımın skor yükünü sırtlayan futbolcu konumunda buldu. bu konumdayken türk telekom arena'nın zemini konusunda günah keçisi aramalarında olan mustafa cengiz yönetimine zemin ile ilgili yaptığı eleştiriden sonra bir anda kendisini kapının önünde buldu. bu hamle galatasaray'ın 2020-21 sezonundaki şampiyonluğu averajla kaybetmesindeki en önemli detay olarak tarihe geçti. devam etse uzun bir süre sonra galatasaray takımının aynı sezonda hem gol hem asist alanlarında çift hanelere ulaşacak bir futbolcusu olacakken, bir anda kendi yönetimi tarafından önü kesildi. aynı yönetimin bir yöneticisi bu olaydan birkaç hafta önce sosyal medyadan kendisine ırkçılık yaptı. bu olayların gerçekleşmesinde kendi vukuatlarının da payı büyüktü malum, taraftarla arası kötü olduğu için böyle bir uygulama yapıldı yoksa hepimiz biliyoruz ki aynı açıklamayı muslera yapsa değil kovmak bu konuyu gündeme getirmek bile güven özveri tecrübe isterdi.

    2021-22 sezonu transfer döneminde tekrar galatasaray'a döneceği haberleri çıktı. kimi uygun koşullarda gelsin diye görüş belirtti, kimi oyun karakteri yüzünden kesinlikle gelmesin diye görüş belirtti. ben şahsen yabancı sınırının da yeniden gelmesi yüzünden hiçbir mali koşulda gelmesini istemedim.

    galatasaray taraftarını bu kadar bölen bir futbolcu tarihte olmuş mudur veya olacak mıdır, hiç sanmıyorum. hakkında ve hakkımızda hayırlısı olsun.

    kendisini half space koşularıyla ve ruh hastası karakteriyle hatırlayacağım. emekleri için teşekkür ederiz.

    hakkında resmi bir açıklama yapılsın ki seveni de sevmeyeni de rahatlasın artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın