resim
Taylan Antalyalı
Takım:Samsunspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2368
    giydiği tişörtü ayrı, bunu paylaşmasında bir beis görmemesini ayrı desteklediğim futbolcumuz.

    homofobiyle mücadele haftasında birçok avrupa ülkesinde kulüpler buna göre tutum sergiliyor, oyuncular gökkuşağı renginde pazubandı takıyor. çok değil, daha kısa bir süre önce neuer kaptanlık pazubandını gökkuşağı renginde taktı, uefa bunu uygunsuz bulduğu için de almanya futbol federasyonu, tüm stadların gökkuşağı rengiyle aydınlatılmasını sağlayarak uefa'nın bu homofobik ve cahil kararını protesto etti.

    bizdeyse bir futbolcuya, salt 'gururla destekliyorum' yazan tişört giydiği gerekçesiyle denmeyen kalmıyor. bu futbolcu değil galatasaraylı, fenerbahçeli olsa dahi saygı duymayı hak eden bir davranış sergilemiş olur, ben de o futbolcuyu da gözüm kapalı desteklerim çünkü burada mesele taraf olmak. bugün sıradan insanlar taraf olmayı göze alamazken taylan'ın bu paylaşımı çok kıymetli. kimileri "puma'nın tişörtü yea" diye olayı basitleştirmeye hatta 'bunun lgbti+ bireyleri desteklemek anlamına gelmediği'ni ifade etse de en fazla kendilerini kandırmış oluyorlar zira orada koskoca "powered by pride" yazıyor.

    velhasıl, avrupa'da işler almış başını yürümüş, onlar zaten bizi çoktan aşmış da, biz de işte bir futbolcunun homofobiye karşı durduğunu görünce seviniyoruz. bu kadar bağnaz bir toplumda yaşayınca insan buna da şükür diyor tabii. avrupa bu haldeyken altyapımızdaki her futbolcunun "ne olursa olsun kapağı avrupa'ya atayım" refleksini de o kadar iyi anlıyor ve onlara o kadar çok hak veriyorum ki. biz burada sıkışıp kaldık, siz kaçın kurtarın kendinizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın