resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 6014
    son donemlerde futboldaki en uyuz oldugum isin cok guncel bir ornegi olan futbolcumuz. eskiden oturmus bir sistem var futbolda ve hep bunun uzerine devam ediyor malesef, oyuncu ve hoca sozlesmeleri. ciddi manada taktim bu ise, asiri sacma geliyor bana bu duzen. oyuncuyla 4 yillik kontrat yapiyorsun, atiyorum ilk senesinde iyi katki veriyor, sezon sonu zam talep ediyor, versen dert, vermesen huzursuzluk cikma riski. kotu gecen sezondan sonra da hicbir oyuncudan fedakarlik gormuyoruz, eski yonetimin soyledigine gore pandemide bile fedakarlik yapmamis bu kardesimiz, elhamdullulah...

    oyuncu maasi kendi talep ediyor, diyor ki benim oyuncu kalitem bu, sizin icin oynamami istiyorsaniz sartlar bunlar. ama o maasin bir performans olcusu yok, bence bu inanilmaz buyuk bir yanlis ve hemen hemen baska hic bir meslekte, hic bir is modelinde boyle bir sey yok. yani bana soyler misiniz feghouli'nin veya baska bir oyuncumuzun 3-4 yillik kontrattaki motivasyon unsurunu? adam garanti maasini imzalatmis, yasal olarak guvenli tarafa gecmis, neden performans vermek icin kendini zorlasin? butun herkes icin gecerli bu elbette ama bazi karakteri gevsek(!) tipte oyuncu bunu guzelce kullanabiliyor iste. kulubun bir yaptirimi yok, oyuncu kotu oynuyorsa oynatmiyorsun, ama maas vermeye devam etmek zorundasin. tarik camdal bu sekilde yattigi yerden kontrat doldurdu, falcao dolduruyor, feghouli dolduruyor. al iste yollasan yollayamiyorsun bile cunku benzer paralari alacagi bir yer kalmadi bu yas ve formunda. beni oynatmazsaniz oynatmayin, bir yere gitmiyorum, parami verin idmanlara gider gelirim iste diyor, demesine cok musait ortam var yani.

    kabul edemiyorum bu durumu, bu adamlarla hele bizim gibi ulkelerde, kulup gelirlerinin basariya cok endeksli oldugu yerlerde degismesi lazim. biz dunya devi kulupler gibi neredeyse sabit gelir elde edemiyoruz, onlar her sene sampiyonlar ligi oynuyor, dunyanin yayin gelirini aliyor, oyuncu satiyor. bizde 3 yilda bir aliniyor sampiyonlar ligi bonusu, 3 yilda bir becerirsen 10 milyon'a falan oyuncu satiyorsun, yani sampiyon oldugun yilla olamadigin yil arasinda ucurum derecesinde gelir farkin var. haliyle giderinde de bu yansimali, feghouli seni sampiyon yapiyorsa, aldigin geliri dagit, alsin 3-4 milyon euro. ama ligi 4.5. bitirdiginde ayni maasi hem haketmiyor, hem de verecek gucun olmuyor. misal falcao'yu sampiyonlar liginde oynasin diye kasamiz genislediginde aldik, 1 yil oynayabildi ki onda da oynayamadi zaten, simdi tamamen ziyan halde bize. kesinlikle bu is kulup gelirlerinin yuzdesine baglanmali, bu tarz adamlar sabit maasla oynamamali, cunku is ahlaklari yok, bunu haketmiyorlar. o maasi haketmek icin performans vermek zorunda hissetsinler kendilerini, biz siradan insanlar gibi bir korkulari olsun, amaclari olsun. genc oyuncular hadi kendimi gelistireyim, avrupa'ya transfer yaparim diye hedef koyabiliyor (o da baska mevzu zaten, genc turk futbolcu icin turkiye'den gitmek de halen daha cazip secenek degil maddi ve manevi olarak, tamamen idealistligine bagli oyuncunun) ben feghouli'nin hedefi kaldigini dusunmuyorum, gununu dolduruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın