• 2198
    bu takımın son 2 yılda galip geldiği fransa, hollanda, norveç gibi maçlarda aşırı derecede şanslı olduğunu yazan azınlıktaki insanlardan biri olarak iki çift laf etmek istiyorum.

    bu takım avrupa uluslar ligi denen gereksiz turnuvada küme düşerken gelmekte olan tehlikeye dikkat çekenlere "uluslar ligi hazırlık maçı gibi, futbolcularımız konsantre olamıyor" deniyordu. halbuki hazırlık maçı ise rakiplerin de konsantrasyon seviyesinin aynı noktalarda olması gerekiyor mantıken.

    bu takım fransa ve hollanda'ya karşı inanılmaz pozisyonlar verip bir şekilde galibiyet çıkarmışken oynanan oyunun ilerisi için umut vermediğini söyleyenler de susturuldu (bunu burada yazanlar oldu, ama spor medyasında yüksek sesle dillendiren bir tek bülent kalafat'ı biliyorum ben).

    bu takımın hücum anlamında hiçbir planı olmadığı belliyken; arnavutluk, moldova, letonya gibi zayıf takımlara karşı bile inanılmaz sıkıntılar yaşamışken bir anda bu takımı euro 2020'nin dark horse'u ilan eden spor medyası -bunun başında da socrates dergi ekibi geliyor-, euro 2020'deki hezimetin sorumlularındandır.

    saplantılı, yeniliğe kapalı, türkiye ligi'ni bile takip etmeyen şenol güneş isimli vasıfsız adam, bu takımı euro 2020'nin en kötü futbolunu oynayan takım yapmayı başarmıştır (bunu 16 haziran 2021 türkiye galler maçına kadarki tüm maçları büyük oranda izlemiş biri olarak söylüyorum).

    hülasa ülkenin gidişatına paralel şekilde kendimizi gördüğümüz dev aynası çok sert biçimde kırılmıştır. finlandiya, macaristan, slovakya, galler gibi kadrosu bizden çok daha geride olan takımların takdire şayan futbol oynadıkları euro 2020'nin en büyük kaybedeni türkiye a milli futbol takımı olmuştur. ne diyordu uğur meleke? böyle federasyona böyle milli takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın