resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 3510
    3 sene önce bugün yapılan kongrede ali koç başkan olacak güneş doğacak tezahüratları eşliğinde aziz yıldırım'ın 4 katı oyla fenerbahçe'nin başına geçen zat.

    3 yıldaki başarıları transfer limitlerini delik deşik edip sıfır tane ceza almak, jailson ve valbuena marifetiyle galatasaray'ın yarısına ikişer ay ceza aldırmak, galatasaray'ı biçen hakemleri sahte bildirilerle ipten almak, sırf galatasaray talip diye irfan can kahveci'ye 10 milyon euro bayılmak, bitmiş mesut özil'i cumhurbaşkanı himayelerinde transfer edip eşşek yüküyle maaşı el altında ödemek, belki de bu beraberlikle galatasaray'ı şampiyonluktan etmiş olmak*, hande sümertaş önderliğinde futbola hakim olan şebekeyi açığa çıkarmak, bütün sezon boyunca takımdaki tüm covid vakalarını milli aralara denk getirmek, 19 şampiyonlukla hedef 29 türküleri söylerken yıldızsız formaya geçmek şeklinde uzayıp gidiyor.

    başarısızlık hanesi de en az başarı hanesi kadar doludur. 52 transfer ve 0 kupa aslında kendinden önceki dönemin bir alışkanlığıydı. ancak ilk sezonunda kümede kalmanın 32. haftada garantilenmesi ali koç kalibresi için bile başarısızlık denebilir. ertesi sezon "şampiyonluk mu geliyor" derken ikinci yarı çok zorlu geçecek tweeti sonrası sadece 2 ayda, araya pandemi girmese takımı kapatacak hale gelinmesi yine bir fiyaskoydu. pandemi sonrası değişik bir havada oynanan 2020-2021 sezonunda dalgalı bir seyir yakalansa da tablo yine de iyimserdi aslında. 42 haftalık enteresan fikstürde son düzlüğe bir şekilde ümitli girmeyi başardılar. ancak sondan bir önceki hafta iç sahada kardeş takımı sivasspor'a 11 mayıs 2021 fenerbahçe sivasspor maçında kaybedip şampiyonluğu kaçırarak kısa dönemine bir hezimet daha sığdırmayı başardı.

    bir de tek başına bir anlam ifade etmese de ali koç dönemine denk gelip psikolojik olarak yıkıma sebep olan olaylar var. trabzonspor 23, galatasaray - göztepe - gençlerbirliği 21, beşiktaş 15, sivasspor ise 7 yıl sonra kazandı kadıköy'de. ek olarak galatasaray erkek basketbol takımı ülker sports arena açıldığından beri ilk galibiyetini aldı, keza beşiktaş erkek basketbol takımı da öyle. galatasaray kadın basketbol takımı bile 4 sene sonra deplasmanda maç kazandı. son olarak anadolu efes'in euroleague'i kazanmasıyla o kupanın "tek" olması da gitti.

    (bkz: ellerinde bir şey kalmaması sevindirici çok)
App Store'dan indirin Google Play'den alın