resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 912
    sponsorluk konusunda anlaşmayı kulübün en büyük anlaşması olarak lanse etmesini doğru veya yanlış olmasına bakmadan çok tasvip etmiyorum. birileri özellikle de damat, oğul sıfatı taşıyan kişiler bu tarz yaptıklarını övecek cümleler kurduğu zaman insanı itiyor. yapılan işin doğruluğundan şüphe ediyorum. bu ülkede son yıllarda olanlara bakınca başka bir şey aklına gemiyor. bırak başkaları övsün seni, sen değil.

    diğer taraftan yıllar önce yapılmış bir anlaşmanın fiyatı üzerine enflasyon veya başka şeyler koyarak bu fiyatla kıyaslamak doğru değil. aradan geçen yıllar maalesef hem ülkenin itibarı ve marka değerinden hem de ülkedeki tüm spor kulüplerinin marka değerinden götürdü. en basiti yayın gelirlerine bakın. kaça anlaşıldı nereye geldi. yani yıllar önceki değer ile bugün bir değil. ek olarak, nike ile yapılan anlaşmada bize ödediği bedel. bugün ödeyecek mi o bedeli. ülkedeki alım gücü ciddi oranda düştü. hiçbir forma üreticisi aynı parayı bugün vermeyecek çünkü alacak insan sayısı azaldı. şimdi 300-400 klira olan formayı 500 yaptığında alabilecek misiniz.

    kısaca bir şeyin fiyatı piyasada belirlenir. sizin ne kadar istediğiniz değil, piyasada ne kadar verildiği önemli. spor kulüpleri, mallarımız, insanımız, ülkemiz olmak üzere hepimizin her şeyin marka değeri düştü. bu yüzden bırakın dolar euro'yu manat, ruble, yuan, peso bazında bile önceki yıllardan daha yüksek bir fiyat beklemeyin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın