resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 907
    ön protokol imzaladığı 10 yıllık 100m$ lık anlaşmanın, kulüp tarahinin en büyük anlaşması oldugunu iddia eden, taraftarın göz bebeği başkan adayımız. sadece stadyumdan 10 yıllık anlaştığımız bedel 80m$'dı. kabaca bir hesaplama yapalım;
    2011'den günümüze bakınca dolar enflasyonu yıllık ortalama %1.73 ve bu süreçte kümülatif fiyat değişimi %18.77. yani 2011'in yıllık 8m$'ı günümüzün 9.5m$'ına tekabul ediyor. bakın bu sadece stadyum isim hakkı geliri, forma katılmamış hali yani.
    bu 10 yıllık süreçte 5 şampiyonluk, 5 süper kupa şampiyonluğu ve 4 türkiye kupası şampiyonluğu kazandık. avrupa serüvenleri hariç, şampiyonlar liginde juventus, real madrid maçları hariç dahi düşünülünce kulübün son 10 yılda elde ettiği başarılar ve prestij malum. sen 4. yıldızını takarken rakiplerin şike iddialarıyla dış basında anılıyordu. uzun lafın kısası bu kulüp 10 yıllık kazanımlarıyla 500bin$ primli sponsorluk anlaşması imzalayınca bu tarihin en büyük anlaşmasından ziyade benim nezdimde büyük başarısızlıktır ve forma dahil oluşuna girmiyorum bile.
    kendileri hakkında en büyük çekincem kasa kolaylığı sağlayamayıp kulübün adının yeterli olacağı sponsorluk gelirlerini başarı olarak lanse etme ihtimalleriydi. detaylar için (bkz: stadyum isim hakkı/@jilet).
    sağlanamayacak kasa kolaylığı, tarihi başarı olarak lanse edilen sponsorluk anlaşması, rakip takım rv kanalı eski sorumlusundan yediği ayar her şeye rağmen şahsını taraftarın sevgilisi haline gelmesine engel olamamıştır. bu demek değil ki rakip adaylardan birisini destekliyorum, oy hakkım olsa beyaz liste atacağımı yineliyorum. taraftarın bugün yaşadığı aşk dolu entryler ve tweeyler dilerim ilerleyen yıllarda yazarları tarafından silinmek zorunda kalınmaz. kendisi benim hayalimdeki başkan adayı profili ve yönetim kurulu listesine sahip değil. hayalimdeki gibi birisi gelse dahi mazbatasını alır almaz muhalefet ederdim açıkçası, bu kulübü diğerlerinden ayıran en büyük özelliklerinden birisi her zaman muhalif seslerin oluşu değil mi zaten?
    taraftarın sevgisini kazanmak büyük iş ama genel kurulun bakışı nasıldır göreceğiz. detaylı dinlemeden oyumuzu atalım, çiçek pasajında şaraplarımızı yudumlayalım modunda devam ederlerse bu ulu çınara yazık olacak. dilerim ki genel kurulun en aktif rol aldığı seçimlerden birisi olur. sayın elmas ve ekibine de en hazırlıklı ekip olarak gelip, mevcut adaylar arasında en azından taraftar nezdinde "kaliteli aday" olarak gireceği seçimde tüm samimiyetimle başarılar dilerim.
    tek gerçek galatasaray!
App Store'dan indirin Google Play'den alın