• 741
    taraftarımızda altyapımızın bir "yıldız oyuncu üretme merkezi" olması isteği var. ben de isterim altyapıdan çıkan her oyuncu arda ya da ozan kabak gibi para kazandırsın ancak o iş maalesef öyle olmuyor. altyapımız için bana kalırsa en gerçekçi hedef takımda zaman zaman ilk 11 oynayabilecek, iyi rotasyon oyuncuları yetiştirmektir. örneğin emin bayram. emin bize ahmet çalık gibi birine 2.5 milyon euro vermeyi engelletirse bile yeter. emin mükemmel bir oyuncu olmak zorunda değil. ilk 11'e girip formayı 15 yıl bırakmadan giymek ya da yüklü bonservis getirmek zorunda da değil. emin bizim paramızı kasada tutsa bile başarıdır. bu tabii ki emin ilk 11 oynamasın demek değil. emin, atalay, yunus, ali yavuz... liste uzar gider. bu çocukların hepsi yıldız olmak zorunda değil. bu çocuklar bize etebo, sinan gümüş, cris vs transfer ettirmesin yeter. fazlası zaten ekstra olur.

    gönül ister ki öz kaynak kullanımı ile çok iyi noktalara gelelim ancak her zaman iyi ya da yıldız oyuncu çıkmıyor ne yazık ki altyapıdan. barcelona bile bugün altyapısından çıkardığı oyuncuları rotasyonda kullanıyor ya da işine yaramayanı gönderiyor. çünkü her defans puyol, her orta saha iniesta, her hücumcu messi olamıyor. olmak zorunda da değil.

    umarım bu yolu izleyerek, oyuncular üzerinde de gereksiz baskı oluşturmadan galatasaray altyapısını galatasaray için kullanışlı bir hale getirebilir ve a takım için oyuncu yetiştiren bir merkeze dönüştürebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın