• 14543
    "terim bana koysa kupa doğurtur" ya da kendisi gibi düşünmeyen galatasaray taraftarlarına "hoşt" gibi nitelikli cümleler içeren nitelikli entrylerin olduğu, ancak özellikle fatih terim hakkında hakaret içermeyen eleştirisel entrylerin niteliksiz entry sayıldığı adı güzel sözlük.

    elbette sözlüğün kuralları olmalı. ve yine elbette, kuralların mutlak bir adaletle uygulanması imkansız. ancak kuralların ilk getirildiği zamanlardaki niyetle, şu anki kural yorumlamalarının aynı olmadığını düşünüyorum. entropi ve kurumsallaşıp büyüyen her sistemin çürümesinin kaçınılmaz olduğu bilgilerini saklı tutarak, sözlükte kuralların uygulanmasında bir tuhaflık var.

    keşke tüm bunlar sadece bana ait düşünceler ve hisler olsaydı. kuruntu yapıyorum der, geçerdim. ancak fatih terim eleştirisi yapan ve entryleri çeşitli sebeplerle silinen hayli yazar var. (entrylerinden ve bazılarıyla mesajlaşmalarımdan bu yazarların sözlükten gitgide soğuduklarını biliyorum. özel mesaj yoluyla aldıkları hakaretleri ve tehditleri saymıyorum bile)

    dünya ve özellikle bu ülke fazlasıyla korkutucu. ilk nefesimizi aldığımız andan beri devamlı bir şeylerden korkarak yaşıyoruz. düşünmek ve düşünceni ifade etmek en büyük korku. bari sözlükte bir düşüncemizi her an silinecek korkusuyla yazmasak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın