resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 1965
    hocanın elmander isteyip transfer ettiği gomis'tir kendisi. gomis tipi futbolcularla sorun yaşamış olan hocanın bizzat kendisi ama aynı tip transferleri yapan da yine kendisi. madem sistemimize uygun değil neden aldık? bazı şeyleri gerçekten hiç anlamıyorum.

    öncelikle mohamed bence iyi bir golcü. takıma kazandırılması ve düzenli ilk on birde forma bulması gerektiği düşüncesindeyim. formamızı giyen son kaliteli forvetimiz olan gomis ile kıyaslarsak artılarının gomis'inkinden fazla olduğunu düşünüyorum. ikisininde bitiriciliği yüksek, mohamed gomis'in aksine hava toplarında daha etkili(bizim takımda kafa golü yok sanırım, öyle bir takımız), gomis gibi fiziksel olarak güçlü(yaş dezavantajı olmasa gomis bu konuda bir tık daha iyiydi diyebilirim ama mohamed de oldukça iyi). gomis'in tecrübe, oynama alışkanlıkları vs. gibi artılarının olduğunu da göz önünde alırsak mohamed gelecek vadeden kaliteli bir forvet ve bence gomis'ten daha iyi bir konuma gelecek.
    şimdi burada mesele şu; hoca orta sahaya inip takıma geride alan açamıyor diye rahatsız olduğu gomis ile yolları ayırıp neden mohamed'i transfer ettirdi ve neden şimdi oynatmıyor?

    halil ibrahim üzerinden değerlendirirsek, mohamed'in tam tersi profilde bir oyuncu. arkadaşlarına daha fazla alan açan, hareketli bir forvet. golcülüğü ise daha düşük seviyede. zıt profiller anlayacağınız. bugün 2 futbolcu için de ortalama 5 milyon euro harcamamız gerekiyor ama ikisini birden almamıza olanak yok. mohamed'i sözleşmesi gereği yazın transfer etmek zorundayız. o yüzden yazın büyük ihtimalle halil'e veda edeceğiz. peki tekrar soruyorum. madem halil gibi bir futbolcu sistemimize daha çok uyuyor, o halde neden mohamed ile anlaştık? acaba hoca mohamed'i izlemedi mi merak ediyorum. mohamed henüz transfer olmadan önce kendisini izleyen az sayıdaki insan da kendisinin gomis tarzında bir santrafor olduğunu, orta sahaya inecek ya da ceza sahasında hareketli performans gösterecek bir santrafor olmadığını söylüyorlardı. peki hocam, madem öyle neden bu futbolcuyu transfer ettik?

    her alanda olduğu gibi bu alanda da tamamiyle plansızlık mevcut. falcao bir var bir yok. 3 tane forvetin var, sıkıştığında hepsini oyundan çıkartıp forvete donk'u atıyorsun falan. anlayamıyorum bazı şeyleri. sonra fatih terim'in vardır bir bildiği deniyor. eminim vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın