• 94
    beşiktaş'ın bize nazaran avantajlı çıkacağı mücadele. maçta alınabilecek üç skordan ikisi rakibimize yarıyor.

    her iki duruma göre de maçı düşünmek gerek. son maçların etkisiyle ve takım olarak iyice havaya girmiş beşiktaş galibiyet için çıkmak isteyebilir. sonuçta yenilseler dahi avantaj hâlâ ellerinde olacak. bu nedenle klasik ön alan presini yapmak isteyebilirler. eğer biz buna hazırlıklı çıkarsak savunma arkası koşular ya da halil dervişoğlu'nun derine geldiği henry onyekuru ve kerem aktürkoğlu kanatları ile cezalandırabiliriz.

    diğer bir alternatif ise sergen'in klasik derbi oyunu ile 1 puanı cebinde tutmak için geride bekleyip kontratağa çıkması. bu durumda benzeri pozisyonları kevin nkoudou ile beşiktaş yakalayabilir. sonuçta bizim de savunmayı açma konusunda yaşadığımız sorunlar ortada. bunu da tercih edebilir.

    açıkçası her iki ihtimali de düşününce normalde sergen'in ikinci planı seçmesi beklenir. yalnız bu sefer galibiyetin ve şampiyonluğu perçinlemenin hırsına yenik düşeceğini tahmin ediyorum. bu nedenle ön alan presini kullanacaklardır. bu noktada skor avantajını yakalayan takım büyük avantaj yakalayacak. eğer bir şekilde öne geçmeyi becerirsek beşiktaş ister istemez baskı altına girecek ve muhtemel hataya sürüklenecekler.

    not: yukarıda bahsettiğim tüm durumların oluşabilmesi için emre akbaba ve ryan babel ikilisinin yedek kalması üzerine yazılmıştır. aksi takdirde maç ile ilgili beklentimi minimum seviyeye çektiğimi söylemek istiyorum.

    ilk on bir; muslera, yedlin, donk, marcao, ömer, taylan, gedson, emre k., onyekuru, halil, kerem (ilk durum)

    beşiktaş beklemeyi tercih ederse onyekuru kenarda bekletp halil, mostafa ve kerem üçlüsünü tercih ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın