• 40
    hatayspor'un 3 puan kazanması halinde bizim gençlerbirliği maçında alacağımız 3 puan dengeleri ciddi anlamda değiştirecektir. bu durumun gerçekleşmesi halinde derbide alacağımız 2 farklı galibiyet bizi şampiyon yapar. 2 farklı galibiyet ile ikili averajı eşitlemiş olacağız. gol averajında da beşiktaş şu an 5 averaj önde. hem hatay yenilgisi hem de bizim 2 farklı galibiyetimiz ile genel averajda da öne geçeceğiz yüksek ihtimalle, en kötü ihtimalle genel averajlar da eşit olacak. son 2 haftada 3 puanın yanında averaj kasmak için de çabalamamız gerekecek, tabi beşiktaş'ın son 2 maçında puan kaybetme durumu olursa averaja da bakmayız.

    diğer ihtimallere de bakmak lazım. bizim şampiyonluk şansımızı konuştuğumuz için bütün maçlarımızı kazanacağımızı varsayıyorum. beşiktaş hatay maçından 1 puan ile çıkarsa son iki maçından bir beraberlik, eğer 3 puan ile çıkarsa son iki maçından bir mağlubiyet alması gerekiyor ki bizim şampiyonluk durumumuzu konuşalım, ki bu iki maçtan da beşiktaş'ın puan kaybı yapacağı maç var ise bu maç göztepe maçıdır.

    hatayspor maçından beşiktaş'ın alacağı 1 puan bile onlar için çok ciddi avantaj olacak. hatayspor'un kazanması takdirde ipler bence bizim elimize geçecek. hatayspor'un kazanma ihtimali olsa da fazla yüksek değil, bu maç için 1 puan bana çok daha gerçekçi geliyor.

    bu durumda derbiye 4 puan geride girmiş olacağız. 2 farklı galibiyetimizle son iki hafta beşiktaş'ın puan kaybını bekleyeceğiz.

    tek farklı galibiyet ihtimalimizi de konuşmak lazım. eğer beşiktaş hatay'ı yenerse ve bize 1 farkla yenilirse, son 2 hafta hem 3 puan önde olacak, hem ikili averajı elinde bulunduracak. son iki maçından birinde yenilse dahi ikili averaj ile şampiyon olacaktır. bizim için en kötü ihtimal bu.

    yani özetle önce beşiktaş hatay'a yenilecek ve biz 2 farkla derbiye kazanacağız, bu durumda çok yüksek ihtimalle şampiyon oluruz. bizim 4 maçta puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum, iyi oyun veya kötü oyun, bir şekilde kayıpsız çıkacağız bence. hatay maçında gelecek olan beraberlik durumu ve bizim 2 farkla kazanmamız hatay yenilgisine oranla şampiyonluk şansımızı düşürse de, beşiktaş son iki maçına ciddi bir panik halinde çıkacak, ligin son haftasında beşiktaş'ın göztepe maçında alacağı olası beraberlik bizi son hafta şampiyon bile yapabilir.

    fenerbahçe ne olacak diyenler çıkabilir, puan kaybedecekleri en az bir, belki iki maçları var. sivasspor'a karşı puan kaybedeceklerini düşünüyorum. eruzurum da ligde kalma umuduyla fenerbahçe maçına asılacaktır, orada da puan kaybetme ihtimalleri var. bu sebeplerden dolayı fenerbahçe'yi dışarıda bıraktım, yüksek olasılıkla ligi 3. bitirecekler.

    evet çok zor, evet çok fazla ihtimalin bir araya gelmesi lazım şampiyonluğumuz için. ama ben hala inancımı koruyorum, yapmadığımız şey değil.

    bu sezon bu anları tekrardan yaşayacağımızı ve sonunda yine yüzümüzün güleceğine inanıyorum; https://www.youtube.com/...-LR21i8Ro&t=622s

    4/4 yapıp şampiyon olamamamız halinde ise 84 puanla şampiyon olamamak üzse de en azından sonuna kadar çabaladığımızı bileceğiz, böyle şansızlıkların yaşandığı ve hem içeride hem de dışarıda bir çok şeyle mücadele ettiğimiz sezona rağmen bu puanı toplamak bizim için başarı sayılabilir. ayrıca şampiyonlar ligi geliri için de bir ihtimalimiz olacak.

    son olarak;

    --- alıntı ---

    ve dedik ki, arkadaş, biz bu işin sonuna kadar gideriz. gidersiniz...

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın