resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2662
    daha önce de yazdım, bazı arkadaşların da hoşuna gitmedi ama görülen köy kılavuz istemiyor. kendisi gibi kinshasa doğumlu olan chancel mbemba mangulu kongo'dan 88 doğumlu olarak ayrılmış ve anderlecht alt yapısına 94 doğumlu olarak giriş yapmış. mbemba'yı avrupa'ya gönderirken 6 yaş küçülten adamların luyindama'nın yaşına dokunmamış olmalarını düşünmek çok iyi niyetli. zaten yüzlerine baktığın zaman ilk kimlik yaşı 1988 olan mbemba luyindama'dan daha genç duruyor. luyindama'nın yüzü bağırıyor her şeyden önce ben 26 değilim diye. ben kendisinin kesinlikle 26 yaşında olduğuna inanmıyorum. en başında da inanmıyordum. 22-23 yaşında bir oyuncuya soyuna odasında 30 yaşında adam boss çekmez zaten. standart liege soyunma odasında adama resmen biat ediyorlardı.

    sadede gelecek olursak bence luyindama geçen sene gerçekten 25 yaşında olsaydı çapraz bağ sakatlığından fiziksel olarak bu kadar kötü dönmezdi. çapraz bağ sakatlığından genelde yaşlı oyuncular böyle kötü döner. 25 li yaşlarda hele hele siyahi bir oyuncunun fiziken bu kadar eksilmiş, böyle kötü dönmesini hiç bir mantığa oturtamıyorum. hız gitmiş, hızlanma gitmiş, çeviklik gitmiş güç eskiye göre düşük onu geçtim de adamın vücut koordinasyonu bile gitmiş ya. ayaklarına bile eskisi kadar hükmedemiyor ki eskiden de tahta bacaktı.

    umarım kendisini zarar etmeden elden çıkartabiliriz ve bir daha afrika alt yapılı bir oyuncuya 8 milyon euro civarında bir bonservis ödemeyiz. o paraları ödediğimiz adam belçika'da, fransa'da almanya'da falan futbol altyapı eğitimi görmüş olmalı. kendisinin 21 nisan 2021 galatasaray trabzonspor maçında ceza sahası yayına indirdiği yan topun futbolda bir izahı yok. beşiktaş ya da fenerbahçe'ye karşı oynayan bir anadolu takımı stoperi böyle bir top indirip gol attırsa sözlükte banka hesapları incelensin entryleri okuyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın