• 2
    uzun arayla oynanacak olması nedeniyle ilginç bir sonuçla bitecek turnuva. normalde turnuva başlar ve biterdi, turnuva boyunca formda olan oyuncular kazanırdı. şimdi yarısı 1 yıl önce yapılmış bir turnuvanın öteki yarısını izleyeceğiz. bu 1 yıla bolca online rapid turnuvası da eklendiği için oyuncuların klasik satranç performansları nasıl olacak merak ediyorum şahsen.

    burada turnuvaya baktıkça iç çeken birisi vardır muhtemelen, teimour radjabov. kendisi dünya satranç olimpiyadını kazanıp bu aday turnuvasına katılmaya hak kazanmıştı. ama corona yüzünden katılmak istemedi. adamın katılmadığı turnuva sonra aynı sebeple iptal edildi. evde duvarları yumrukluyordur kesin. gerçi yerine gelen mvl'de iyi bir aday ama teimour'u azerbaycan'ı temsil ederken görmek isterdim ve bence daha formdaydı.

    anish giri son dönemde çıkışta ama dediğim gibi 1 sene önceki skor tabelası devam edeceği için kestirmek güç. tahminim ian nepomniatchtchi işi götürür. aralarından herhangi birinin magnus carlsen'e karşı şansı yok. belki nepo'nun rapide götürürse şansı olabilir o da çok az yine. ama anish giri-carlsen şampiyonluk maçı aralarındaki rekabeti de düşünürsek keyifli olurdu bu yüzden gönlüm giri'den yana.

    magnus carlsen bana göre gelmiş geçmiş en iyi satranç oyuncusu. tabii her sporda olduğu gibi satrançta da jenerasyonlar ilerledikçe oyun gelişiyor. ama magnus cidden bambaşka bir yetenek. düşünün şu kadar adam onun karşısına çıkmak için çok zorlu maçlar oynayacaklar ama hiçbirinin yüzde 10 şansı yok.

    edit: ayrıca başlığı açıp turnuvanın geldiğini hatırlamamı sağlayan kupa beyine teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın