• 220
    artık hayırlısıyla bitmesini istiyorum.

    93'ten beri galatasarayı takip ederim. çok rezil kadrolar da gördüm, çok büyük başarısızlıklar da. ama başarısızlıkta bu kadar ısrar edildiği hiç bir dönem hatırlamıyorum. geceden stadyumda yatıp stada ilk ben giricem ulan modundan, maç mı varmış moduna geçtim iyice.

    da neden gitmesini istiyorum hocanın peki?

    takımdaki hiç bir oyuncunun oyunu gelişmiyor. bana taylan falan demeyin gözünüzü seveyim. oyuncuların geldiği zamanki katkılarına bakın bir de şimdiki. ya da potansiyellerine bakın bir de oynadıklarına. net olarak hoca artık oyuncuları geliştiremiyor.

    çok ama çok geç kabul ediyor hatalarını. bu takım yıllardır kondisyon eksikliğinden maçlar, puanlar ve şampiyonluklar kaybetti. herkes gördü bu sorunu ama hoca bir türlü göremedi. yıllarca konuştuk en sonunda görüp getirebildi piriyi.

    takımın mıy mıy oyunu baydı. galatasaray son 4 yıldır oynadığı maçların en fazla %15-20'sinde adam gibi top oynamıştır. onun haricinde kendi sahasında lig sonuncusuna bile oyunu domine edemeyen bir oyun oynadık. hele maçların ilk devrelerini resmen çöpe attık hep. terimball diye bir geyik çıktı. ingilizce ya çok cool'du. ama sahada resmen faciaydı. yan pasın adı oldu terimball. yan pasa razıyım bari tekte oynasalar. pas kontrol pas kontrol. yetti artık.

    takım dört senedir net olarak ligin en kaliteli kadrosuna sahip ama sürekli transfer istemesi ve sürekli elindeki kadroyu kötülemesi beni yordu. o gelsin, bu da gelsin, şu da gelsin yetmez bu da gelsin. gelmedi mi, ey yönetim ben transfer istiyorum basın toplantıları. bak bakalım bunu yapan başka hoca var mı?

    günümüz futbol ilkelerinden uzaklaşması. günümüzün tempolu, saldıran oyun anlayışından uzaklaşıp kendini yenileyememesi ve günümüz şartlarına adapte olamaması.

    oyuncu seçimlerinde yaptığı adaletsizlikler. beni belki de hocadan en çok soğutan şey buydu. kerem formayı en çok hak eden oyuncuların başında. ama oynayabilmesi için arda, babel, feghouli, henry vb bütün oyuncuların sakat veya cezalı olması lazım ki oynayabilsin. en kötü oynasa da eğer terimin adamıysa bir oyuncu o formayı asla bırakmaz. oyuncular oynadığı futbola göre değil terime olan biat seviyesiyle alıyorlar formayı.

    herkesle tartışması. yönetimle ayrı tartışma, taraftarla ayrı tartışma, oyuncularla, hakemlerle ayrı tartışma. tamam üzerine de geliyorlar ama senin işin bu. baskıyı kaldırıp cevabı sahada alacağın 3 puanla vermek. onun yerine her maçtan sonra bir yeri hedef göstermesi. ya hakem suçludur. ya 15. transferi yapmayan yönetim, ya saha, ya hava. ama o hata hiç hocaya gelmez.

    velhasılı kelam artık hocanın devri bana göre kapanmıştır. tabi ki kendisi zamanında çok büyük başarılar kazanmış bir efsanemizdir. hocayı layık olduğu saygı ve sevgiyle uğurlamamız lazım. tabi ki uygun bir şekilde bitmeli görevi. ama kilit nokta biltmesi. galatasaray terimle ileriye değil geriye gitmektedir. bunu görmemek için terimi galatasaraydan çok sevmek veya bakmamak lazım.

    çok açık söylüyorum 20/21 sezonundaki kadro sağlam bir hocanın elinde olsa bu takım şov yapar şov. inanılmaz derin ve zengin bir kadro var. bu takımın oynadığı futbol tek kelime ile skandaldır. sorumlusu da terimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın