• 24
    fatih terim sonrası ilk deneme olan lucescu döneminde galatasaray kötü oynamıyordu, ligde şampiyon olamasa da şampiyonlar ligi'nde çeyrek final görmüştü. ertesi sezon ekonomik kriz içinde çer çöp futbolcularla ligi şampiyon tamamlamış, şampiyonlar ligi'nde ikinci tura çıkmıştı. 2002 yazında "fatih hoca geri dönsün, lucescu'yla olmuyor" diyenler galatasaray'a maalesef çok acı bir tecrübe tattırdılar.

    ikinci deneme olan hagi döneminde galatasaray 2003-04 sezonunu bitse de gitsek havasında oynasa da ertesi sezon fenerbahçe'yi gücü yettiğince kovalamış ve fenerbahçe'yi 5-1 yenerek türkiye kupası'nı almıştı. kaçan şampiyonluktan sonra herkesin morali bozuk olsa da kimsenin "fatih hoca olsa böyle olmazdı" dediğini pek hatırlamıyorum.

    üçüncü deneme olan mancini ise şampiyonlar ligi'nde ikinci tura çıkmayı başarmış ve takımı tanıyana kadar birçok hata yapsa da ligin ikinci yarısında kafasındaki oyun planını oturtmuştu. en büyük hatası ise zaten transfer obezi olan bir takıma daha da fazla transfer yaptırıp kadroyu gereksiz oyuncularla şişirmesiydi. lig şampiyonluğuna çok erkenden veda ettiğimiz için mancini döneminde "fatih hoca olsa böyle oynamazdık" sözü çok söylendi.

    şahsen benim korktuğum şey fatih terimsizlik değil. kötü bir yönetimin hocasını taraftarın önüne atmasından, mobbing yapmasından ve takımda bazı oyunculara dışlayıcı tavır takınmasından korkuyorum. "fatih hoca kalsın çünkü o kötü yönetimlerin kabahatlerini de telafi ediyor" diyenler bu sezona kadar haklıydılar ama bu sezon itibariyle hocanın da eski formunu kaybettiği apaçık ortaya çıktı. saha dışında olanlarla ilgili binbir türlü söylenti var, hangisi doğru hangisi yanlış bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum. fakat saha içine baktığımızda hatayspor'un, rizespor'un bile madara edebildiği bir takım olduk. maalesef artık mızrak çuvala sığmıyor.

    kısacası bu sezon sonunda galatasaray'ın önce güçlü bir yönetime, sonra da iyi bir teknik direktöre ihtiyacı var. benim gönlümden geçen fatih hoca'nın galatasaray bünyesinde isterse sportif direktör olarak, isterse altyapı koordinatörü olarak, kendi tercihi hangi yöndeyse o görevde çalışmaya devam etmesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın