• 60
    tam anlamıyla ulan şimdi caner erkin olacaktı kaos bombalama ortalarıyla golü bulacaktık dediğim maçta sonunda sarrachi orta açmayı akıl edebildi ve gol atabildik.

    sistem iş yapar ama her maç yapmaz bir zaman sonra sezon başı eleştirdiğimiz fenerbahçe oyununa dönmüş oluruz. sistemi geliştirmek lazım sadece kenar ortalarıyla değil ortadan paslarla rakip savunmayı delerek opsiyonları çoğaltmamız gerekiyor.

    biz dün orta sahada yan yana paslaşıp ne oyunu ortadan delebilen ne de oyunu kanatlara açabilen ve açtığımız az sayıda anlarda bile orta yapmayı unutan bir takımdık. maçta şunu hatırlıyorum yedlin'e bir top geldi önü bomboş ve içeride 2-3 kişi vardı. orta açmak yerine geriye pas olarak döndü bunun sebebi antremanlarda sürekli pas çalışması yapılmasından kaynaklı ve orta çalışması çok yapılmadığından sezon başından beri oyun mantelitemiz bu olmadığından sebep olduğunu düşünüyorum.

    ikinci olarak sarrachi orta kalitesi çok iyi değil yaptığı asist iyiydi ama çok karavana orta açma potansiyeli var çünkü sarrachi de orta oyunuyla devamlı bir bek değil pas kalitesiyle oynayan bir bek oyuncusu. hatırlayın çoğu maçta yerden ceza sahası dışına doğru pas orta karşımı toplar atıyordu bunlarda bazen gol bazen de tehlikeli pozisyon olarak bize dönüş sağlıyordu. bundan sebep biz bu oyunu benimsiyeceksek beklerimize özel pozisyon hazırlayıp antremanlarda bol orta çalıştırmalıyız.

    emre akbaba artık tercih edilmemeli diye düşünüyorum. akbaba yerine feghouli veya arda değişerek sezon sonuna kadar orayı götürebilir.
    en çok sevindiğim nokta ise değişiklikler sonrası oyunu çözebildik. bu şunu gösteriyor rakibini yaptığın değişiklikler ile oyun anlamında bozabiliyorsun. ilk golü biz atıp biraz üstüne yatabilirsek maçın sonlarına doğru rakip gol atmak için açılacağı için onyekuru ve kerem ile skora gidebilme imkanı doğurdu. bizim normalde son 10-20 dakikalarda çok puan verdiğimiz maç hatırlıyorum. ama bu maç özelinde bunu tersine çevirmek iyi oldu çünkü önümüzde oynayacağımız zor maçlarda ilk golü atıp oyunu biraz tutabilirsek 65-70 sonrası rakip üstümüze saldırdığında evet şimdi onyekuru girer orayı çözeriz kerem girer orayı bir silkeleriz rahatlığı oluşacaktır.

    takım luabali oynuyor sözlerim yine beni haklı çıkardı, az kalsın iki tane gol yiyorduk. konsantrasyon kaybı ve laubalik bize 5 puan kaybettirdi onun öncesinde de bireysel performanslar olmasa daha çok puan kaybederdik. yine söylüyorum hoca takım üzerinde hava bozulmasın diye o serbestliği tanıyor ama buralarda bu hatalar kaldırılamaz acil sert uyarılar gerekiyor.
    (bkz: #3123817)

    son olarak noldu sosyal medyada hoca çok kızgın futbolcular sabote edecek gibi imalar yapan insanlar nerde? bu konuyla ilgili 3 tane girdiğim entry'de ve gelen dm'lerde söyledim burası galatasaray kulübü sahne arkasında etkilenebilirsin ama bunu sahne önünde hele ki şampiyonluk mücadelesinde göstermeye kimsenin hakkı olmaz. bunu yapan da en ağır şekilde cezalandırılır.
    zaten fatih hocam maç öncesi gayet net bu mesajı verdi o yüzden şu yangıncılara lütfen prim vermeyiniz ve taraftarı olduğumuz kulübün "galatasaray" olduğunu bu ismin ağırlığının farkına varabilelim.
    efsaneler hariç isimler gelip geçicidir aslolan galatasaraydır.
    (bkz: #3124153)
App Store'dan indirin Google Play'den alın