• 12
    bu camianın çok başarısız olduğu doğrudur. ancak daha önemli olan neden başarısız olduğu.

    türkiye öyle bir ülke ki dünyada bilmem kaç ligi yayınlayan hayatında galatasarayın fenerin adını bile duymamış bir şirket ligin yayın haklarını alıyor ve bu şirket fenerbahçe düşmanı olmakla itham ediliyor. bir kişi de çıkıp demiyor ki elin katarlısının fenerle ne sorunu olabilir? bu örnek türkiyedeki ortamı gösteriyor.

    burası öyle bir ülke ki hemen her maçtan sonra hakemle ilgili çok ağır ifadeler içeren konuşmalar yapılıyor. çünkü herkes hakemlerin böyle baskı altına alınacağını biliyor. kim bağırsa birkaç hafta o takımın biraz lehine maçlar yönetiliyor, hepimiz görüyoruz bunu. kanaatimce premier ligi türk hakemler yönetse çok da iyi yönetirler, çünkü o durumda kafalarında tilki dolaşmaz, "yarın bana ne denir" korkusu olmaz.

    dünyanın hiçbir yerinde başkan vs çıkıp hakem hakkında konuşamaz ama fenerbahçenin kaç haftadır baskısı malum. ben hayatımda daha man city'nin bir yöneticisinin çıkıp da hakeme salladığını görmedim. antrenörler zaman zaman küçük miktar eleştiriyorlar premier leage'de. sıkıyorsa sertçe her hafta eleştirsinler.

    yani bu arkadaşlar rezil durumda olabilir ama sebeplerini çok iyi incelemek lazım. nasıl katarlı bein fener düşmanı ilan edildiyse yarın ingiliz michael oliver için de "gizli galatasaraylı, dedesi gs lisesi mezunu" denebilir. ne yazık ki ortam bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın