• 448
    yine bir mağlubiyet ve yine sözlük yangın yeri. sakin hanımlar beyler. ilk mağlubiyetimiz değil, son da olmayacak *

    her şey üst üste gelince maalesef olan oldu ve ligin dibine demir atmış takıma yenilmiş olduk. bir yerde patlayacağımızı biliyordum, tecrübeli galatasaraylıyız. galibiyet serimiz saçma sapan bir takıma verilen puanla son bulur, hiç şaşmaz. ayrıca, kaç maçtır iyi oynamıyoruz; bir şeylerin ters gittiği belli ama ısrarla aynı kadro maça çıkarıldı. kaç defa yazdım bilmiyorum da kazanan kadro bozulmaz saçmalığı artık son bulmalı. ilk hatamız buydu.

    bu maçta da çok iyi değildik ama yine de son 2 / 3 maçımıza nazaran iyiydik. rakibin de doğru düzgün defans yapmayı bilmemesi hasebiyle öne geçebilecek pozisyonlar da bulduk. hatta bayağı bayağı net pozisyonlardı, olmadı. rakibin ilk yarıdaki en net pozisyonu penaltıydı, o da gol oldu * biz bulduklarımızı atsak, rakip büyük olasılıkla maçtan kopacaktı. maçı alacaktık. olmadı maalesef. ikinci hatamız / beceriksizliğimiz buydu.

    üçüncü hatamız fatih terim'in anlamsız değişiklikleri. ikinci yarıda oyundan kim çıkmasın diye sorsalar emre kılınç derdim, emre çıktı. hiçbir anlam veremedim. iki tane orta saha özellikli değil de safi kanat özellikli oyuncunun kanatta olması da 4-4-2'yi kullanılmaz kılıyor. o karar da yanlıştı. radamel falcao garcia da her zamanki gibi en ufak dokunuşta yerde. yani, bir şey diyemiyorum artık bu adama.

    dördüncü hata da hakemin kırmızı kart hatası. nereden uydurdu o kırmızıyı bilmiyorum. maç da orada bitti zaten. döndürebilecek olsak bile artık imkansızdı. falcao kırmızı görse belki dönerdi ama mostafa mohamed ahmed görmemeliydi. direkt kırmızı yediğinden, muhtemelen önümüzdeki 2 maçta da olmayacak. bir kötü haber de bu.

    sol bekten verim alamıyoruz maalesef. ömer bayram ile olacak gibi değil de yapacak bir şey de yok, saracchi sakat. sağ bekte de istediğimizi bulamamış gibiyiz. deandre yedlin atletik bir oyuncu, orası kesin. ancak diğer özellikleri çok sıradan gibi gözüktü ilk maçlarda. marcelo josemir saracchi pintos'un sağ bek şubesi gibi. ikisi de gayet hızlı, çalışkan, mücadeleden kaçmayan ama teknik yetileri biraz zayıf oyuncular. bu oyuncuların bindirmeleri bol olur da ne kadarı tehlikeli olur bilemem.

    orta alanda gedson carvalho fernandes en kötümüzdü. top ayağına yakışıyor aslında bu çocukta iş var diyorsun ama 1 yıldır top oynamamak etkilemiş sanırım kendisini. ritmini bulana kadar sezon bitecek. oğulcan çağlayan ile sofiane feghouli kadroya dönebilse soso'yu orta alana oğulcan'ı sağa geçirmek lazım da onların durumu da belirsiz.

    arda turan ise eyvallah, beklentilerimin çok üstünde çıktı; yalan yok ama olmuyor. 4 / 5 yaş genç soso'yu oynatmak daha mantıklı.

    henry onyekuru'nun ise şanssızlığı tuttu. bu maçta gol de atabilirdi asist de yapabilirdi, ikisini birden de yapabilirdi. olmadı. mustafa, emre ve kendisi aslında fena değillerdi. arda ve gedson iyi değildi.

    özetlersek; oyuna akıl katacak biri illa ki sahada olmalı. bu da şu durumda anca soso olur. ilk kadro değişikliği bu olmalı. gerisi de sakatlık ve cezaların durumuna göre değişir. oğulcan oynayabilecek durumdaysa sağa da onu koyardım açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın