• 665
    zumba hocalığı yapmış birisine zumbacı diyerek aşağıladığını, üstten konuştuğunu zanneden tostçu. tostçu demem çok saçma oldu değil mi? hah işte bu aptallığı anlamamakta direten biri.

    bu arada biri şunlara var'ı öğretsin artık, lütfen. var hakemin görüp verdiği karar karışmıyor. sevilse de sevilmese de bu durum böyle. var hakemi kendi kanatince yanlış olan şeye karışamaz. hakemin yanlış gördüğü veya görmediği şeye karışır.

    örnek ceza sahasında oyuncu düşer, savunma oyuncusu da adamın belini tutuyordur. var sorar: "ne gördün." baş hakem cevap veriri: "savunmacı oyuncunun belini tutuyor, savunmacı düşüyor." burada eğer ekstra bir şey yoksa var devreye girmez arkadaş. hakem bu pozisyona devam karar verdiyse devam, faul dediyse faul. diyelim ki aynı pozisyonda alttan ayağa da bir darbe var. var'ın sorusu karşısında baş hakem bu temastan bahsetmedi diyelim. hah o zaman var derki: "ayağa da darbe var, görmediysen izle." hakem bu pozisyonu görmediği için gider izler ve kararını verir. (oyna veya devam.)

    işiniz bu kadarını öğrenmek. bu ülkenin kurallara gıcık olup hakem eleştirmesinden bıktım. arkadaş kuralı veya protokolü beğenmiyorsanız bunu eleştirin. şu "var niye çağırmadı." cümlesi hakikatten sıkmaya başladı.

    (çok mu değiştirmek istiyorsun. git diğer ülkelerdeki yorumcularla, endüstrinin elemanlarıyla konuş fikirlerini al. sonunda ürettiğin fikrini uluslararası bir yerde yayınla. onu da istemiyorsan türkiye'de bir gündem oluşturup yarın bir gün tff'nin bunu uluslararası camia taşıması için bildiri yayınla.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın