• 416
    ali sami yen arena'nın dış cephesi gibi, ali sami yen arena'nın solmuş koltukları gibi, ali sami yen arena'nın kapatılmamış tavanı gibi bir başka sorundur.

    neymiş dış cephe için mimar izni lazımmış da kanunmuş da, kuralmış da. bundan birkaç yüz yıl evvel parasıyla köle satın alabiliyordunuz. kanuni, yasal bir şeydi bu. eh, bir şey kanunda yazıyor diye doğru olmuyor. mimar efendinin "sanatım da sanatım, cephem de cephem" tribi yüzünden milyonlarca galatasaraylı brüt betona bakıyor. istemiyoruz kardeşim brütalizm de, brutal metal de, demir de, beton da. yapacaksın istediğini geçeceksin. kanunda öyleymiş. kimse kusura bakmasın, orada öyle yazıyor diye insan aklına uymayan şeyi "mutlak doğru" gibi kabul etmek saçmalıktır. yap sen ışığını, boyanı. yiyorsa "düzeltmeye" çalışsın, yıktırsın. orayı "yıkarlar".

    on yıl oldu hala derdi, problemi bitmiyor. stada gitmeye çalışıyorsun o bile problem. dönüş zaten problem. zemin problem. dış cephe problem. al elinden merkezi arsayı, sonra ver dışarıdan bir yer, bir de mimar tribiyle falan uğraş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın