resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 1844
    klas futbolcu çok kaliteli laflarından sıkıldığım futbolcudur. bu ligde iş yapan belli oyuncu tipleri vardır. sneijder, batalla gibi fizik gücü yüksek olmasa da şutör on numaralar, gustavo, josef, melo gibi agresif ön liberolar, onyekuru gibi hızlı kanatlar, pivot santraforlar diye uzar gider.

    mesutun özelliği pas yaptığınızda topun sizde kalmasını sağlaması ve oyun zekası ile topu genelde en doğru noktaya aktarması. yani klasik on numara deniyor ancak klasik on numaralar şutör olur. mesut şut özelliği yüksek bir futbolcu değil.

    eğer mesuttan faydalanacaksanız topa yüzde 70 sahip olan bir takıma, bitiriciliği yüksek bir forvet hattına ihtiyacınız var. şu anki fenerbahcede böyle bir durum yok. ayrıca mesut da fiziksel olarak zor ayakta duruyor.

    normalde rakip takım oyuncuları ile ilgili yazmam. ancak sözlükte mesut güzellemesi görmekten sıkıldım. en iyi olduğu zamanda dahi bireysel özellikleri ile değil takım oyununu zirveye taşımasıyla öne çıkan bir adamın türkiyede oynayacağı futbol bellidir.

    real madridde ronaldoya benzemaya asist yapmakla, fenerde valenciaya samattaya asist yapmak aynı şey değildir. sneijder olur alex olur böyle adamlar zaten senede en az 10 tane bireysel gol atar. mesut böyle bir futbolcu değil klasik 10 numara hiç değil.

    kontra atak kovalayan bir takımda mesut sadece yük olur. ha fenerbahçenin oyun planı değişir, forvetleri form tutar mesut da fiziksel olarak tempo tutarsa çok katkı verir. peki bu dediklerimin aynı anda yaşanma ihtimali ne kadar, onu da siz hesaplayın.

    fenerbahçe forması giyen futbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın