• 33
    büyük bir yanılgıdır. çizgi filan çekilmemektedir. toplaşın anlatayım.

    öncelikle değişik görüntüler arasından topa ilk vuruluş anı alınır. daha sonra ofsayt pozisyonunu gösteren açıdaki görüntüde aynı zamana gidilir. zira tüm görüntülerde zaman scalası aynıdır. daha sonra ofsayt pozisyonunu gösteren açıda hücum oyunusuyla defans oyuncusunun kaleye en yakın gol yapabileceği vücut noktası işaretlenir. işaretlendikten sonra sistem otomatik olarak noktaların sahadaki konumunu ve çizgileri çeker ve çizgiler otomatik olarak belirlenir. ayrıca bizim naklen yayınlarda göremediğimiz bir çok açı, var stüdyosunda izlenir. belirleme süresinin kısa veya uzun olması, doğru açıyı bu görüntüler arasından seçmekle alakalıdır.

    yani öyle çok bilgili (?!?!?!) spor yorumcularının söylediği gibi yada sorguladığı gibi çizgi çekmek, yok topun ayaktan çıktığı anı bir ileri bir geri oynatmak gibi bir durum yoktur. zaten ihtiyaç da yoktur.

    bana göre böyle bir sistemi özellikle ofsayt konusunda sorgulamakla, "dünya yuvarlak değil tabak gibidir" savını ileri sürmek arasında bir fark yoktur.

    hakem miyim???
    değilim...

    eğitimim ve mesleğim icabı uzay geometrisi ve perspektifi yalayıp yutmuş, video düzenleme programlarına gayet aşina, yeşil sahalardan gelme bir futbolseverim. ayrıca bu basit sistem hala nasıl doğru anlatılamadı veya doğru anlaşılamadı ve mal mal yorumlar yapılıyor hayretler içerisindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın