• 505
    değerli sözlük yazarları,

    bildiğiniz gibi galatasaray sözlük’ün ticari bir özelliği yok. bu sebeple tanınırlık, popülerlik ve tıklanma gibi kaygılar gütmüyoruz. bundan yaklaşık 13 yıl önce yola çıkarken ortaya koyduğumuz temel amaç ve hedeflerimize de aynı şekilde sadığız. galatasaray sözlük, ilk günde olduğu gibi bugün de galatasaray taraftarı vasıtasıyla önemli bir galatasaray ve spor bilgi kaynağı olmayı amaçlamaktadır. bu sebeple nesnel bilgi içeren içeriklere oldukça fazla önem vermekteyiz. bununla beraber geçen sürede de galatasaray’ın güncesini tutmaya çalışıyoruz. burada da öznel içerikler, hisler, duygular, düşünceler ön plana çıkıyor. bizim için hepsinin ayrı ayrı önemi var. fakat tüm bunların yanında galatasaray sözlük, sözlük formatıyla ve sözlük jargonuyla varlığını sürdürmektedir. kullanım koşulları yine bu temele bağlı kalınarak belirlenmiştir. kullanım koşullarında çizgileri detaylı bir biçimde çekilen kurallar bütünü, bu ortamı; cevap niteliğindeki entry'lerden, forum üsluplu hitaplardan, niteliksiz söylemlerden, tweet benzeri paylaşımlardan korumak için vardır. sözün özü, galatasaray sözlük bir forum sitesi değildir.

    galatasaray sözlük moderasyonu olarak son zamanlarda ciddi format ihlâlleriyle karşılaşıyoruz. son yazar alımları sonrası yazar ve entry sayılarındaki artış ne yazık ki birtakım sorunları da beraberinde getirdi. yeni yazarların sözlük kurallarına tam olarak hakim olmaması ve bazı eski yazarların da kuralları ihmal etmesi ne yazık ki sözlüğümüze zarar verdiği gibi moderasyona da fazladan iş yükü çıkarıyor. özellikle önceki entry'lere cevap niteliğindeki entry’ler, forum tarzı entry’ler, yazım ve noktalama kurallarına aykırı entry’ler, kayıp zamanlı entry’ler, bkz fasilitelerinin hatalı kullanıldığı entry’ler ve niteliksiz entry’lerde kaygı verici bir artış mevcut. biz elimizden geldiğince bu tarz entry'lere müdahale ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz; ancak gidişatın tahammül ve tolerans eşiğimizi düşürdüğünü belirtmek isteriz.

    galatasaray sözlük yaşayan bir yapı, dolayısıyla entry'ler özelinde salt bir kalıp beklentimiz olmadığı gibi espritüel içerikleri de yine buna bağlı olarak destekliyoruz; ancak entry'lerin sözlük formatına uygun olacak şekilde girilmesi önceliğimiz.

    belli sebeplerden ötürü, son birkaç hafta içinde birçok yazar hakkında işlem yapmak zorunda kaldık. bilinmesini isteriz ki, bundan sonra format ihlalleri hususunda, format ihlallerine verilecek reaksiyon konusunda daha katı, daha keskin olacağız. bu sebeple kullanım koşullarına ve özellikle de kullanım koşulları altında bulunan entry’leri̇n si̇li̇nme sebepleri̇ne tekrardan göz atmanızı rica ediyoruz.

    sözlük formatı ve yazarların sözlük formatına gösterdikleri saygı galatasaray sözlük'ün 2021 yılını görebilmesini sağlayan detaylardan en önemlileri. bu yapıyı korumaya devam edeceğimizin bilinmesini ister, yazarlarımızın bizlere yardımcı olmalarını temenni ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın