• 242
    kazandığımız takdirde liderliğe yükseleceğimiz, zor fikstürümüzün önemli maçı. hakeminin cüneyt çakır olmasıyla üzmüştür.

    cüneyt çakır’ın yönettiği maçlarda oyun fazlasıyla duruyor, temasa çok müsamaha göstermeyen bir yapısı var. operasyon hakemlerinden birisi olduğunu düşünüyorum. maçın gidişatını inanılmaz değiştiriyor. genelde de oyunu fazlaca durdurup, her duran topta da iki kişiyi dakikalarca uyararak oyunu soğutuyor. yani çok fazla maç izlemeyeceğiz.

    futbola dönersek, geçtiğimiz 4 haftalık fikstürümüz gerçekten zor maçlardan oluşuyordu. belli bölümlerinde iyi oynadığımız maçlar çıkardık ve 12 puanla finale geldik. fenerbahçe ise bu süreçte kayseri ile oynadıkları maç dışında iyi bir performans sergilemedi ve birçok şeyi kalecileri altay’a borçlular. her ne kadar puan kaybı olarak dönmese de iyi maçlar çıkarttıkları söylenemez. fenerbahçe son zamanlarda topu rakibe verip, hızlı hücumlarla gol aradığı anlayışla çıkacaktır derbiye. gustavo bu sebeple onlar açısından çok önemli olacaktır. tabii fenerbahçe bunu yaparken rakibi kilitliyor ve pozisyon vermiyor demek mümkün değil. öyle müthiş bir pres yaptıkları da yok. az pozisyon veren bir takım oldukları söylenemez. mesut'un ilk 11 başlayacağını kesinlikle düşünmüyorum. çünkü 1 puanın fazlasıyla yettiği taraf fenerbahçe. oyunu oldukça tutup, hızlı hücum arayacaklar ve tam hazır olmayan bir mesut'u bu planda ilk 11 düşünmeyeceklerdir. forvette thiam, sağda valencia, solda ise osayi bekliyorum. fenerbahçe önde baskı yaparak özellikle de marcao’ya oynayacaktır ki önde baskı yapan takımlara karşı genelde zorlanıyoruz. arenadaki fenerbahçe derbisi de bu maçlardan birisiydi. o sebeple beklerimizin oyun kurulumuna katılımı hem pasla çıkmamız hem de taylan’ın performansı açısından önemli olacak.

    diğer tarafta fatih hocanın da dediği gibi artık “top rakipteyken de tehlikeli bir takım” olduk. onyekuru’nun caner’in boşluklarına attığı koşular bizim önemli silahlarımızdan birisi olacak. ama şunu unutmamak gerek, erol bulut onyekuru’ya fazlasıyla çalışmıştır. erken bir gol bulmadığımız takdirde çok fazla geniş alan bırakmayacaklardır. bu nedenle set hücumlarımız önem arzediyor. topu hızlı dolaştırmamız ve rakip yarı alanda hareketli olmamız gerekiyor. kanatlarımıza boşluk yaratmak adına en uçta kim oynarsa oynasın çok iş düşüyor. ben her ne kadar istemesem de, rakibin orta alandaki planlarını bozmak adına bir etebo hamlesi bekliyorum, daha doğrusu olsa şaşırmam.

    bizim adımıza kerem’in çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. özellikle de maçı önde götürdüğümüz her dakika rakip daha da panikleyecektir. dolayısıyla kerem hamlesinin doğru zamanda yapılması çok önemli.

    ben galatasaray’ın istediğini alıp döneceğini düşünüyorum. umutluyum. vurduğumuz gol olsun, başarılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın