• 233
    son yılların en heyecanla beklediğim kadıköy maçı.

    iki takım da aynı anda ilk defa 6 yıl sonra şampiyonluk mücadelesine girmiş durumda, acayip bir gaza gelme durumu yarattı bu iş bende. mutlu oldum valla transfer çalımları, küfür kıyamet gerginlik. özlemişiz. keşke seyircili oynanabilseydi bu maç. gerçekten tam derbinin şanına yaraşır bir atmosfer oluşturmayı başardı yalı sakini azizli zamanları aramıyoruz.

    uyuz kadromuzu iki üç transferle birlikte sonunda hareketli ayaklara çevirmeyi başardık. ara transfer döneminde de hem maaş bütçesini azalttık hem de dinamik oyuncuları kadroya kattık. bu iş takıma son iki maçtır yansımış durumda. hem durağan hem de hızlı oyunu sağlayacak bir kadro yapısı oluşturduk sonunda. bu noktada tek sorun taylan antalyalı'nın alternatifsiz olması. resmen adamın yerine oynatılabilecek kimse yok o pozisyonda. ayrıca takımın sağ kanadı tam bir fecaat. linnes oynadığı zaman o kanattan gidemiyor takım, ne üçgen kurulabiliyor ne de çizgiden içeriye iyi oynayabiliyoruz. bu nedenle hücumun tüm ağırlığı sol kanatta. yedlin transferinin bu anlamda bu maça bir etkisi olmayacaktır zira adam yeni geldi. açıkçası bek pozisyonunda ani değişikliklerin taraftarı olan biri değilim, zira takımın oyun karakterini beklerin performansı ve uyumu çok etkiliyor.

    transferleri iki hafta önce gerçekleştirmiş olsaydık, bugün daha tahmin edilebilir bir oyunumuz olabilirdi. fakat böyle bir durum yok. bu nedenle fenerbahçeye göre daha bir kapalı kutu takımız.

    fenerbahçe'yi bu sene çok izleme şansım olmadı. takım savunmalarının güçlü olması ve hızlı hücumu doğru tercihlerle işleyebilmeleri fenerbahçe'yi bu maçta avantajlı kılıyor. oyun içinde şut tehdidi olan bir çok oyuncusu var fenerbahçe'nin. en zayıf karnımız olan topu kazanma süresini çok iyi işleyebilecek bir kadro var fenerbahçe'de. bu işi bize karşı beşiktaş çok iyi uyguladı, fenerbahçe de aynısını deneyecektir.

    maçın ortada geçeceğini ve fenerbahçe'nin galibiyete bir adım daha yakın olduğunu düşünüyorum. rakip kontra ataklarında alanı doğru kapatabilen bir takım değiliz, savunma tam yerleşmeden topu kazanamıyoruz. fenerbahçe de bu boşluğu değerlendirebilecek çok adam var.

    fenerbahçe'nin oyunu geride kabullenmek isteyeceğini tahmin ediyorum. hal böyleyken maçın gidişatını galatasaray'ın sahaya çıktığı taktik anlayış belirleyecektir. bugünkü puan durumunda ise fatih hocanın fenerbahçe'nin galibiyetini önlemeyi öncelik olarak belirleyeceğini düşünüyorum. 6 puanlık ikili averajın verildiği bir durum hocanın işine gelmeyecektir.

    gönlümden geçen ise fenerin kadıköy'de dört senedir kazanamamama serisini galibiyetle birlikte beşe çıkarmamız. hayırlısı olsun diyelim.

    not: yedi küsür sene sonra döndüğüm sözlüğe bu entry ile tekrar başlamak da güzel oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın